Redaksjonell: Hvem vil vinne SEC eller Ripple, en grundig gjennomgang av SECs Ripple søksmål

annonse Phemex

Security and Exchange Commission (SEC) anla formelt søksmål mot Ripple 23. desember for et salg på 1,3 milliarder dollar av en uregistrert sikkerhet. Hva skiller denne sikkerhetssaken fra lignende andre som Block. One og Telegram i kryptorommet er det faktum at SEC formelt har kåret grunnleggeren Chris Larsen og administrerende direktør Brad Garlinghouse i deres kapasitet.

Den primære årsaken bak dette tilskrives det offentlige salget av $ 1,3 milliarder XRP, hvorav nesten $ 700 millioner returnerte til de private hendene til grunnleggeren og COO, et annet bisarrt og aldri sett før fenomen i noen av innsamlingshendelsene.

Søksmålet har allerede begynt å ta en toll på Ripples markedseksponering og prisen på XRP-token som er på et fritt fall helt siden kunngjøringen, og faller fra over $ 0,50 til $ 0,25. Med en usikker fremtid framover, frykter Ripple å miste sitt overføringsmarked det har etablert gjennom årene med hundrevis av nasjonale så vel som private banker og viktige strategiske partnere.

Inntil nå støttet Fidelity OSL, Chicago-basert Beaxy-utveksling og en av de eldste kryptobørsene Bitstempel har suspendert alle XRP-handelstjenester mens Bitwise har avviklet sine XRP-midler, og 21Shares fjernet også XRP fra ETP på grunn av sikkerhetsproblemer. Bortsett fra disse platfroms Jump Trading, har den hemmelighetsfulle Chicago-baserte høyfrekvente forhandleren, og Mike Novogratz’s Galaxy Digital også varslet sine kunder at de ikke lenger ville lage XRP-markeder.

SEC-søksmål: viktige takeaways og fakta

SEC-søksmålet er på 71 sider med detaljert informasjon om hvorfor XRP kvalifiserer som sikkerhet og hvordan både Larsen og Garlinhouse var klar over faktum allerede i 2012, men klarte ikke å handle på det og fortsatte tilbudet uten å registrere det hos berørte myndigheter. SEC-søksmålet holder begge Ripple-ledere ansvarlige for brudd på føderale sikkerhetslover, noe som betyr at de ikke kan kreve uvitenhet eller legge skylden på noen andre.

leser mellom linjene her (som du må med disse tingene) og ohhhhh gutt dette er en vill klage RIP ⚰️ https://t.co/yRBfqTZx2s

– Katherine Wu (@katherineykwu) 22. desember 2020

Søksmålet anklager Larsen og Garlinghouse for hjelp & abet og fortsatte å hevde at folk som opprettet XRP var de samme menneskene som skapte Ripple, med henvisning til uttalelsen fra en av deres talsperson. En stor uttalelse med tanke på Ripple har brukt ganske mye på sivile søksmål mot de som har hevdet det samme.

Som Cryptographer-1 – en respektert og kjent talsmann for Ripple – uttalte i en nylig tweet (på Twitter): “Menneskene som opprettet XRP er stort sett de samme som menneskene som skapte Ripple, og de opprettet Ripple også, blant annet ting, distribuer XRP. ”

Videre etablerte søksmålet at XRP faktisk er uregistrert sikkerhet, noe som var kjent for skaperne av tokenet før markedsdebut. Søksmålet leste,

Juridiske notater advarte om at det var en viss risiko for at XRP ville bli betraktet som en “investeringskontrakt” (og dermed sikkerhet) i henhold til de føderale verdipapirlovene, avhengig av ulike faktorer. Disse inkluderte blant annet hvordan Ripple markedsførte og markedsførte XRP til potensielle kjøpere, motivasjonen til slike kjøpere og Ripples andre aktiviteter angående XRP.


SEC Claims Ripple styrte prisen og likviditeten i XRP Market

En tradisjonell aktivaklasse er drevet av etterspørselshierarkiet, men XRP uten eget brukstilfelle ble i stor grad pumpet og dumpet på markedet av Ripple for å holde prisen flytende. Søksmålet hevdet at både Larsen og Garlinghouse henga seg til aktiviteter for å fremme symbolet gjennom spekulasjoner og positive medier.

Denne delen om Ripple er effektiv "åpne markedsoperasjoner" via "primærforhandlere" å kontrollere og støtte XRPs pris for å beskytte investorer er rett og slett fantastisk. Det tilsvarer bokstavelig talt en bankbank-beskyttelse / tillitsoperasjon. pic.twitter.com/zvAYno3TDO

– Izabella Kaminska (@izakaminska) 23. desember 2020

Søksmålet bemerket,

  • Gjennom hele tilbudet gjorde Ripple – som Garlinghouse og Larsen instruerte til forskjellige tider – betydelig innsats for å overvåke, administrere og påvirke XRP-handelsmarkedene, inkludert handelsprisen og volumet på XRP..

  • Som beskrevet i del II inkluderte disse anstrengelsene: (1) bruk av algoritmer for å tidsbestemme beløpet og prisen for de tiltalte XRP-salget til markedet; (2) å betale insentiver til visse markedsprodusenter – hvorav noen Ripple engasjerte for å gjennomføre markedssalget – hvis salget nådde visse handelsvolumnivåer på XRP; og (3) å betale digitale eiendomshandelsplattformer for å tillate XRP-handel.

Gjorde Chris Larsen og Brad Garlinghouse Ignorer røde flagg?

Den detaljerte søksmålet etablerer ytterligere de to Ripple-lederens intensjoner om å tjene på XRP-markeder til tross for mange røde flagg som de ansatte hevet før og etter det offentlige tilbudet om XRP. Søksmålet siterte en hendelse i 2015 der Ripple har advart fondutstederen om XRP kan betraktes som sikkerhet. Søksmålet bemerket videre

Tiltalte lovet å gjennomføre betydelige anstrengelser for å bygge verdi for XRP og lovet å gjennomføre betydelig innsats for å utvikle og opprettholde et offentlig marked for XRP-investorer for å videreselge XRP

Ripple og Garlinghouse forsikrede investorer Ripple ville beskytte handelsmarkedene for XRP

Ripple og Garlinghouse oppfordret også rimelige investorer til å se på kjøpet

av XRP som noe de kunne tjene på ved å vedvare å øke prisene på XRP.

Søksmålet ble arkivert i går, men SEC forberedte seg på det fra begynnelsen av 2019

Søksmålet fra SEC mot Ripple ser ganske sterkt ut med viktige fakta og uttalelser som bekrefter at XRP ikke bare er sikkerhet, men begge tiltalte var godt klar over faktum gjennom hele salget av tokenet og til og med før det offentlige salget startet. Det avslørte også et interessant faktum at SEC signerte en bompengeavtale med Ripple fra 1. april 2019 som ble fornyet frem til 24. desember 2020.

En bompengeavtale er en pakt mellom to parter SEC & Ripple, i dette tilfellet, samtykker i foreldelsesloven. Dette faktum gjør det klart at selv om SEC arkiverte søksmålet først i går, har de jobbet med saken i det minste så tidlig som i april 2019. Bompengeavtalen fulgt av søksmålet betyr også at alle forhandlinger og forlikstilbud mislyktes.

En annen ting å merke seg her er at søksmålet bare gjelder uregistrert salg av sikkerheten og ingen strafferettslige anklager, noe som betyr at begge Ripple-lederne ikke vil få noen fengselsstraff. Som en straff kan de imidlertid bli tvunget

  • løsrive seg permanent fra å tilby XRP
  • gi opp all fortjeneste og gevinst (ca $ 600 millioner til sammen)
  • et permanent forbud mot alle slags digitale eiendeltilbud
  • sivile straffer

Konklusjon

Søksmålet avslører mange detaljer om saken som SEC har bygd siden tidlig i 2019, og ser på bevisuttalelsene fra SEC, virker det svært usannsynlig at Ripple har noen sjanse til å vinne søksmålet. Enda viktigere, de to lederne kan møte sivile søksmål så vel som saken utfolder seg videre i retten.

Det er imidlertid nesten sikkert at XRP er sikkerhet, og begge lederne som først og fremst var ansvarlige for å føre tilsyn med Ripples funksjonær, var klar over det og fortsatte å dumpe XRP for personlig gevinst..

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector