“Bør jeg få betalt i Bitcoin eller Ethereum?”

Det er kjent at Bitcoin er den regjerende mesteren i kryptorommet, etter å ha vært den første bemerkelsesverdige digitale valutaen og påvirket finansverdenen slik vi kjenner den. Det som er mer vanlig forstått er at Ethereum tar andreplassen, er like populær, men ikke like dominerende. Begge har en sterk tilstedeværelse i Bitcoin-utveksling nettsteder og andre kryptohandelsplattformer, i tillegg til å være ettertraktet av mange investorer, nybegynnere og eksperter.

På en måte er Bitcoin cola, og Ethereum er kryptokurrency Pepsi. Imidlertid, i likhet med de popmerkene, vil noen mennesker lene seg mer mot hverandre. Dette fører til at mange spør hvilken krypto som er bedre å få betalt med. Svaret på dette spørsmålet er i siste instans subjektivt, men krever fortsatt forskning for å få riktig perspektiv. De to har likheter og forskjeller, og viktigst av alt, de tjener forskjellige formål.

De viktigste forskjellene

Som det er tilfelle når man velger ett alternativ fremfor et annet, må man analysere kvalitetene til hver, både gode og dårlige. Den samme ideen gjelder valg mellom Bitcoin og Ethereum. For å gjøre dette valget, må den enkelte forstå egenskapene som skiller kryptovalutaene fra hverandre.

Først og fremst skjedde lanseringen av Bitcoin i januar 2009. Dermed introduserte den et unikt konsept gjennom et hvitt papir skrevet av den mystiske figuren Satoshi Nakamoto. Bitcoin lover en online valuta som er sikret og mangler noen sentral autoritet ved roret, i motsetning til myndighetsutstedte valutaer.

Ethereum er forskjellig fra Bitcoin ved at det er mer enn bare en kryptovaluta. Teknisk sett er ikke Ethereum engang en kryptovaluta; Ether (ETH) er. Ethereum i seg selv er bare plattformen som Ether er basert på. Ethereum tillater distribusjon av smarte kontrakter og bygging av desentraliserte applikasjoner (DApps) uten at tredjeparter kontrollerer eller forstyrrer driften. Ethereum er ledsaget av sitt eget programmeringsspråk som kjører på en blockchain, slik at utviklere kan utvikle og kjøre distribuerte applikasjoner. 

Enkelt sagt, Bitcoin er en kryptovaluta, og Ethereum er en plattform. Imidlertid er det andre elementer som gjør de to helt forskjellige.

Bitcoin-transaksjoner er overveiende monetære, mens Ethereum-transaksjoner er mer sannsynlig å være kjørbar kode. Når det gjelder transaksjonshastigheten, er de på Ethereum-nettverket betydelig raskere enn de på Bitcoin. Mens Ethereums blokkeringstid bare tar sekunder å fullføre, tar Bitcoins minutter.

Bitcoin fungerer som en butikk av verdi og gir en måte for folk å sende penger. Selv om Ethereum også er en måte å sende penger på, gjør det bare når visse ting oppstår. Til slutt skiller Ethereum seg fra Bitcoin ved å fungere som en bygningsplattform for DApps og smarte kontrakter, og det er det som gjør det mulig å sende tokens som representerer verdier. Disse verdiene kan være et bredt spekter av ting utover digitale valutaer, derfor hvorfor det er en annen enhet enn Bitcoin. 

Det opprinnelige formålet med Ethereums opprettelse var å gjøre det til et kompliment for Bitcoin, men i en ironisk vri ble det en rival.

Hvilket er det bedre alternativet?

Bitcoin er omtrent ti ganger større enn Ether basert på markedsverdi, hvor en bitcoin er verdt betydelig mer. Til tross for forskjellen i de respektive prisene, viser forskning utført av den populære kryptokursutvekslingen Binance at det er en sammenheng mellom prisene på de to.

Til slutt er det en generell enighet blant de mer erfarne kryptoinvestorene, gründere og kjennere av emnet. Når du tar hensyn til alt, er Bitcoin en relativt bedre valg for kjøp og betaling. Når det er sagt, vil undersøkelse av Bitcoin og Ethereum uunngåelig føre til videre diskusjon om hva blockchain-teknologi kan gjøre for å forbedre hverdagen. Det kan ikke benektes at Bitcoin og Ethereum begge vil ha en stor rolle i fremtidige bestrebelser, fra økonomiske forhold til rettsvesener til eventuell utvikling.

I kjernen er Bitcoin og Ethereum forskjellige ideer. Ethereum er en desentralisert plattform for desentraliserte ideer, og Bitcoin er en butikk med verdi. ETH er kryptovalutaen som kjører plattformen som er Ethereum. Selv om begge er viktige, er blockchain som gjør dem mulig, også en viktig ide å erkjenne og forstå. I dag er det mindre avhengighet av å avsløre dyrebare data for andre for å gjøre transaksjoner.

Til slutt, som med de fleste valg, er det subjektivt å bestemme seg for Bitcoin eller Ethereum (teknisk ETH). Den populære oppfatningen er at Bitcoin er den beste av de to, men Ethereum har fordeler som øker det opp til Bitcoins nivå. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me