Volkswagen inngår et nytt Blockchain-partnerskap med IOTA for “Digital CarPass”

annonse Phemex

Volkswagen, et av få bilfirmaer som aksepterer og eksperimenterer med blockchain-teknologier. Det har dannet mange partnerskap med blockchain-selskaper for å utnytte det enorme potensialet det tilbyr for bilindustrien, som inkluderer vedlikehold, logistikk, selvkjørende biler og spesialiserte løsninger som tamper-proof kilometerteller. I et nylig trekk har Volkswagen inngått et samarbeid med IOTA-prosjektet for å lansere sitt første fungerende produkt kalt Digital CarPass.

Digital CarPass – fremtiden for evaluering av kjørelengde

Prosjektet som IOTA og Volkswagen har jobbet med er en tjeneste kjent som “Digital CarPass.” Det er som et rapportkort for et kjøretøy som bruker en distribuert hovedbok for å sikre at data som kjørelengde er pålitelige. For utvikling av teknologien, Volkswagen tappet Iota Foundation, en Berlin-basert ideell organisasjon og en av de mest kjente initiativene i kryptosamfunnet.

Volkswagens sjef for Blockchain Benjamin Sinram, i et arrangement i Tel Aviv, Israel, utdypet de fem blockchain-pilotene som bilgiganten fulgte, hvorav initiativet med IOTA var lengst fremme i utviklingen. IOTA og Volkswagen kunngjorde sitt partnerskap i februar 2018, men denne nyheten markerer den første store utviklingen i deres felles innsats for å bringe IoT til bilindustrien. Lanseringen vil være en milepæl for prosjektet, og en offentlig test som gjør at de kan måle effektivitet og kvalitet. Sinram sa at CarPass vil bli lansert tidlig i 2019.

IOTA delte også de samme nyhetene ved hjelp av Twitter-håndtaket

“For utvikling av teknologien, #Volkswagen banket på #IOTA Foundation, en ideell organisasjon i Berlin og en av de mest kjente initiativene i #crypto samfunnet. Sinram sa det #CarPass lanseres tidlig i 2019. ” #VW #Tangle #SmartMobility https://t.co/sKGFBrQLSK

– IOTA News (@iotatokennews) 26. august 2018

Les også: IOTAs Long-Waited Trinity Desktop Wallet Beta Endelig her, MIOTA hopper 4%

Volkswagen og Blockchain – En perfekt match

I sin adresse, Benjamin Sinram, snakket også om en annen anvendelse av blockchain, Sinram team utvikler en åpen hovedbok for å spore forsyningskjeden av biler fra produsent til kunde.

Et annet prosjekt er en “ladeprotokoll” for elektriske kjøretøy som kjører på Ethereum-nettverket designet av Energy Web Foundation, som ligner på Iota, men som fokuserer på applikasjoner av krypto i energibransjen..

Sinram presenterte også et prosjekt med fokus på å dokumentere programvarekoden som er innebygd i bestemte biler. I eksemplet han ga,

“Hvis det skjer en ulykke, lar blockchain oss dokumentere og bevise den nåværende programvareversjonen av bilen. Vi har offentlig bevis på dataintegritet. ”

Potensielt kan denne typen teknologi gi et svar på selskapets utslippsskandale med dieselutslipp, der Volkswagen har innrømmet å programmere motorene til noen modeller for å produsere lavere utslipp enn normalt da kjøretøyene ble testet.

I juni i år ble Volkswagen hørt i samarbeid med det litauiske firmaet CarVertical, som hadde utviklet en plattform for rapporter om brukte biler. Det ble til og med lagt til Volkswagen (VW) Future Mobility Incubator i Dresden. Ifølge representanter regnes carVertical for å være det mest vellykkede bilbaserte første mynttilbudet (ICO). Teamet har nådd sitt mål, etter å ha samlet inn nesten 20 millioner dollar under ICO-kampanjen i januar 2018. Appen for historieopptegnelser ble designet for å forhindre svindel med bruktbil, som det fremgår av carVertical-bloggen. I appen kan en bruker finne poster med bilens kjøretøyidentifikasjonsnummer (VIN) i det tekniske passet eller på bilens karosseri.

Volkswagen-nettstedet på blockchain sier at Blockchain-modeller dekker en rekke forskjellige tilnærminger, som alle har en ting til felles: de er veldig sikre. Og Volkswagen-gruppen ønsker å bruke denne sikkerhets- og manipuleringssikre funksjonen til blockchain i forskjellige vertikaler fra et bilfirma som inkluderer vedlikehold, logistikk og digitale applikasjoner til spesialiserte løsninger som tamper-proof kilometerteller..

Med den slags innsats ser blockchain-teamet på Volkswagen ut som det er i ferd med å endre måten bilindustrien fungerer på.

Vil Volkswagen kunne endre måten bilindustrien fungerer på? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde orden på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me