ETH 2.0: Staking Dilemma som kan føre til Validator Centralization

annonse Phemex

Ethereum er klar til å gjøre overgangen til Proof-of-stake-basert ETH 2.0 om to uker, og når dagene for den offisielle lanseringen nærmer seg, er forventningen rundt lanseringen bare økende. Vitalik Buterin, medstifter av Ethereum, har kalt overgangen som den største oppdateringen for Ethereum-nettverket siden lanseringen.

Hva førte til ETH 2.0?

Ethereum jobber med en Proof-of-Work-basert gruvekonsensus som anses som en av de sikreste gruvedriftene, men ikke nødvendigvis den mest effektive. Alle gruvearbeidere på nettverket legger inn hashpower for å utvinne neste blokk, på grunn av hvilken mye gruvedrift er bortkastet.

Ethereum ønsket å være superdatamaskinen i den desentraliserte verden, men skalerbarhetsproblemene fortsatte å øke overtid og steg bare i 2020 med defi-bommen. Gassavgiften steg til en heltidshøyde og nettverksbelastning ble ganske vanlig, og til tross for flere anstrengelser ble det ganske klart at eterinnettverket i sin nåværende form ikke ville være i stand til å skalere for å imøtekomme det voksende økosystemet.

Dette førte til utviklingen av PoS-basert ETH 2.0 bestående av flere nye skalerbare funksjoner som Buterin hevder ville gjøre ETH 2.0 til å behandle transaksjoner på linje med sentraliserte overføringsgiganter som VISA og Mastercard.

Kilde: CoinDCX

ETH 2.0 vil bli lansert i tre faser i en flerårig veikart:

  • Fase 0: The Beacon Chian – 1. desember 2020.
  • Fase 1: Shard Chain – 2021
  • Fase 1.5: Mainnet Shard – 2021
  • Fase 2: Komplett Shard – 2021

ETH 2.0 på papir ser ut til å være en godt utarbeidet veikart for å hjelpe eterum til å bli den øverste blockchain i kryptovalutaområdet med høy skalerbarhet, men mange analytikere og eksperter har pekt på kompleksiteten som ville komme underveis. La oss se på noen av de viktigste problemene knyttet til utbyggingen av ETH 2.0.

The Staking Dilemma

For lanseringen av The Beacon Chain 1. desember vil det være behov for totalt 16 384 validatorer, der hver nodevalidator må satse minst 32 ETH. Således for en mulig lansering av mainnet på den planlagte datoen, vil totalt 524,288 ETH være påkrevet å bli satt på. Ved pressetiden har det totale antallet låste ETH nådd 94.880 ETH.

Målet antall stakes ETH kan se langt utenfor for øyeblikket, men den virkelige bekymringen ligger i å stake seg selv. Mange kryptokundere mener at det minimale antallet ETH som kreves for å bli validator, er for høyt i det lange løp, da det koster nær $ 14 500 på den nåværende verdien av ETH. Dette vil virkelig begrense deltakelsen fra små interessenter, som igjen vil påvirke desentraliseringen av nettverket. Mange tror at ETH-maksimalister og hvaler vil dominere validatorene, noe som også kan føre til sentralisering i gruvedrift.

Faktisk har en bestemt adresse satt 16.000 ETH, noe som tilsvarer 500 validatorer.


Ethereum 2.0 innskudd

&# 128184; 69 856 ETH har blitt deponert de siste 10 dagene.

&# 128064; En enkelt adresse deponerte 16.000 ETH (= 500 validatorer)

&# 129383; En enkelt enhet eier for tiden ~ 35%

454.432 ETH dro til en lansering 1. desember.

Prosjektert lansering 31. januar 2021. pic.twitter.com/MttAEku3SN

– Bitfly (@etherchain_org) 14. november 2020

Staking bassenger kan bli alternativet for mange som har råd til 32 ETH alene, bortsett fra at selv staking av bassengdeltakelse vil avhenge av innsatsbelønningen.

Det er ikke en god tid å være en ETH-gruvearbeider

De som ble rammet verst på grunn av endringen av bergverkskonsensus fra Proof-of-Work til Proof-of-Stake, ville være gruvearbeiderne, som i PoS-baserte konsensusvalidatorer med de høyeste belønningene i kjeden ville utvinne neste blokk. Bortsett fra at deres nåværende gruvedrift maskiner ville bli foreldet, og de ville være igjen med noe annet valg enn å enten selge gruvedriftene sine til nedsatte priser eller begynne å gruve andre mynter.

Dette er først og fremst fordi PoW-baserte gruverigger er høyt spesialiserte og for tiden i sin tredje generasjon med ASIC-gruverigg.

Høy risiko og sårbarhet

Innsats vil være det sentrale aspektet av ETH 2.0 som vil føre til en boom i innsatsstjenesten via tredjeparter og innsatsbassenger. Imidlertid kommer tredjepartsinnsatser med sitt eget sett med ulemper og risikoer som er ganske like å ha en gang kryptovaluta på kryptobørs. Tredjeparts sårbarheter er velkjente og omfattende, og sikkerheten til de innsatte myntene vil være en stor bekymring.

Å sette bassenger vil ikke være annerledes og ha risikoen for utgangssvindel som det har vært tilfelle ved flere anledninger. Mange ganger uerfarne handelsmenn faller ofte for disse svindelene der innsatsbassengene gir høy innbringende avkastning og utgangssvindel når de når det ønskede målet om mynter.

Er det verdt det å belønne?

Mengden ETH som kreves for å bli en validator på ETH 2.0 kan se for dyrt ut, men innsatsbelønningene er enda mer nedslående, da den høyeste grensen bare er satt til 18,1%, mens avkastningen kan bli så lav som 1,36%. Hvis vi ser på begge disse aspektene, er det ikke så lukrativt for gruvearbeidere å satse ETH på ETH 2.0. På toppen av det ville stakers også være pålagt å utføre sin oppgave som en validator som ikke sviktet, noe som ville kostet straffer som ville gjøre det enda vanskeligere for validatorene å tjene penger.

Ser vi på kompleksiteten som er involvert i innsatsen på ETH 2.0 for øyeblikket, kan innsatsen som en tjeneste stige som et fremtredende marked i nær fremtid.

Konklusjon

Vitalik Buterin har projisert ETH 2.0 som blockchain-plattformen som vil ha de kvalitetene vi bare har lest i teorien som veldig høye transaksjonsegenskaper til en veldig billig pris, 12 sekunders blokkgenerering og skalerbarhet er det sentrale fokuset. Imidlertid har mange kritikere pekt på kompleksiteten som ville være involvert på teknologisiden for å oppnå det han lover. Det ville være ganske interessant å se om lanseringen 1. desember vil bane veien for drømmen som Vitalik forestiller seg

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector