Hvordan Cartesi kan lette Ethereums skaleringsproblemer

annonse Phemex

Det er mer enn én måte å skalere en blockchain på. Faktisk er det dusinvis, hver med fordeler og avveininger når det gjelder personvern, sikkerhet, oppgjør og avgiftsreduksjon. Temaet for blockchain-skalering kom inn i samtalen i 2017, da Bitcoin-nettverket var tungt overbelastet og Bitcoin Cash forkjøpt som et større blokkalternativ. I løpet av de siste 12 månedene har imidlertid skalering blitt diskutert nesten utelukkende i sammenheng med Ethereum, hvis popularitet har sett det bukke under for den samme skjebnen som Bitcoin gjorde tre år tidligere.

Defi-eksplosjonen i 2020, økt stablecoin-volum, avkastningsoppdrett, ponzi-spill og gass-sultne smarte kontrakter har alt tatt sin toll på Ethereum, noe som får sin mempool til å fylle og transaksjoner løper inn i hundrevis av gwei i løpet av September topp. Å skalere Ethereum slik at det kan håndtere flere transaksjoner per sekund (tps) og til lavere pris, er en kompleks og mangesidig utfordring som det vil ta år å fullføre. Den mye hyllede nettverksoppgraderingen til ETH 2.0 er fortsatt måneder unna, om ikke lenger. Her og nå mener ett prosjekt at det har funnet en måte å lette belastningen på Ethereum. Men for å oppnå det må Cartesi beile neste bølge av dApp-utviklere.

Problemet med smarte kontrakter

Smarte kontrakter er koden som binder Ethereum sammen. Deres selvutførende kode automatiserer et bredt utvalg av oppgaver som en gang ble utført manuelt, fra avregning av forsikringskrav til utbetaling av spill. Smarte kontrakter er det som gjør Ethereum, Ethereum – og EOS, EOS for den saks skyld. Uten denne muligheten ville andre- og tredje generasjons blokkeringer være dumme nettverk, som ikke er i stand til noe mer sofistikert enn ruting av betalinger peer-to-peer.

Med smarte kontrakter, spesielt de på Ethereum, medfører distribusjon og interaksjon med dem en kostnad som tilsvarer mengden beregning som er involvert. Jo mer arbeid kontrakten har å utføre onchain, for eksempel å utføre flere spørsmål eller transaksjoner i en enkelt blokk, jo mer betaler du. Og selv om det er brukere som betaler i ETH for å samhandle med den aktuelle smarte kontrakten, er det utviklerne som må betale for å distribuere den på nettet. I sommer steg kostnadene for å distribuere en standard ERC20-kontrakt til over 1 ETH, og priset mange kommende utviklere ut av markedet..

Cartesi ønsker å ta ting offchain

Cartesis løsning på Ethereums skaleringsproblem – og den for andre blokkjeder, hvis de skulle oppnå lignende overbelastning – er å ta mesteparten av beregningen offchain. Tanken er at dApp-utviklere kan få mesteparten av behandlingen til å foregå vekk fra Ethereum-nettverket, med bare det endelige resultatet av beregningen som skal sendes på hovedkjeden..

For å oppnå dette, Cartesi har utviklet to produkter. Den første, Descartes, er en SDK som gjør det mulig for utviklere å kode smarte kontrakter ved hjelp av vanlig programvare i stedet for Solidity – Linux for å være presis. Dette gjør det lettere for utviklere som ikke er oppvokst i Ethereum-skyttergravene å distribuere applikasjoner som arbeider med et kjent programmeringsspråk.

Det andre produktet, Noether, er en sidekjede for midlertidig datalagring. Den er designet spesielt for Cartesi dApps som skal kjøres på Ethereum. Mye av dataene som brukes når du kommuniserer med apper – enten de er desentraliserte eller konvensjonelle – trenger ikke å lagres permanent. Noether vil gjøre billig datalagring tilgjengelig for dApp-utviklere på forespørsel og med høy gjennomstrømning.

Av de to produktene er det Decartes, med sin evne til å gjøre dApp-logikk bearbeidbar i et ekte, offchain-operativsystem, som har potensial til å redusere smarte kontraktskostnader. Det er imidlertid Noether som vil overbevise devs om å distribuere dApps ved hjelp av Cartesi, i visshet om at de ikke blir lammet av økende lagringskostnader eller transaksjonsflaskehalser.

Fremtiden er raskere

Fremtiden til Ethereum og lignende smarte kontraktskjeder er raskere der verdien kan overføres nesten umiddelbart, i stor skala og til ekstremt lave kostnader. Dette vil bli oppnådd gjennom implementering av en rekke skaleringsløsninger, både på protokoll og nivå og lag 2.


Da Segwit ble introdusert for Bitcoin-nettverket i 2017, reduserte det størrelsen på BTC-transaksjoner, senket avgiftene og tillot at flere ganger ble behandlet per blokk. Det er de påfølgende oppgraderingene som Segwit muliggjør, for eksempel Schnorr-signaturer, som vil gjøre mer for onchain-skalering og personvern i det lange løp..

Det er en lignende historie med Ethereum. Selv før ETH 2.0 lanseres, vil flere skaleringsløsninger komme på strøm, noe som bidrar til å lette nettverksbelastningen for alle brukere. Sidekjeder, zk-rollups, Plasma, xDai, og Cartesis dApp-hosting-rammeverk vil være instrumentale for å oppnå dette. Selv om ingen enkel skaleringsløsning kan fikse Ethereum på dette tidspunktet, er verktøyene på plass for å lette kravene som stilles til hovedkjeden. Hvis Cartesi kan overbevise flere utviklere om å bygge videre på sitt dApp-rammeverk, og for å gjennomføre beregningen deres, vil det ikke bare gjøre en tjeneste – det vil hjelpe hele Ethereum-samfunnet.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector