Desentraliseringsspøk begynner å hjemsøke Gemini ’stabile mynt innen dager etter lanseringen

annonse Phemex

Mens verden gledet seg for øyeblikket at de hadde en ikke-kontroversiell, registrert stabil mynt å skjule når kryptomarkedene ble ustabile, har mynten tiltrukket kontrovers. Ifølge blockchain-forskeren Alex Lebed siste rapport som han skrev for teknologipublikasjonen Good Audience, kan Gemini fryse sin USD-Pegged Cryptocurrency når som helst som den vil, og dukke opp spørsmål om desentralisering..

“Depotmottaker” har bestemmelser om å fryse alle kontoer

Alex Lebed har i sin siste undersøkelse utført en kodegjennomgang av Gemini-dollarens smarte kontrakt, og det han fant har vært forbløffende. I følge Lebed inkluderer GUSD en bestemmelse som gjør det mulig for sin ”depot” – nemlig Gemini – å fryse enhver konto. Lebed – som i sin helhet er også tilknyttet et eget stabilt myntprosjekt – merker videre at GUSD bruker en ERC20Proxy-kontrakt som gir Gemini, som forvalter, muligheten til å oppgradere kontrakten en gang hver 48. time, noe som gir den blant et utall av andre ting makten til samtidig å gjøre alle tokens ikke-overførbare.

Ifølge forskningsformuleringene til Lebed analyserte han koden kl

tvillinger

Koden er 1028 linjer lang og begynner å stille spørsmål ved koden når han leser de generelle vilkårene i kontrakten.

tvillinger

“Så bruker bruker ERC20Proxy-kontrakten som tilbyr et ERC20-grensesnitt, dvs. standardfunksjoner, balanse, total forsyning osv. Som kaller erc20Impl-objekt for faktisk implementering. For eksempel:

“Hvor kommer dette objektet erc20Impl fra? Her må vi ta hensyn til den andre delen av ERC20Proxy-erklæringen: ERC20ImplUpgradeable. Dette objektet har en faktisk implementering av ERC20-grensesnittet. Hvorfor heter det … kan oppgraderes?

Fordi kontrakten ERC20ImplUpgradeable er depotoppgraderbar. ”

tvillinger


Når vi går dypere inn i koden, finner han at depotmannen er den eneste modifiseringen av koden.

Mens han leser kontrakten, påpeker han at standard tidssperre også er satt til 172800 sekunder er 172800/60/60 = 48 timer..

On burde ikke bli overrasket over at Gemini inkluderte en bestemmelse som gjorde det mulig å fryse midler, gitt at Cameron og Tyler Winklevoss gjentatte ganger spionerte GUSD som den første “pålitelige og regulerte digitale representasjonen av amerikanske dollar”, både i den offisielle kunngjøringen og i påfølgende medier opptredener.

Men samfunnet vil ikke ta det bra hvis den stabile mynten kontrolleres av Gemini.

Relatert: Winklevoss’s NYDFS Licensed Stable Coin “Gemini Dollar” kan trekke strenger på beryktet tether

Desentraliseringsproblemer i kryptoindustrien

Ripple og XRP kjemper en lang kamp for å bevise myntene og hovedboken er desentralisert. Da Ripple har et visst antall noder på hovedboken som godkjenner transaksjoner, og da selskapet har mye av XRPs Ripple, er det alltid under kontroll med å kontrollere hovedboken og myntene. På denne bakgrunn står mynten også overfor en trussel om å bli betegnet som sikkerhet av SEC- Et poeng som ikke lar mynttens pris stige til tross for at de er en av myntene med en bestemt bruk.

En annen mynt som også er under kontroll for sentralisering er EOS. Prosjektet har tatt en uvanlig tilnærming til å overvåke blockchain ved mer enn en anledning. Den hadde utnevnt 27 blokkprodusenter som hadde rett til å avslutte transaksjoner. Dette ble ansett som en sentralisert tilnærming da alle 27 blokkprodusenter kjente hverandre og kunne spille stygt når som helst. Et slikt eksempel var da selskapet 22. juni i år la merke til

“Emergency Measure of Protection Order” utgitt av EOS Core Arbitration Forum (ECAF), 27 blokkprodusenter som vedlikeholdt protokollen, ble bedt om å avslutte alle transaksjoner med umiddelbar virkning. Interessant nok forklarte ECAF ikke årsaken til bestillingen, men uttalte at “logikken og resonnementet for denne bestillingen vil bli lagt ut på et senere tidspunkt.”

ECAF midlertidige nøddommer, Sam Sapoznick, signerte erklæringen:

“Det pålegges herved at EOS Block Producers nekter å behandle transaksjoner for følgende kontoer og nøkler på ubestemt tid. (Inntil videre offisiell kunngjøring og instruksjon fra ECAF.) ”

Medlemmer av kryptovalutaindustrien, entusiasten og industriobservatører har ikke vært store fans av sentralisering, da det tar bort essensen av blockchain og desentralisert verden. Som Ripple og EOS, ville Gemini også bli sett med et forsiktig øye. Vi må avvente en uttalelse fra Gemini for å få mer klarhet i dette. Fremtiden på GUSD vil ligge på det. Ellers ville vi ha en annen kontroversiell stabil mynt på markedet.

Vil Gemini avklare sin holdning til sentraliseringsproblemet som den nylig lanserte stabile mynten er skjemmet med? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map