Ethereum kjemper mot EOS for fremtiden for Dapps og Smart Contract Supremacy

annonse Phemex

Til noen få måneder tilbake var Ethereum en øverste leder og likte monopolet når det gjaldt å bygge opp smarte kontrakter og apper på en blockchain. Men etter hvert som prosjektene modnet og flyttet ut av Ethereum Mainnet til sine egne Mainnets, øker konkurransen om hosting av Dapps og andre prosjekter. Da Ethereums nettverk ble overbelastet og problemer med skalerbarhet begynte å krype, valgte mange prosjekter disse nyere blokkjedene. EOS er slike konkurrenter som viser tegn på å ta bort kronen fra Ethereum. Sammenlignet med de to har EOS sine fordeler, men det er fortsatt noen steder der Ethereum har svaret.

EOS får styrke over Ethereum

Som kjent er Ethereum Blockchain for tiden verdens ledende nettverk for utvikling av desentraliserte applikasjoner. Imidlertid ser det ut til at EOS-nettverket er varmt på hælene. I følge data fra dappradar.com, Det er totalt 13 dApps som har sett mer enn 300 brukere det siste døgnet. 6 av dem på Ethereum og 7 på EOS.

Ether Top Apps

eterum

EOS topp dApps

EOS

Les også: Etter å ha falt mer enn 40% på en uke, stiger Ethereum tilbake fra asken

Forstå den grunnleggende forskjellen før du sammenligner

Ethereum er en blokkjedebasert distribuert databehandlingsplattform og operativsystem som støtter smart kontrakt (scripting) utvikling. Ethereum bruker en desentralisert Turing-komplett virtuell maskin, Ethereum Virtual Machine (EVM), for å utføre skript ved hjelp av et verdensomspennende nettverk av offentlige noder. Den interne prismekanismen kalt “Gas” brukes til å moderere spam og distribuere midler på nettverket.

Ethereum implementerer en konsensusmodell (PoW) og har fordelen av å være det første kraftverket i den smarte kontrakten og den desentraliserte app (dApp) -scenen. Nylig har plattformen blitt kritisert for høye transaksjonsgebyrer under baisse markedsforhold, mangel på skalerbarhet i lave transaksjoner (ca. 15 per sekund), ventetid i fullføring av transaksjonen (6 minutter for å bekrefte en transaksjon) og den lave andelen nettverk. transaksjoner som kommer fra applikasjoner.

På den annen side annonseres EOS som den grunnleggende løsningen på de forskjellige problemene med blockchain-infrastrukturen, for eksempel skalerbarhet. Den integrerer en delegert proof-of-stake-protokoll som i utgangspunktet fungerer som et system med dedikerte delegater, som har ansvaret for å verifisere transaksjoner.


Mens det allerede er flere blockchain-baserte nettverk som også letter desentraliserte applikasjoner, legger EOS vekt på kritiske problemer som plager blockchain og prøver å løse problemet med hastighet, skalerbarhet og fleksibilitet som ofte rammer ytelsesflaskehalser på disse plattformene..

De viktigste skillene mellom de to når det gjelder å lage Dapps er som følger

Skalerbarhet

EOS fullfører transaksjoner i løpet av ett sekund og har en gjennomstrømning på opptil 6000 transaksjoner per sekund.

Imidlertid har Ethereum-nettverket mange ganger blitt fastkjørt da det maksimerte transaksjonene per sekund.

Transaksjonsgebyrer

EOS har ingen transaksjonsgebyrer. I stedet for et gebyr krever utførelse av en smart kontrakt at du setter tokens som du umiddelbart mottar tilbake etter gjennomføring. Dapp-utviklere velger om det er de som setter tokens for brukerne sine, eller om brukerne må satse sine egne.

Ethereum krever at du brenner ETH (gass) når du utfører smarte kontrakter. Mengden gass du trenger å forbrenne avhenger av nettverksbelastningen, samt kompleksiteten i kontrakten.

Token-modell

Med EOS kan tokens også brukes til å få tilgang til nettverksressurser. En bruker som har 1% av tokenforsyningen, har lov til å ha 1% av nettverksram, beregning, båndbredde og lagring. Brukere er ikke pålagt å betale gebyrer for å gjennomføre transaksjoner. I stedet må de eie eller leie EOS-tokens.

Ether-token brukes til å betale nettverksavgifter, det utsettes for hastighet, noe som betyr at tokenverdien ikke vil stige lineært med nettverksadopsjonen.

EOS har fortsatt en lang vei å gå, men hvis Ethereum ikke klarer å forbedre problemene sine i tide, vil EOS mest sannsynlig bli den valgte plattformen som utviklere vil bruke til å lage applikasjoner av forbrukerkvalitet. Den etterlengtede oppgraderingen av Konstantinopel vil angivelig bli lansert på Ethereum testnet så snart neste måned, og vil også endre ting for Ethereum. I mellomtiden er alt kryptovalutaentusiaster kan vente og se, da en slik overtakelse ikke vil skje over natten.

Hvem vinner slaget ved Dapp Supremacy- Ethereum eller EOS? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector