Usannsynlig konkurrent: Kan Elastos Network konkurrere med Ethereum for Enterprise Blockchain Adoption?

annonse Phemex

Midt i all vanvidd av desentralisert økonomi og det kommende trekket til bevis på innsatsen, har nyheten om at JPMorgan solgte sin Quorum-blockchain til ConsenSys kanskje fått mindre oppmerksomhet enn den med rette fortjener. Selv om nyheten hadde vært ryktet siden tidligere i år representerer det likevel gode nyheter for virksomheten Ethereum. Spesielt ConsenSys, som ble tvunget til å si opp 14% av personalet i februar. 

Med tanke på sprøytenarkomanen rundt blockchain i 2017 og 2018, kan det virke rart for mange at sektoren har slitt. Årsaken er sannsynligvis ganske prosaisk – teknologien var aldri klar til å matche forventningene som ble lagt til den på den tiden. Den dag i dag fortsetter Ethereum å kjempe med skalerbarhetsproblemer, og dette vil neppe endre seg før den fullstendige ETH 2.0-oppgraderingen er fullført, noe som vil ta et år eller to til. 

 Imidlertid, mens 2.0-oppgraderingen kan løse Ethereums skalerbarhetsutfordringer, er plattformen fortsatt en rent infrastrukturell løsning. I mellomtiden har andre plattformer tatt noen av Ethereums kjernefunksjoner og utvidet dem til en komplett pakke med verktøy. 

Spesielt ‘Smartweb’-prosjekt Elastos har dukket opp som en ærverdig motstander av Ethereum, med en rekke funksjoner designet for å appellere til bedriftsbrukere. Kanskje delvis på grunn av prosjektets omfang som strekker seg så langt som dannelse av en ‘Cyber ​​Republic‘, Elastos har flydd lavt under radaren de siste månedene og til og med så langt som de siste årene. Prosjektets nye tilnærming til bedriftsbrukbarhet er imidlertid verdt å undersøke nærmere. 

Sikkerhet 

Som en av de eldste og mest brukte blockchain-plattformene er Ethereum svært sikker på grunn av sin desentralisering. For tiden vil det koste over en halv million amerikanske dollar per time for å angripe Ethereum-blockchain. 

Elastos har implementert en flerkjedearkitektur bestående av en hovedkjede og tilkoblede sidekjeder. Hovedkjeden er ryggraden i økosystemet, med ELA som sitt opprinnelige token. som blir slått sammen med Bitcoin. Kanskje overraskende for alle som tidligere ikke var kjent med Elastos, er ELA-gruvedrift sikret med over 70% av Bitcoins hash-rate, gjør det svært motstandsdyktig mot angrep. 

Desentralisert identitet

Elastos har også andre sikkerhetselementer innebygd av design. For eksempel har dApps som kjører på plattformen ikke tilgang til det tradisjonelle internett, noe som skaper en beskyttende barriere mot ondsinnede applikasjoner. I stedet verifiserer en bruker all kommunikasjon i dApps via en sidekjede som bruker desentraliserte identifikatorer (DID-er). 

Så hvis to parter ønsker å samhandle i en applikasjon, kjøpe en tjeneste eller spille et spill, kan de bekrefte identiteten deres ved å sjekke DID. Selv om en app er kompromittert, må partene i transaksjonen bli enige om å koble appen sin til angriperens DID for å gjøre skade. 

Elastos er også medlem av Decentralized Identity Foundation, en organisasjon som fokuserer på å utvikle et åpent og interoperabelt økosystem for desentralisert identitet. Andre medlemmer inkluderer IBM, Microsoft, Hyperledger og ConsenSys. 


Elastos tekniske struktur | Bildekreditt: Elastos frukthage

Transaksjonsgebyrer

Smarte kontrakter er kanskje det viktigste salgsargumentet til Ethereum; Imidlertid takket være Ethereum Virtual Machine kloner mange prosjekter nå EVM for å tilby samme fordel. 

Elastos tilbyr smart kontraktsevne ved bruk av EVM som sidekjede, og tilbyr utviklere alle fordelene med Turing-komplett smart kontraktprogrammering med Solidity. 

Ethereums skalerbarhetsutfordringer betyr imidlertid at i tider med høy trafikk øker transaksjonsgebyrene. Det plutselige jaget til DeFi har sett Ethereum begynne å spenne under presset, og presset DeFi-relaterte smarte kontraktsgebyrer nær $ 100 i noen tilfeller

Det antas at skiftet til bevis på innsats vil gi en viss forbedring i spørsmålet om transaksjonsgebyrer. Inntil full sharding-løsningen er implementert, vil imidlertid Ethereums gjennomstrømning fortsette å være begrenset. Uunngåelig, hvis etterspørselen fortsetter, vil gebyrene sannsynligvis forbli høye. 

Elastos overvinner denne utfordringen ved å bruke en delegert proof of stake-konsensus drevet av innsatte noder som validerer blokker for en liten kompensasjon. Siden det er langt billigere å kjøre enn Ethereums bevis på arbeid, kan brukere av Elastos få lavere transaksjonsgebyrer.

Ethereum Enterprise’s tech stack (bildekreditt: LedgerInsights)

Desentralisert lagring av filer Innebygd

Lagring av data og filer på Ethereum er uoverkommelig dyrt og koster hundretusenvis av dollar i avgifter for en relativt liten lagringsplass. Utviklere sitter igjen med to alternativer. De kan betale for en sentralisert lagringstjeneste som AWS, som kaster bort mange av fordelene ved å være en desentralisert applikasjon. Alternativt kan de også bruke en desentralisert filtjeneste som Interplanetary File System (IPFS.) 

Uansett må de sette opp dette selv for at dApp skal kjøre. 

Elastos tilbyr en personvern-sentrert desentralisert filtjeneste kalt Hive ++. Den er innebygd i teknologien slik at utviklere ikke trenger å bruke flere tjenester. Med Hive ++ kan en bruker kjøre sin egen node der all data fra appene og DID-profilene kan lagres trygt. Hive ++ har effektivt kanten over IPFS ved at det er personvern-sentrert, så vel som desentralisert. 

Konklusjon

I flere år har Ethereums egen suksess skapt flere problemer for kjerneutviklingsteamet enn de kan løse. Videre, for å holde 100% av innsatsen fokusert på skalerbarhet, forblir Ethereum en ren infrastrukturløsning som ikke gir mye for brukervennlighet. 

Tiden det tar å løse disse problemene, og EVMs åpne natur, har gitt prosjekter som Elastos tid til å utvikle en mer fullverdig, brukbar løsning klar til umiddelbar adopsjon av bedrifter. Elastos har mye å tilby over praktisk talt alle bruksområder der personvern, identitet og sikkerhet er veldig viktig. Derfor vil det ikke være overraskende hvis prosjektet begynner å få mer oppmerksomhet for bedriftens appell i løpet av de kommende månedene og årene.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector