Ripple lanserer et annet produkt for å takle ineffektivitet og høye avgifter i betalinger over landegrensene

annonse Phemex

Etter hvert som adopsjonen av Ripple-baserte løsninger øker blant banker og finansinstitusjoner, utvikler Ripple nå og tilpasser produkter som gir løsninger på spesifikke problemer for visse finansinstitusjoner eller en spesifikk for regionen. Det nylige tilskuddet til denne listen er “multi-hop” -funksjonen som prøver å gi en løsning for regioner i verden der grenseoverskridende betalinger er ineffektive og plaget med høye avgifter..

Ripples “multi-hop”: en løsning for mindre finansinstitusjoner for å øke likviditeten

Ripple, som nå er partner for alle ledende finansinstitusjoner over hele verden, forstår det godt at ineffektiv styring av global likviditet er den største hindringen for grenseoverskridende betalinger i alle regioner over hele verden. Det innser også det faktum at visse regioner i verden som den sørøstasiatiske regionen i stor grad har blitt underbetjent av korrespondentbank som vanskeliggjør grenseoverskridende betalinger til tross for den beste teknologien som Ripple kan tilby. For å takle denne situasjonen og for å utvide klientbasen til områder som har problemer som disse, har Ripple introdusert en ny produktfunksjon kalt “multi-hop”. Denne nye funksjonen lar nå mindre finansinstitusjoner gjøre opp friksjonsfrie betalinger på vegne av andre finansinstitusjoner på nettverket.

“Multi-hop” eliminerer også behovet for en direkte en-til-en-forbindelse (eller bilateralt forhold) mellom finansinstitusjoner for å gjøre opp en betaling. Bruk av multi-hop vil være i stand til å motta og videresende på en betaling uten et bilateralt forhold mellom opphavsmannen og mottatte institusjoner.  

Manglende standardintegrasjon for regionale betalinger over landegrensene krever for tiden dyre løsninger. Naboland som er avhengige av korrespondentbanksystemet, må først konvertere valuta til amerikanske dollar, deretter bosette seg over flere korrespondentbanker før de endelig byttes til valutaen som brukes på mottakerinstitusjonen. Denne tungvint prosessen krever mange avgifter, inkludert to sett med utenlandsk valuta.

Den første banken som bruker dette produktet, vil Siam Commercial Bank (SCB), som til tross for å være en av de største bankene i ASEAN eller den sørøstasiatiske regionen, står overfor korrespondentbanking med sine naboland. SCB er den eldste og den fjerde største forretningsbanken når det gjelder totale eiendeler, innskudd og lån. Forstå skiftende tider vedtar banken digitalisering og planlegger å redusere sitt filialnettverk 1 154 filialer til 400 filialer innen 2020. Banken har også 108 valutakiosker og 9 142 ATM-nettverk.

Pressemeldingen sier også fordelene multi-hop kan gi SCB og ASEAN-regionen. Det siterer

“Med multi-hop kan finansinstitusjoner koble seg direkte til SCB, som kan gjøre opp og utbetale over hele regionen uten å bytte valuta flere ganger og legge til tunge avgifter. Resultatet er en sømløs betalingsopplevelse inn og ut av ASEAN-regionen. For mindre finansinstitusjoner som tidligere ikke hadde muligheten til å foreta innbetalinger til ASEAN, vil multi-hop demokratisere tilgangen til disse landene og gjøre betalinger enklere, uavhengig av betalingsstørrelse eller deres finansinstitusjons pool av likviditet. “

Les også: Ripple Ready to make a Huge Impact with Highly-anticipated Swell Event

Multi-hop kan være en stor hjelp for SMB-sektoren – og også øke Ripples rekkevidde

Ettersom denne nye produktfunksjonen reduserer avgiftene betydelig, demokratiserer tilgangen til land og gjør betalinger enklere, uavhengig av betalingsstørrelse eller finansinstitusjonens likviditetsbasseng., Vil den største mottakeren av dette produktet være SMB-sektoren. For øyeblikket, med tradisjonell bankvirksomhet, er prosessen med grenseoverskridende betalinger tungvint (som forklart i avsnittet ovenfor) og krever mange avgifter, inkludert to sett med valuta, og etterlater små og mellomstore selskaper liten eller ingen støtte for betalinger med lav verdi som små og mellomstore bedrifter (SMB) trenger å lage.

Hvis små og mellomstore selskaper kan utnytte dette produktet godt i ASEAN, vil det også multiplisere Ripples rekkevidde og adopsjon ettersom SMB er en spirende sektor i ASEAN og anslås å være ansvarlig for opptil 60 prosent av sysselsettingen i utviklingsland, men det tallet antas å være så høye som 70 prosent i ASEAN-land.


Vil “multi-hop” -funksjonen hjelpe Ripple med å skaffe kunder i områder som ASEAN? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector