Libra And Tax – UK Lawyer Investigates “Big Tax Problem” Facebook’s Libra Can Create

annonse Phemex

Facebooks lansering av ny valuta er ikke åpenbart det beste for alle der ute – det er få analytikere, beslutningstakere, advokater og eksperter som løfter øyenbrynene ved å undersøke dybden av Libra-stabile mynter.

Vekten kan pålegge beskatningsproblem

Den siste rapporten avslører at den britiske advokaten “Dan Neidle” etterforsket skatteproblemet som Libra muligens kan pålegge britiske brukere. Dan Neidle er partner i advokatfirmaet Clifford Chance som uttalte at “Facebooks Libra ville være et nytt problem for brukere, spesielt de som fulgte loven”.

Les også – Facebook-sjef & Leder for Libra Association Talks “Hva Libra Association betyr akkurat

Tanken bak Libra-valutaen er at ‘den er støttet av en kurv med reservevaluta’ og fremover kjent som Stablecoin. I følge rapportene, når Libra er knyttet til global valuta, vil det pålegge skatteproblemer som ikke ville være tilfelle hvis verdien støttes mot brukerens innenlandske valuta. I virkeligheten svinger de globale rentene og følgelig vil det gjenspeile seg i den innenlandske verdien av brukerens Libra-beholdning – dette skaper videre kursgevinster og tap som lett kan spores for skattemyndighetene når noen foretar et kjøp med Libra.

Dan Neidle uttaler at;

“I de fleste land vil gevinster være skattepliktige, noe som betyr at forbrukerne må sende inn en detaljert selvangivelse som viser alle sine transaksjoner og valutakursen på det tidspunktet, og betale forfallne skatter,” sa Dan. “Dette ser ut til å være en betydelig barriere for bred adopsjon.”

I tillegg ga han et eksempel på Storbritannia der kapitalgevinster bare skal betales hvis det overstiger gevinsten på £ 12.000 – som sådan er de ansvarlige for å rapportere gevinsten eller tapet til HM Revenue & Toll (HMRC) oppstod for hver transaksjon på kapitalgevinstskatt. For å merke seg er HM Revenue and Customs eller HMRC en britisk regjeringens ikke-ministerielle avdeling, som er ansvarlig for innkreving av skatter og andre reguleringsregimer..

Mr. Neidle kommenterte at;

“Tunge brukere av Vekten vil sannsynligvis finne det å beregne skatteplikten sin en reell utfordring,”

Ifølge ham vil dette være en barriere for Facebook å ha bred adopsjon. I sin Twitter-tidslinje peker han;

Vi får snart en orientering med detaljene. Hvor stort et problem dette er i Storbritannia, avhenger av om du tror brukere som sender inn en egenvurderingsskjema vil være villige til å liste opp alle Libra-transaksjoner. Jeg regner med at de ikke vil det, YMMV.


– Dan Neidle (@DanNeidle) 1. juli 2019

Han fortsatte å legge til ‘med så stor overholdelsesbyrde (hvis det eksisterer), ville det være ganske vanskelig for Facebooks Vekt å komme inn i sonen med rask vekst. Mr. Neidle fortsatte;

“Jeg kan ikke se hvordan Facebook kan markedsføre et produkt som er basert på personer som unndrar skatt, selv i liten grad, eller hvordan regulatorer tillater at det skjer,”

Facebook ser frem til å diskutere med skattemyndigheter

Med advokat som påpeker skatt som en potensiell trussel mot Vekten, avslørte rapporter også svaret fra Facebook på den. Følgelig ble Facebook enige om at hvis det er et problem for Libra å bli akseptert som et aktivum for skattelov, er de klar til å diskutere med beslutningstakere. Den uttalte at;

ser frem til å samarbeide med beslutningstakere når de tydeliggjør anvendelsen av eksisterende skatteregler på kryptovalutaer, eller i noen tilfeller å oppdatere disse lovene. “.

I mellomtiden ble en uttalelse fra HMRC også avslørt at ethvert konkret punkt på skatteaspekter på Facebooks Vekter fortsatt er for tidlig å gi – dessuten har det fortsatt ikke godkjent noen kryptoaktiva som en valuta i landet for det faktum at den ikke har blitt utstedt av en utenlandsk regjering. Også når det gjelder Vekten, uttalte den at den fortsatt ikke hadde oppfylt kravet om å behandle som en valuta.

Enhver avhending av kryptoaktiva gjennom utveksling med forskjellige kryptoaktiver, brukt til å kjøpe varer eller konvertering til pund eller annen valuta, vil oppnå gevinst / tap behandlet på normale linjer.

Fortsetter poenget, la Facebooks talsperson videre til;

Folk vil være ansvarlige for å innlevere skatten i samsvar med lokale lover i jurisdiksjonene de opererer i. Vi forventer at mange lommebøker og finansielle tjenester som er bygget på Libra Blockchain, vil gi folk verktøy for å hjelpe med å håndtere dette. “

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector