Deutsche Börse Exchange To List Norilsk Nickel Token

annonse Phemex

Kryptovaluta priser har vært svevende i 2021, med bitcoin som leder an og når en ny heltidshøyde på $ 40.000. Dette har drevet detaljistinvestorer til kjøp bitcoin med kredittkort, blant annet betalingsmåter. 

Takket være denne prisstigningen har teknologien som er ansvarlig for deres opprettelse fått enorm popularitet. En viktig anvendelse av blockchain-teknologi er digitalisering eller tokenisering av varer. 

Nylig utstedte det russiske gruvedrift- og smelteselskapet Norilsk varebaserte tokens til sine partnere. Disse ble senere oppført av Deutsche Börse. 

I denne artikkelen undersøker vi noen av det grunnleggende om blockchain og tokenisering og fordelene for investorer. Vi analyserer hvordan interessene til økonomi og råvareindustri kan overlappe og fullføre hverandre. 

Hva er blockchain?

Blockchain er teknologien bak den første kryptovalutaen, bitcoin. Det er en uforanderlig, distribuert hovedbok som fører oversikt over alle transaksjonene som skjer i nettverket. 

Disse transaksjonene er organisert i blokker og lenket sammen ved hjelp av kryptografi. Millioner av datamaskiner beholder en eksakt kopi av hovedboken, noe som gjør databasen helt motstandsdyktig mot endringer. 

Videre er blockchain desentralisert og tillatelsesfri, noe som betyr at ingen enkelt enheter har kontroll over det. Det er behov for enighet mellom alle deltakerne før større endringer i databasen tillates. 

Hva er smarte kontrakter?

Smarte kontrakter var en naturlig utvikling av blockchain. De er datastyrte kontrakter som er lagret på blockchain, som bare utfører selv når visse betingelser er oppfylt. Disse desentraliserte applikasjonene tillater blokkeringer å tillate overføring av noe av verdi, ikke bare monetære transaksjoner. 

For eksempel, ved hjelp av smarte kontrakter, kan brukere bytte forskjellige verdifulle eiendeler på blockchain, for eksempel forsikringspremier, eiendomsskjøter, leieavtaler, medisinske poster, digitalisert kunst og mange flere.  

Ved hjelp av protokoller som den populære ERC-20, smarte kontrakter tillater oss å symbolisere noe av verdi og utveksle dets digitale representasjon mellom jevnaldrende. Alt dette ved å bevare alle fordelene ved desentralisering og gjennomsiktighet fra blockchain-teknologi. 


Hva er fordelene med tokenisering?

Tokenisering av eiendeler og å gjøre dem tilgjengelige gjennom blockchain-teknologi har mange fordeler: 

  • Unngåelse av tredjeparter – takket være sin desentralisering kan blockchain-eiendeler byttes direkte mellom jevnaldrende. Videre tillater smarte kontrakter mer autonome utvekslinger, uten å stole på feil menneskelig interaksjon. 
  • Redusert svindel – takket være gjennomsiktigheten til blockchain, blir forfalskning av tokens umulig, og sannhet er lett å verifisere. 
  • Økt likviditet – ved å tokenisere illikvide eiendeler som tunge varer eller eiendom, kan de gjengis svært likvide. 
  • Bedre gjennomsiktighet og sporbarhet – takket være blockchainens uforanderlighet, er alle data som er registrert på den endelige. Dette muliggjør sporbarhet fra ende til ende for alle tokens som er registrert i nettverket. 

Disse fordelene har presset selskaper som Norilsk til å tokenisere varer og presentere dem i form av ETCs. 

Hva er Norilsk Nickel token?

Norilsk Nickel er et russisk gruve- og smelteselskap og regnes som verdens største produsent av palladium og høyverdig nikkel. 

Tidlig i 2020 lanserte selskapet en testplattform for tokenisering av varer på Atomyze, a Hyperledger-basert blockchain-plattform. Tokene på plattformen er støttet av forskjellige metaller utvunnet av selskapet som palladium, kobolt og kobber. 

Norilsk forventer å tokenisere minst 10% av handelsvolumet i løpet av det første året av plattformens utgivelse. Dette tallet kan vokse til 20%, avhengig av etterspørsel fra partnere. 

Til slutt, i desember 2020, var de første tokens på plattformen frigitt til industripartnere Traxys SA og Umicore SA. 

Hovedårsaken som selskapet oppgir for dette trekket er at de ønsker å levere Nornickels produkter til kundene på en mer effektiv og gjennomsiktig måte. Det er et annet skritt for selskapet å tillate ansvarlig innkjøp og sporbarhet for metaller. 

Atomyze tokeniserer eiendeler ved å bruke Distribuerte Ledger Technology (DLT) med målet å: 

  • Gi tilgjengelighet
  • Redusere kostnader 
  • Øk gjennomsiktigheten 

I følge Atomyze kjører nettverket på IBMs offentlige sky og overholder EUs GDPR. 

Per januar 2021, og ifølge en pressemelding fra Nornickel, de digitale børsemerkene har endelig dukket opp på den offentlige Deutsche Börse-sentralen. Selskapet bekreftet at dette bare var det første trinnet i ETC-noteringen, og at de planlegger å notere de digitale tokens på London Stock Exchange de neste månedene.. 

Pakk opp

Blockchain begynner bare å ta på seg i den industrielle verden. Anvendelsene av denne revolusjonerende teknologien er utallige – tokenisering, forsyningskjede, apotek, landbruk – smarte kontrakter øker effektiviteten til et bredt spekter av bransjer. 

Hvis Norilsk-prosjektet lykkes, er vi nødt til å se flere av disse delene mellom finansverdenen og råvareindustrien. 

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector