Hva er Cryptocurrency Forks? – Alt du trenger å vite om Hard Fork og Soft Fork

annonse Phemex

Cryptocurrency Forks – Utover bare prisviflinger og ustabilitet – hengi seg til årsaker og potensielle forgreninger

Forstå det grunnleggende bak Cryptocurrency Forks?

Med mer enn du kan telle, har det alltid vært en oppgave for de fleste av oss å hengi seg til arbeidet med disse kryptovalutaene.

Som vi allerede vet, er disse forskjellige kryptovalutaene (poletter og mynter), også kjent som digitale penger, ingenting annet enn datamaskingenererte koder. Utvilsomt kan det samme lett forklares som et av de beste eksemplene på ‘desentralisering’.

I utgangspunktet oppsto begrepet ‘Cryptocurrency’ etter å ha erkjent det faktum at disse myntene eller tokens er krypterte deler av offentlig reskontro, kjent som blockchain. For å legge til mer i faktalisten vår, med tvang om å sende adresse og en digital signatur for å vurdere eventuelle transaksjoner som autentiske, har alle lov til å legge til en ny side i denne offentlige hovedboken hvis de har riktig løsning på den matematiske ligningen.

Kort sagt, akkurat som ethvert annet dataprogram, kan man sørge for at deres spesifikke mynt blomstrer, ved hjelp av regelmessige oppgraderinger og endringer. Motsatt for å sikre at ingenting går feil, må man sørge for at de er veldig forsiktige mens de samsvarer med kompatibiliteten til eldre mynter med de nye.

  • Splitte kjeden – som vi vet, er kryptokurver basert på blokkjeder som ikke er annet enn datablokker som holder på å vokse og danne en kjede av informasjon. Derfra Forking av kryptovaluta på lekmannens språk er ingenting annet enn å dele datablokkene de er basert på og få det til å kjøre i forskjellige retninger med forskjellige regler.

Hva er de viktigste årsakene til Cryptocurrency Forks?

Fra nå av er to forskjellige grunner oppført for det samme.

  • Tilfeldig gaffel – myntekompatibilitet kan oppføres som en av hovedårsakene til dette bestemte segmentet.

Vanligvis skjer det at folk som bruker forskjellige versjoner av programvaren, oppretter to forskjellige hovedbøker (en fra den nye versjonen og en fra den gamle). Når det samme skjer, er det myntutviklerne som raskt må eliminere feilene og jobbe med å slå sammen de forskjellige blockchain som ble opprettet i prosessen..

I tilfelle utviklere bestemmer seg for endringene som resulterer i inkompatibilitet mellom den eldre og den nye versjonen, genereres ‘hard fork’.

  • Endring i de underliggende reglene i protokollen Det være seg å endre kjerneregelen som å øke blokkstørrelsen eller legge til en ny funksjon for å forbedre funksjonalitetene, gaffel som forekommer under denne kategorien blir betraktet som permanent. Det er også viktig at alle brukerne som bruker mynter, må oppdatere hele applikasjonen hvis de ønsker mynttypen riktig.

Gafler som forekommer under kategorien ovenfor, kan deles inn i to forskjellige seksjoner, som er myk gaffel og hardgaffel.

Hovedtyper av Cryptocurrency Fork

  • SOFT FORK – Forhøyet programvare som passer godt med den eldre beskrivelsen

Mye rolig å jobbe med, da bare et mindre fellesskap av deltakere trenger å oppgradere.


Mens funksjonaliteten til ikke-oppgraderte deltakere påvirkes, tillater denne spesielle delen deltakere med den eldre versjonen av programvaren å delta i validering og verifisering av transaksjonene.

  • HARD FORK – Programvareoppgradering passer ikke med den eldre beskrivelsen

Resultater i en evig uoverensstemmelse mellom blockchain.

Det er obligatorisk for alle deltakere å oppgradere til den ferskere formen, ellers vil de ikke kunne bidra eller tåle å godkjenne nye transaksjoner.

I tilfelle minoritetskjede kan deltakere finne støtten, to kjeder vil samtidig eksistere.

  • Planlagt hardgaffel – i tilfelle en protokollutvikling allerede er kvantifisert på prosjektets veikart, kan den samme bli oppført under delen av planlagt veikart. Det meste av tiden resulterer det samme i at en gammel kjede dør, ettersom hele samfunnet ledet av kjerneutviklerens team ville gå over til den nye kjeden.

Få eksempler på den planlagte harde gaffelen – Ethereums Byzantium skjedde i oktober 2017, Monero hard gaffel som skjedde i januar 2017.

  • Omstridt hardgaffel – vanligvis opprettet av en del av samfunnet med få store endringer i koden (bedre versjon i henhold til dem) etter å ha møtt en uenighet fra resten.

Få eksempler på omstridt hard gaffel

Bitcoin Hard Fork

Bitcoin kontanter – en del av samfunnet ønsket å øke størrelsen på blokken fra 1 MB til 8 MB, slik at flere transaksjoner kan behandles og avgifter betalt av brukeren kan reduseres, og derfor resulterte en hard gaffel i Bitcoin kontanter.

20. juli 2017 – i blokkhøyde 476768 – BIP 91 (også kjent som forslag til forbedring av blockchain) ble programmert til å utløse i bockhøyde 477120, som var ment å avskjære blokken dannet av gruvearbeidere som ikke støttet. Visse fellesskapsmedlemmer følte imidlertid at å akseptere BIP 91 uten å samle blokkstørrelsen ikke ville gjøre rettferdighet til folk som behandler Bitcoin som en investering i stedet for bare som en transaksjonsvaluta.

Derfra kom planen for de harde gaffel med Bitcoin, som først ble kunngjort av Bitmain. I utgangspunktet var målet med kryptovaluta-gafler å øke antall transaksjoner hovedboken kan behandle ved å øke blokkstørrelsen.

Ethereum Hard Fork

Ethereum Classic – hard gaffel av Ethereum som stammer fra Ethereum classic var planlagt for å reservere effekten av hack som skjedde til den desentraliserte autonome organisasjonen eller bare DAO.

Mai 2016, DAO ‘a venture capital fund’ samlet inn $ 168 millioner med den hensikt å investere i prosjekter ved hjelp av smart kontrakt.

Mai 2016 ble det utgitt et bevis med opplysningene som spesifiserte DAOs sikkerhetsmottakelighet og hvordan eter kunne bli stjålet fra dem.

Juni 2016 ble 3,6 millioner (nær @ 50 millioner USD) overført til en annen konto uten eierens samtykke.

Juli 2016 ble hard gaffel besluttet å implementere med samtykke fra medlemmene av Ethereum-samfunnet og DAO for å løse situasjonen ved å fjerne eter tatt i utnyttelsen.

Ethereum classic oppstod, da få Ethereum-medlemmer avviste hard gaffel på grunnlag av ‘uforanderlighet’.

Er Cryptocurrency Forks gode eller dårlige?

utvilsomt av to eksisterende Blockchain kan bare én oppnå status som korrekt, noe som betyr at transaksjoner registrert i feil blockchain kan gå tapt. Det beste ville være at folk blir advart og unngått transaksjoner til gaffelen er løst.

Det potensielle tapet av mynter i løpet av det samme kan skremme brukeren eller deltakeren fra å bruke det aktuelle Kryptovaluta.

Hyppige oppgraderinger og forstyrrelser skaper ekstra arbeid og kan lokke brukeren til å bytte mot en mer stabil mynt.

Øk risikofaktoren som kan føre til kassering eller salg av mynter og poletter

En blockchain kan bli mer dominerende eller kan favoriseres, noe som resulterer i lavere verdi og samfunnsadopsjon av den andre

Hvor vanskelig er det å forkaste en kryptovaluta?

Svaret vil være et ja i teorien, men et nei på grunn av alle hindringene i banen.

I utgangspunktet kan alle jobbe med utviklingen og gjøre oppdateringer som er sårt tiltrengt i programvaren, ved å deretter gripe Cryptocurrency-kode fra GitHub. Imidlertid kan det aldri bli sett på å være støttet av tilstrekkelige gruvearbeidere og brukere som en enkel oppgave. Dessuten er det ikke noe barns lek å få verdsettelsen så nær originalen.

Har du flere spørsmål om Cryptocurrency Forks? Gi oss beskjed nedenfor i kommentarer, vi vil ta dem med i vår neste kunnskapsbase-artikkel.

Abonner på daglige nyheter om bitcoin og andre kryptovalutaer.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector