Topp 10 kontroversielle kryptovalutaer i 2019

annonse Phemex

2019 har vært et år med opp- og nedturer. Mens markedet gjenopprettet fra sitt baisse humør i 2018, er de fleste topp-kryptovalutaene godt under deres høyeste høyde på slutten av 2017-begynnelsen av 2018. Det som 2019 også har vært, er et år med kontroverser for kryptoverdenen. La oss se på noen av de beste kryptovalutaene som kom med nyheter i 2019 på grunn av kontroversene rundt dem –

1. XRP

XRP er den tredje største kryptovalutaen etter markedsverdi og med en massiv følge av seg selv, kalt XRP-hæren. Det er teorier om at XRP-hæren bare er en samling av roboter og falske kontoer på Twitter. Mens det var en kontrovers som gjorde rundene i mars 2019, var en annen kontrovers som fikk Ripple i trøbbel med kryptosamfunnet ryktene om at Ripple dumpet XRP i markedet, og derved undertrykte prisen.

Det skal bemerkes at Ripples utvidelsestur der den har inngått samarbeid med bemerkelsesverdige banker og betalingstjenesteytere over hele verden, inkludert Moneygram, ikke har vært i stand til å hjelpe XRPs pris. XRPs 2019-forestilling forblir dyster. Ripple har gått ned 27% det siste 1 året, enda lavere enn 2018-nivået.

XRPKilde: Coinstats

Selv om Ripple-sjef Brad Garlinghouse fjernet FUD rundt XRP-dumping i et intervju med Anthony Pompliano, fortsetter prisen på XRP å slite i dette bearish markedet.

For å legge til XRPs trengsler var søksmålet mot Ripple av investorer i 2018 med påstand om at selskapet hadde villedet dem ved å selge en uregistrert sikkerhet. I september hadde Ripple prøvd å vinne argumentet ved å hevde at investorer ikke var i stand til å sende inn kravene ettersom tidslinjen deres var utløpt. Imidlertid klarte det ikke å svare på hvordan XRP ikke var en sikkerhet. Søksmålet pågår fortsatt, og i henhold til de siste oppdateringene, inngav Ripple 4. desember en bevegelse om å avvise gruppesøksmålet og argumenterte for at saken er motstridende og “selvnedslående”. Forbundsdomstolens dom i saken er ennå ikke kjent, og når det skjer, vil det sannsynligvis forårsake betydelig positiv eller negativ bevegelse i XRPs pris.

2. Tether (USDT)

Tether grep rampelyset av gale grunner i mai i år da advokaten innrømmet at stablecoin bare var 74 prosent støttet av kontanter og ekvivalenter. Stuart Hoegner, selskapets generaladvokat, sa –

“Per dato [30. april] Jeg signerer denne erklæringen, har Tether kontanter og kontantekvivalenter (kortsiktige verdipapirer) på til sammen ca. 2,1 milliarder dollar, som representerer omtrent 74 prosent av de nåværende utestående bindene,”

New York Attorney General (NYAG) har også hevdet at Bitfinex, det andre selskapet under iFinex, Tethers morselskap, tok et lån på $ 600 millioner fra Tethers reserver som det ikke har tilbakebetalt. Dette startet en debatt i kryptosamfunnet om legitimiteten til Tether som en pålitelig stablecoin.

binde


Tethers morselskap, iFinex, fikk også problemer da et New York-basert advokatfirma, Roche Freedman LLP slo en søksmål mot det og tilknyttede selskaper og enkeltpersoner, og beskyldte dem for kollektivt å bruke kryptovaluta for å “svindle investorer, manipulere markeder og skjule ulovlige inntekter”. I følge søksmålet var BitFinex og Tether to bedrifter som var involvert i iFinexs ordning som var “Part Fraud, Part Pump and Dump and Part Money Laundering.” Søksmålet hevdet også at iFinex hadde utstedt enorme mengder usikkerte USDT-tokens for å manipulere kryptovalutamarkedet..

Til tross for alle disse kontroversene fortsetter Tether å være den største stablecoin i kryptovalutamarkedet.

3. Tron (TRX)

TRX er en mynt som, til tross for Justin Suns mange anstrengelser, har holdt seg bearish i større deler av 2019. Mynten hadde startet en bull run i slutten av 2018, og toppet seg i januar 2019 til $ 0,29, men den har vært i en nedadgående trend siden deretter.

TronKilde: Coinstats

TRXs ytelse har delvis å gjøre med kontroversene rundt deres administrerende direktør, Justin Sun. I juli måtte Sun delta på en lunsj med Warren Buffett, som han hadde bagged ved å betale rekord 4,57 millioner dollar i en veldedighetsauksjon på eBay. Imidlertid avbrøt Justin Sun 4 dager før lunsj med henvisning til en medisinsk nødsituasjon. Kanselleringen sendte prisen på TRX krasjet. Senere la Justin Sun ut bilder av ham på en fest med kryptopåvirkere i San Francisco, og det ble ikke mottatt for godt av kryptosamfunnet. Imidlertid kan festhistorien bare ha vært en falsk alibi. Ryktene er at Sun hadde blitt arrestert av Beijings øverste internettregulator i Kina det var etterforsker ham etter mistanke rundt ulovlig innsamling, hvitvasking, distribusjon av pornografi og pengespill.

En annen kontrovers rundt Tron i 2019 har vært påstander om at TRX ble handlet. I henhold til en rapportere av Blockchain Transparency Institute utgitt i april 2019, er Tron blant de høyeste vaskehandlede tokens med 85% falsk volum.

4. & 5. & 6. Dash (DASH), Monero (XMR), ZCash (ZEC)

De beste personvernmyntene – Dash (DASH), Monero (XMR) og ZCash (ZEC) – har alle blitt plaget av det samme problemet, det å bli fjernet fra børsene fordi de angivelig ikke er i samsvar med FATFs reiseregel. Nylig kunngjorde Bitbay, en kryptobørs som opererer i Øst-Europa, at den avnoterer Monero [XMR] fordi kryptovalutaen “selektivt kan bruke anonymitetsfunksjoner blant prosjekter”.

Kilde: Systweak

Sør-koreanske børs Upbit, og japansk børs Coincheck har allerede fjernet de tre personvernmyntene. OKEx, etter å ha kunngjort at de kommer til å fjerne dem fra listen, har besluttet å gjennomgå beslutningen. CEX.io har også kunngjort planene om å fjerne XMR, DASH og ZEC.

På grunn av kunngjøringene om avnoteringer og den generelle bearish stemningen i markedet, har myntenes verdier sunket betydelig fra sin heltidshøyde. Ved pressetid handles Monero til $ 49, en nedgang på 91% fra ATH i januar 2018 på $ 542,33. Dash handles til $ 46,22, en nedgang på 97% fra ATH i desember 2017 på $ 1493,59. ZCash gjør det verste av alt. Det handles til $ 29,94, en nedgang på 99% fra ATH i oktober 2016 på $ 3191,93.

7. Digibyte (DGB)

Digibyte (DGB) ble sentrum for kontrovers da myntens grunnlegger Jared Tate kritiserte Justin Sun hardt, Administrerende direktør i Tron og kryptokursutvekslingen Poloniex. Argumentet hans mot Tron var at det var sterkt sentralisert. Han sa at TRX var 100% preminert og kontrollert av Justin Sun og Tron Foundation. Av de 100 milliarder TRX som ble forhåndsutstedt, var 66 milliarder i omløp, og resten – 34 milliarder var med Justin Sun. Han sa også at Tron-nettverket ble drevet av totalt 27 “Super Representative” -noder, og at de for det meste ble kontrollert av Sun og Tron Foundation ved hjelp av delegert bevis for stav (DPoS).. 

digibyte

Han uttrykte også sin irritasjon over Justin Sun etter å ha overtatt Poloniex. I følge hans tweet var han opprørt over at hans personlige data, og hans venner, familie og andre amerikanske Digibytes kunders mest følsomme data nå var i hendene på Poloniex.

8/8 Jeg er fornøyd med min personlige data, mine venner og familiedata og andre amerikanske #DigiByte kundenes mest sensitive data er nå i hendene på dette sirkuset som er nå #Poloniex. Eller $ TRX shill-fabrikk som vi nå skal kalle det. Takk @jerallaire https://t.co/pLg9qrIYse

– Jared Tate (@jaredctate) 4. desember 2019

Poloniex svarte på Tate’s ved å fjerne DGB fra børsen uten en forklaring.

poloniex dgbKilde: Twitter

Poloniex mottok alvorlig tilbakeslag fra kryptosamfunnet for sin reaksjon på Tates kritikk.

8. Matic Network (MATIC)

Matic Network (MATIC) ble nylig sentrum for oppmerksomhet i kryptosamfunnet da mynten ble dumpet på Binance, og fra $ 0,041 falt den til $ 0,011, og tapte derved over 60% av verdien i løpet av få timer.

maticusd 1d binanceMATIC / USD 1-dags kart over Binance (TradingView)

På den tiden sirkulerte rykter om at dumpen var en innsidejobb i markedet. I følge Samuel JJ Gosling, grunnleggeren av Validity Crypto, hadde Matic Network-teamet vært ansvarlig for dumpeannonsen de hadde overført 1 495 322 715 MATIC, som utgjorde 15% av forsyningen de siste 50 dagene, og tokens hadde kommet på Binance for avvikling. Ryktet ble imidlertid fjernet av en Ethereum-utvikler, Eric, som delte at bare 290.000.000 MATIC hadde blitt sendt til Binance. Like etter korrigerte Gosling også påstandene sine og la ut unnskyldningen, men da var skaden allerede gjort. 

Matic oppnådde en gjenoppretting kort tid etter dumpen, og slo $ 0,0196 den 11. desember, men nå har mynten falt til $ 0,0121 på grunn av den generelle bearish stemningen i kryptomarkedet.

9. KIN token (KIN)

Kanadisk meldingsapp, Kik hadde gjort et første mynttilbud (ICO) for å selge symbolet Kin, og samlet inn $ 100 MM fra det. ICO ble kontroversiell da US Securities and Exchange Commission (SEC) bestemte seg for å saksøke den for å selge en uregistrert sikkerhet. I henhold til SECs arkivering hadde det kontantstrammede selskapet gjennomført ICO og solgt et digitalt token uten riktige opplysninger.

“Færre og færre mennesker brukte Kik Messenger. Selskapet forventet å gå tom for kontanter for å finansiere driften innen utgangen av 2017, men inntektene var ubetydelige, ”sa arkivering.

Som svar på arkiveringen lanserte KiK en kampanje kalt #DefendCrypto og samlet inn over 4 millioner dollar for å dekke de juridiske utgiftene til søksmålet. I august sendte KiK ut en innlevering, og tilbakeviste SECs påstander. I henhold til det 130-siders lange dokumentet, sto KiK ved sin holdning om at Kin ikke var en sikkerhet, og SEC bevisst “vridde fakta” for å vise det som en. KiKs administrerende direktør, Ted Livingston, hadde hevdet at –

“SEC prøver å tegne et bilde av at Kin-prosjektet var en desperat handling i stedet for det dristige trekket det var å vinne spillet, og et som Kakao, Line, Telegram og Facebook alle nå har fulgt.”

Den juridiske uroen har påvirket verdien av symbolet drastisk. Den handles nå til $ 0,000003, en nedgang på over 99% fra den høyeste tiden på $ 0,0012 oppnådd i januar 2018. Døgnets handelsvolum for tokenet er mindre enn $ 200 000.

10. Telegram Open Network IOU (GRAM)

Telegram kanal

I likhet med KiK er meldingsappen Telegram også i suppen på grunn av sitt kryptovalutainitiativ. Selskapet gjennomførte også en ICO som samlet inn hele 1,7 milliarder dollar fra private investorer, men selskapet kunne ikke gjennomføre det offentlige salget av sin ICO fordi de fryktet å komme i trøbbel med SEC. På grunn av dette er GRAM-token ikke tilgjengelig for allmennheten, ettersom det ikke er notert på børser. Imidlertid blomstrer ifølge rapporter et underjordisk marked for token.

I oktober arkiverte SEC imidlertid en rettssak mot selskapet for angivelig å ha brutt føderale verdipapirlover ved å selge sikkerhetstokener ulovlig. I følge de siste oppdateringene har SEC beordret Telegrams grunnlegger og administrerende direktør Pavel Durov til å vitne i US Securities Exchange Commission (SEC) sak mot selskapets kontroversielle digitale token..

Hvilket symbol, tror du, vil heve seg over kontroverser i 2020 og gjenvinne sitt rykte og verdi? Del dine synspunkter med oss ​​i kommentarene nedenfor!

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector