The Crypto Loans Bubble Might Pop Soon; Kan DeFi redde det?

annonse Phemex

I henhold til en artikkel av Bloomberg, en annen kredittboble vokser – markedet for kryptolån. Boblen kan imidlertid sprekke snart på grunn av mangel på robuste utlånsstandarder og høy risiko. Selv om dette ser ut til å være tilfelle med utlånsøkonomien skapt av sentraliserte kryptoselskaper, kan økningen av smarte kontraktsbaserte utlånsprotokoller i DeFi-økonomien bidra til å snu tilstanden i markedet for kryptolån.

The Bloating Crypto Loans Bubble

Markedet for kryptolån, bare 2 år gammelt, er nå verdt hele 5 milliarder dollar. Markedet sprang etter at ICO-boblen sprakk i 2018 og prisen på digitale eiendeler krasjet ned. Folk som ikke ønsket å selge kryptobeholdningen til lave priser. Det var da ideen om å låne ut krypto for å tjene renter eller bruke som sikkerhet for å låne kontanter, og det raskt sprang inn i et marked verdt milliarder dollar. 

Selv om dette markedet har åpnet nye muligheter for kreditt, kommer det ikke uten sin egen andel av problemer. En gruppe tidligere Wall Street-handelsmenn mener at dette markedet har vokst for raskt, og det går mot en sprengning. Markedet er preget av avslappede utlånsstandarder og høy risiko, og disse to hovedproblemene er bekymringsfullt for mange interessenter i kryptomarkedet. 

Alex Mashinsky, grunnleggeren av utlånsplattformen Celsius Network, føler at institusjoner med sterk samsvar og prosedyrer for risikostyring ikke utgjør en risiko for dette markedet. I stedet kommer risikoen fra usofistikerte enkelthandlere som har høyt utnyttede kryptoderivater.

Det skal imidlertid bemerkes at selv institusjoner ikke er ufeilbare, som det kan trekkes fra den økonomiske krisen i 2008 som de beste amerikanske bankene og andre store Wall Street-institusjoner var involvert.. 

Jason Urban, konsernsjefen i Drawbridge Capital i Chicago sier – 

“Det som holder meg oppe om natten er ikke adopsjon, eller til og med regulatorisk usikkerhet: det er kredittrisiko … torpedoen under vannlinjen er en MF Global-Lehman Brothers-type begivenhet.”

Mens noen sentraliserte kryptolåneselskaper har etablert strenge regler rundt kryptolån, har andre ikke gjort det. Zac Prince, administrerende direktør i BlockFi hevder at firmaet følger strenge standarder, og det har derfor aldri opplevd tap eller til og med sen betaling. På den annen side er det selskaper som Nexo som leker med ild ved å oppmuntre til “under-leveraged” lån hvor belåningsgraden ikke er større enn 50%. 

Selv om denne kryptokredittboblen ikke en gang kan forårsake en krusning i den globale kredittøkonomien, vil den presse prisene på digitale eiendeler ytterligere, noe som kan føre til en utvandring av brukere fra kryptovalutaøkosystemet.. 

Kan DeFi spare kollapsende kryptolån?

DeFi-utlånsprotokoller, mens de utfører den samme funksjonen som sentraliserte kryptolåneselskaper, er helt forskjellige når det gjelder hvordan de fungerer. I DeFi-utlånsprotokoller som MakerDAO og Compound er utlånsvilkårene innebygd i en smart kontrakt, og verdien av sikkerhetsstillelse for lånet er alltid større enn lånets verdi..

Hvis verdien av sikkerheten faller under et visst nivå, må låntakeren betale en form for straff eller ellers blir de tokens som er gitt som sikkerhet, låst opp og avviklet i det åpne markedet. 

Når låntakeren returnerer hovedbeløpet på lånet sammen med renten, blir sikkerheten tilbake til dem. Mange utlånsprotokoller tillater også brukere å låne ut sine egne kryptovalutaer og tjene renter på dem. 

Alle prosesser i DeFi-utlånsprotokoller styres av smarte kontrakter, slik at hver prosess blir utført i henhold til reglene. Siden sikkerhetsnivået alltid er høyere enn utlånsverdien, er risikoen for manglende tilbakebetaling allerede dekket. Dermed får kryptovalutainnehavere maksimalt utbytte av deres kryptobeholdninger. Risikoen for ikke-tilbakebetaling dekkes også av sikkerheten de gir.

Dermed kan DeFi kanskje redde kryptolånøkonomien fra å kollapse. 

“DeFi er svaret. [Det har] Meget mer gjennomsiktig og mye mer sikkerhet. Bedrifter har laget dårlige lån i omtrent ti tusen år – det er ikke noe nytt ” 

sier Robert Leshner, grunnlegger av Compound.

Forbindelse er for øyeblikket nummer to DeFi Pulse, en tracker for DeFi-prosjekter. For tiden er den totale verdien låst i forbindelse over $ 115 MM. 

Utlånsprotokoller utgjør over 80% av den totale verdien i DeFi-prosjekter. Det er over $ 500 MM i total verdi låst i utlånsprosjekter. Problemet med DeFi-utlånsprosjekter er imidlertid at de bare utgjør en liten brøkdel av kryptolånets økonomi ennå – 10%. DeFi-protokoller må overgå sentralisert utlån for å forårsake forstyrrelser. 

Den gode nyheten er at endringen skjer, gradvis. Den totale verdien låst i DeFi-prosjekter øker. DeFi har vokst over 300% på et år. 7. november nådde DeFi en ny heltid på 3.475 MM i total verdi låst.

Det ville være rimelig å forvente at DeFi-prosjekter vil vokse videre ettersom kryptosamfunnet begynner å gjenkjenne verdiforslagene som tilbys av dem. Kanskje vil de initiere neste massive bull run, eller de kan til og med få til kryptering av flipp hvis vi tenker optimistisk. 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me