IOTA for å hjelpe til med å bygge smarte byer i Europa

annonse Phemex

+CityxChange, det smarte byprosjektet, som vil representere nytten av IOTA innen smartby-sammenheng i forskjellige byer over hele Europa, har fått tommelen fra EU-kommisjonen som vurderer EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020.

Smartby-prosjektet hadde sendt inn et forslag om å motta finansiering fra EUs Horizon 2020 forsknings- og innovasjonsprogram i oppfordringen til temaet ‘Smarte byer og samfunn’.

“Horizon 2020 er det største EU-forsknings- og innovasjonsprogrammet noensinne med nesten 80 milliarder euro i finansiering tilgjengelig over 7 år (2014 til 2020)”, Prosjektet fikk virkelig gode kommentarer og ble plassert over alle andre konkurrerende prosjekter. Å være i Numero Uno-stillingen, vil konsortiumprosjektet motta 20 millioner euro i finansiering av det europeiske forsknings- og innovasjonsprogrammet Horizon 2020.

Les også: IOTA [MIOTA] lanserer veikartoppdateringer på sitt spesielle Qubic-prosjekt

Hva er + CityxChange

Som prosjektets nettsted forklarer,

“+ CityxChange-visjonen er å muliggjøre medskaping av fremtiden vi ønsker å leve i. Dette vil inkludere utvikling av et rammeverk og støtteverktøy for å muliggjøre et felles energimarked støttet av et tilknyttet samfunn. Dette vil føre til anbefalinger for ny politikkinngrep, markedsregulering og forretningsmodeller som vil levere positive energisamfunn som integrerer e-mobilitet som en tjeneste (eMaaS). ”

Resultatet forventet av dette prosjektet er at + CityxChange, med hjelp av IOTA, vil lage løsninger for Positive Energy Blocks som fører til Positive Energy District og Cities gjennom:

  • verktøy for beslutningsstøtte som gjør det mulig å ta informerte beslutninger av alle deltakere i gruppen eller samfunnet
  • et forsøk på å skape en positiv energiblokk gjennom tiltak for energireduksjon og effektivitet, lokal fornybar energi, lokal lagring, fleksibilitet og peer-to-peer energihandel
  • samfunnsengasjement ovenfra og ned drives av lokale myndigheter og medborgerengasjement fra bunnen av for å informere, utdanne og drive atferdsendring

Prosjektet er designet for å nøyaktig utvikle verdiskapende løsninger som støtter duplisering i andre EU-byer, samt utnyttelse til kommersielle markeder langt utover prosjektets varighet. De neste fem årene vil byene Trondheim, Limerick, Alba Iulia, Pisek, Sestao, Smolyan og Voru teste hvordan man kan bli smarte positive energibyer,

Norsk universitet for vitenskap og teknologi (NTNU) vil være leder og vert for konsortiet + CityxChange sammen med fyrtårnene Trondheim kommune og Limerick by- og fylkesting.

+CityxChange og IOTA verdsatt av eksperter

De autonome ekspertene som vurderte forslaget, var alle rosende for + CityxChange og IOTA for å representere og validere handlinger som vil bidra til en omfattende utrulling av Positive Energidistrikter over hele Europa, med en avgjørende metode for å gjøre lokale myndigheter til en aktiv og integrert del av energiløsningen, engasjerende borgere i bytransformasjonen, og involverer hele distriktsenergiverdikjeden, og utvider til høyt nivå politiske beslutningstakere og byer, universiteter, store bedrifter, distribuerte nettoperatører, SMB og ikke for profittorganisasjoner


Noen stemmer fra IOTA-stiftelsen som jobbet nær prosjektet delte spenningen.

“Smarte byer er en av de raskest voksende tverrsektorielle innovasjonsarenaene for IOTA. Disse smarte byøkosystemene bygger på vårt arbeid og partnerskap på tvers av mobilitet, energi eller datamarkedsplass. + CityxChange-konsortiet samler mange offentlige og private partnere rundt et ambisiøst åpent innovasjons- og medskapingsinitiativ. Dette er 100% tilpasset IOTA Foundation DNA, og vi kan ikke vente med å komme i gang.

Wilfried Pimenta, leder for forretningsutvikling i IOTA Foundation.

“IOTA-stiftelsen er spent på godkjenningen av det første offisielle Horizon 2020-prosjektet som vi deltar aktivt i. Å kunne utforske og demonstrere nytteverdien av IOTA i den smarte bykonteksten i mange byer over hele Europa vil være utrolig verdifull fremover. Det faktum at NTNU, Norges største universitet, leder denne innsatsen, er enorm. Vi har hatt et godt forhold til NTNU og Trondheim kommune i ganske lang tid nå, og stiftelsen forventer at dette samarbeidet vil styrke vår bånd og produksjon. Som nordmann er jeg personlig i ekstase over dette prosjektet. ”

David Sønstebø, medstifter, og medformann i IOTA Foundation.

Dette er virkelig et masterprosjekt for IOTA for å teste dets virkelige evner. Det vil ikke bare tekstmuligheter, men også berike IOTA før det blir akseptert i virkelige virksomheter og daglige applikasjoner.

Har IOTA virkelig mulighetene til å leve opp til kravene fra + CityxChange? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector