Dash [DASH] bærer lavere risiko for regeloverskridelse enn Bitcoin: Dash Executive

annonse Phemex

Dash [DASH], som blir ansett som en personvernmynt, har kommet under skudd for påstått manglende overholdelse av FATFs reiseregel. Mange børser, inkludert OKEx, Coincheck og CEX.io, har allerede fjernet Dash eller vurderer å gjøre det. Imidlertid har Dashs regionale leder for forretningsutvikling i USA-Canada-regionen, Omar Hamwi, slått fast at Dash er like kompatibel med FATFs reiseregel som Bitcoin i en blogg på Medium. Faktisk har han til og med sagt at Dash har en lavere risiko for manglende overholdelse av regelverk enn Bitcoin. 

Hva er FATF’s Travel Rule?

FATFs reiseregel tilsier at alle virtuelle aktivateleverandører (VASPs) skal dele relevante kundedata med mottatte institusjoner. Dataene inkluderer avsenderens navn, avsenderens kontonummer som brukes til å behandle transaksjonen (f.eks. Kryptovaluta-lommebok), avsenderens identifikasjonsdetaljer som adresse eller ID-kortnummer, mottakerens navn og mottakerens kontonummer som transaksjonen er behandlet til..

Er Dash-kompatibel med FATFs reiseregel?

Siden kunngjøringen av FATFs reiseregel, flere børser har kunngjort at de vil fjerne Dash og andre personvernmynter, inkludert Monero og ZCash. I september hadde OKEx kunngjort at de ville fjerne Dash, men tidligere i oktober sa de at de vurderer beslutningen om å gjøre det samme. I følge et Twitter-håndtak kan Electric Coin Company, CEX.io også avnotere Dash. Coincheck hadde også kunngjort i mai at det ville bli avnotert Bindestrek, Monero, og Zcash.

Dash er imidlertid like kompatibel med FATFs reiseregel som Bitcoin, som per selskapsleder. Dashs regionsjef for forretningsutvikling i USA-Canada-regionen, Omar Hamwi, publiserte nylig en blogg på Medium der han forklarte hvordan Dash-transaksjoner ikke var anonyme, og hvordan det var mulig for Dash å være i samsvar med FATFs reiseregel.

Bloggen fastslår hvordan Bitcoin-nettverket og Dash-nettverket er helt identiske –

  1. Både Dash og Bitcoin-nettverket opererer med samme transaksjonsregelsett.
  2. Begge nettverkene er offentlige blokkjeder, og er transaksjonsdata – avsenderens adresse, mottakerens adresse og transaksjonsbeløpet blir registrert transparent på blockchain i begge nettverkene.
  3. Både Bitcoin og Dash benytter valgfritt CoinJoin for å tilby transaksjoner et visst nivå av personvern. CoinJoin, selv om det forbedrer personvernaspektet til brukerens profil, gir ikke brukeren fullstendig anonymitet. Faktisk kan CoinJoin brukes med hvilket som helst kryptovaluta-nettverk. Teknikkene som brukes til å analysere Bitcoin-transaksjoner, gjelder også Dash-nettverket.

Derfor, hvis Bitcoin kan være i samsvar med FATFs reiseregel, kan det også være Dash.

Dash er ikke en “personvern-sentrisk mynt”

Bloggene forklarer hvordan personvern og gjennomsiktighet ikke er et binært, men snarere et spektrum –

“Dette spekteret inkluderer fullstendig skjerming av transaksjoner (der adresser eller beløp er helt skjult fra tredjeparts observatører), valgfri skjerming av transaksjoner og helt gjennomsiktige transaksjoner. Det kan også omfatte “off-chain” -transaksjoner og andre forbedringer som forhindrer tredjeparter i det hele tatt å observere transaksjoner. “

I tilfelle Dash er personvern en valgfri funksjon – ellers er transaksjonene helt gjennomsiktige som Bitcoin. Den ekstra personvernfunksjonen er bare tilgjengelig i skrivebordslommeboken. Når det gjelder CoinJoin, kombinerer den flere betalinger fra flere brukere i en enkelt transaksjon eller en serie transaksjoner. Dette gjør det vanskeligere for tredjepartsobservatører å bestemme hvilken adresse som betalte hvilken mottaker eller mottaker. CoinJoin kan brukes med hvilken som helst gjennomsiktig blockchain inkludert Bitcoin, og gjør Dash og Bitcoin identiske når det gjelder personvern. Bloggen bemerker også at med Bitcoins Lightning Network får bitcoin-brukere nyte anonyme transaksjoner.


Bitcoin-brukere har et “off-chain” -alternativ kalt Lightning Network, som er helt anonymt. Selv noder (f.eks. Servere) som videresender transaksjoner på Lightning Network, kan ikke bestemme opprinnelsen eller destinasjonskoden for betalingene den ruter.

Dermed har Dash en lavere risiko for manglende overholdelse av regelverk enn Bitcoin.

Bloggen sier videre at Dash har inngått samarbeid med mange selskaper for å sikre overholdelse av FATFs retningslinjer. Samsvarspartnerne hjelper den med å oppfylle Travel Rule og andre krav til samsvar på flere måter, inkludert overvåking, identifisering og blokkering av transaksjoner som bruker miksere. Kryptovalutaen har også oppført retningslinjer for VASP-er om hvordan de kan identifisere, blokkere og rapportere mistenkelige Dash-transaksjoner med forbedrede personvernfunksjoner som bruk av en mikser.

Bloggen forklarer i detalj hvordan Dash ikke bryter FATFs retningslinjer og hjelper børser med å avgjøre om kryptovalutaen skal fjernes eller ikke. Hva synes du om Dashs trekk for å forklare hvordan det er like kompatibelt som Bitcoin med FATF-reiseregelen? Del dine synspunkter med oss ​​i kommentarene nedenfor!

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector