Personvernmynt: Vil voksende forskrifter kvele Monero, Dash og ZCash til døden?

annonse Phemex

2019 har vært et år med økende regelverk rundt kryptovalutaer, og deretter har kryptokursutvekslinger vært utsatt for presset til å overholde disse reglene. Denne utviklingen har ikke lovet godt for personvernmynter, inkludert Monero [XMR], Dash [DASH] og ZCash [ZEC], som blir fjernet fra stadig flere børser etter hvert som børsene prøver å overholde regelverket. Hvis avnoteringene fortsetter, vil myntene sannsynligvis miste likviditeten og verdien. Vil personvernmynter overleve denne fasen eller er slutten?

BitBay-avmelding Monero [XMR]

I en nylig kunngjøring, en kryptobørs i Øst-Europa sa at den avnoterer Monero [XMR]. Børsen vil opphøre handelsstøtte for XMR 19. februar 2020. XMR-innskudd vil bli blokkert w.e.f. 29. november 2019. På grunn av den kommende Monero harde gaffelen vil børsen stoppe XMR-uttak fra 29. november 2019 til 5. desember 2019. Fristen for alle XMR-uttak er 20. mai 2020.

Årsaken til å trekke støtte for Monero er at kryptovalutaen “kan bruke selektivitetsfunksjoner blant prosjekter selektivt”. Ved å gjøre dette tar børsen sikte på å blokkere hvitvaskingsforsøk fra eksterne nettverk. BitBays innlegg sier –

“Som en lisensiert børs må BitBay følge markedsstandardene. Overholdelse av markedsstandarder og forskrifter gjør at vi kan tilby våre kunder juridisk sikkerhet og bekvemmelighet ved bruk av børsen, med deltagelse av et vennlig banksystem og tilgjengeligheten av betalingsoperatører. ”

Andre fortrolighetsmyntdelisteringer

Dette er ikke første gang Monero blir fjernet fra en børs på grunn av regulatoriske bekymringer. Tidligere hadde OKEx kunngjort at de ville fjerne XMR, og Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) og Super Bitcoin (SBTC) fra plattformen. I henhold til de siste rapportene vurderer børsen imidlertid beslutningen om å fjerne XMR og DASH.

Sør-koreanske børs Upbit hadde også fjernet personvernmynter, inkludert Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Haven (XHV), Bittube (TUBE) og PIVX (PIVX).

I august hadde Coinbase UK kunngjort at de avnoterte ZCash.

Tidligere UK-baserte CEX.io hadde også kunngjort at det skulle avnotere Dash og ZCash på grunn av regulatorisk press. Mens CoinGecko fremdeles viser Dash i noteringsparene, er ZCash fraværende fra listen over myntpar.

I fjor i mai hadde Coincheck fjernet XMR, ZEC og DASH etter en forretningsforbedringsordre fra den japanske regulatoren – Financial Services Agency.

The Culprit – FATF’s Travel Rule

Financial Action Task Force (FATF) er årsaken bak de fleste avlistingene av personvernmynter. It FATF er en mellomstatlig organisasjon, bestående av 39 medlemsland, hvis mål er å utvikle politikk som er fokusert på å forebygge og iverksette tiltak mot hvitvasking av penger..

FATFs reiseregel krever at kryptovalutautvekslinger, noen leverandører av digitale lommebøker og andre kryptofirmaer deler kundedata som navn og kontonummer med institusjoner som er involvert i å motta pengeoverføringer. Når det gjelder personvernmynter, frykter børsene manglende overholdelse fordi det er vanskelig å samle inn disse dataene på grunn av deres funksjon av anonymitet.

Hvis børser fortsetter å fjerne personvernmynter, vil myntene miste likviditeten og deretter verdien. Og dette er hvordan livet til personvernmynter vil komme til en slutt. Faktisk har avnoteringene allerede begynt å påvirke verdien av personvernmynter.

Monero, Dash og ZCash priser

25. november slo ZCash sin laveste tid på $ 25,27. Selv om den har begynt å komme seg og handler på $ 28-nivå, har den mistet mer enn 99% av verdien av sin heltid på $ 3191, som den oppnådde i oktober 2016.

ZcashKilde: CoinGecko

Monero klarer seg ikke bra heller. Den har 90% av verdien av sin heltid på $ 542, og den handler for tiden til $ 54. Imidlertid har mynten beholdt sin posisjon blant de 20 beste myntene etter markedsverdi, til tross for det kraftige verdifallet.

Kilde: CoinGecko

Dash er i samme båt som ZCash og Monero. Den har mistet over 96% av verdien fra sin heltid på $ 1493, som ble oppnådd på toppen av kryptobølgen i desember 2017. Den handles nå til $ 51.

BindestrekKilde: CoinGecko

Er det håp om personvernmynt??

Vel, alt går kanskje ikke tapt for personvernmynter. Mange medlemmer av kryptosamfunnet tror fortsatt at personvernmynter vil seire ut fra denne vanskelige fasen.

Lina Seiche, global markedsføringsdirektør i BTSE, hvis de er av den oppfatning at avnotering av Monero ikke vil hjelpe utveksling mot hvitvasking av penger, fordi brukere vil gå fra børser som krever KYC til børser som ikke krever KYC. Hvis dette skjer, vil personvernmynter fortsette å trives i underjordiske markeder og på mindre børser som er i stand til å omgå regelverk.

Hvis børser virkelig vil bekjempe hvitvasking, avnotering $ XMR fra utveksling er en kortsiktig tilnærming. Alt du gjør er å kjøre trafikk fra plattformer med KYC-tiltak til plattformer som @bisq eller @hodlhodl som ikke gjør KYC, noe som gjør livet vanskeligere for kjedeanalysen din. https://t.co/p9tzA7Onx4

– Lina Seiche (@LinaSeiche) 26. november 2019

Kyle Samani, administrerende partner i Multicoin Capital, er av den oppfatning at personvernmynter sannsynligvis vil gjøre et “episk comeback” etter å ha trukket seg gjennom disse vanskelighetene.

Virker som om massedepotering av personvernmynter bare begynner

Det vil etter hvert være et lokalt gulv, men min følelse er at vi er ganske langt borte fra dette. Når personvernmynter viser at de er robuste etter all denne vanskeligheten, kan de gjøre et episk comeback skjønt https://t.co/3veb6eNIFM

– Kyle Samani (@KyleSamani) 26. november 2019

Binance ser ut til å være uforstyrret av de andre børsene som avnoterer personvernmynter, og dette kan sees fra det faktum at den nylig la Monero, ZCash og Dash til utlånsprogrammet..

Videre gikk en Dash-leder nylig opp og skrev et blogginnlegg for å bevise at Dash var like kompatibel med FATF-reisen som Bitcoin. Faktisk, med Dash, er personvern en valgfri funksjon, og mynten følger samme rulset som Bitcoin, og alle Dash-transaksjoner blir registrert på en offentlig blockchain. Ledelsen hevder også at Dash bærer en lavere risiko for manglende overholdelse enn Bitcoi Forhåpentligvis vil forklaringen hjelpe utvekslinger og regulatorer å se Dash i et annet lys.

Er dette slutten på personvernmynter, eller vil de komme tilbake? Del dine synspunkter med oss ​​i kommentarene nedenfor! 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me