Hvordan kjøpe Bitcoin

Da Bitcoin først ble lansert i 2008, var det få som virkelig forestilte seg høydene som mynten ville oppnå. I dag er Bitcoin gullstandarden for kryptovaluta. Mens prisen kan svinge vilt, har valutaen fortsatt potensialet for monumentale gevinster.

Selvfølgelig må du eie Bitcoin for å dra nytte av disse gevinstene. Hvis du er klar til å hoppe ombord på Bitcoin-toget, har du kommet til rett sted. Vi lærer deg alt du trenger å vite om hvordan du kjøper bitcoin, samt lagringsalternativer for både lang- og kortsiktige holdere.

Hvordan kjøper du Bitcoin?

Prosessen med å kjøpe Bitcoin har utviklet seg gjennom årene. I de første årene av mynten var den eneste måten å anskaffe den å kjøpe den direkte fra andre Bitcoin-brukere eller å bryte for den. Etter hvert som populariteten til Bitcoin vokste, begynte det å dukke opp andre alternativer for å kjøpe mynten.

Kjøpe Bitcoin Illustrasjon

I dag er det flere legitime måter å kjøpe Bitcoin uten å ty til kostbar gruvedrift. I dag vil vi gå over hvordan du kjøper Bitcoin, sammen med å tilby noen alternative metoder for å anskaffe den.

Kjøpe Bitcoin: trinn for trinn

Mange unngår å komme inn i Bitcoin fordi de tror prosessen vil være komplisert. Virkeligheten er at det er enklere enn noensinne å kjøpe og selge Bitcoin. I dag vil vi gi deg en enkel firetrinnsprosess for å kjøpe Bitcoin. Vi vil lede deg gjennom alt fra å sette opp din Bitcoin lommebok til å gjøre ditt første kjøp.

Trinn 1: Plukke en Bitcoin Wallet

En Bitcoin-lommebok ligner på en fysisk lommebok, men med ekstra funksjoner. En lommebok brukes til å lagre din digitale valuta, men den kan også brukes til å sende og motta Bitcoin.

Det finnes flere versjoner av Bitcoin-lommebøker, og i denne delen vil vi bryte ned de vanligste lommebøkene som er tilgjengelige.

Papir lommebøker

Dette er den enkleste formen for en Bitcoin-lommebok. Det er bare et papir med både din Bitcoin-adresse og dine private nøkler skrevet ut. Disse lommebøkene skrives vanligvis ut som QR-koder slik at de lett kan skannes inn i en digital lommebok.

Papirlommebøker blir referert til som fryselager fordi de ikke er fysisk koblet til internett. Hvis du planlegger å HODL din Bitcoin i lange perioder og ikke trenger øyeblikkelig tilgang til kryptoen din, er dette et pålitelig alternativ.

Mobile lommebøker

Mobile lommebøker er lett den mest populære formen for Bitcoin-lommebok, da de lett kan brukes på nesten hvilken som helst mobil enhet. Disse er for folk som handler Bitcoin eller bruker Bitcoin for kjøp regelmessig. Airbitz, Blockchain.info og Mycelium er populære mobile lommebøker.

Desktop Wallets

Desktop-lommebøker er Bitcoin-lommebøker som er lagret på din stasjonære eller bærbare datamaskin. Desktop-lommebøker gir deg mer kontroll over lommeboken, inkludert muligheten til å sikkerhetskopiere lommeboken din til en ekstern stasjon. Electrum er en av de mest populære stasjonære lommebøkene med andre alternativer, inkludert Atomic og Exodus.

Hardware lommebøker

Den sikreste lommeboken der ute er en hardware lommebok. De er små enheter som du bruker til å lagre Bitcoin og gjennomføre eventuelle transaksjoner. Med unntak av når du kobler deg til Internett for å gjøre transaksjoner, forblir Bitcoin frakoblet. Maskinvarelommebøker sikrer dine private nøkler og kan ikke anses som uhackable. Den største ulempen med hardware-lommebøker er at de er kostbare og kan være vanskelige å sette opp. Nano Ledger og Trezor er to av eliteleverandørene av hardware-lommebøker.

Trinn 2: Sette opp lommeboken

Å sette opp en Bitcoin-lommebok er ikke veldig vanskelig. Størstedelen av prosessen gjøres automatisk. Det er to ting du må være nøye med. Den første er lommebokens frø. De fleste lommebøker genererer en passordfrase på 12 ord som du må beholde. Skriv dette ned og hold det sikkert. Dette vil hjelpe deg med å gjenopprette lommeboken din hvis du glemmer passordet ditt eller hvis du opplever datamaskinsvikt.

Deretter må du opprette et sikkert passord for lommeboken. Ikke bruk et passord som brukes andre steder. Akkurat som du ikke vil at noen skal vite min minibank, vil du ikke at noen skal vite passordet til lommeboken din.

Etter at du har bekreftet frøet ditt og konfigurert passordet ditt, bør resten av lommebokens oppsett fullføres automatisk. Lommeboken din vil opprette en adresse som brukes til å sende og motta Bitcoin. Dette er også kjent som en offentlig nøkkel. Du finner denne adressen under mottaksseksjonen i lommeboken din. For å sende Bitcoin, gå under send-delen for å angi adressen du vil sende krypto.

Til slutt, la oss snakke om lommebokens private nøkler. Private nøkler er hvordan lommeboken din fysisk utfører transaksjoner. Tenk på den offentlige nøkkelen din som bankkontoadressen din. Din private nøkkel er din nøkkel som trengs for å få penger ut av en minibank.

Merk at den private nøkkelen din er det viktigste stykket i puslespillet. Hvis noen får tak i din private nøkkel, kan de ta kontroll over lommeboken din. Som frøet ditt, må du aldri gi de private nøklene til lommeboken din til noen. Nå som du har satt opp lommeboken din, er det på tide å lære å kjøpe Bitcoin.

Trinn 3: Plukke en Bitcoin Exchange

Bitcoin-børser fungerer på samme måte som børsplattformer. Børsen setter en pris for Bitcoin eller andre kryptovalutaer, og du kan legge inn en bestilling ved hjelp av kreditt- eller debetkortet ditt for å finansiere kontoen din. Noen børser godtar til og med direkte bankoverføring. Som børser, kan du plassere et marked, begrense eller stoppe tap.

Når du har kjøpt Bitcoin, kan du velge å enten beholde kryptoen din på børsen eller sende den til Bitcoin-lommeboken. Det er generelt lurt å sende Bitcoin direkte til lommeboken. På denne måten blir du ikke utsatt for forsinkelser hvis utvekslingen opplever tekniske feil eller blir hacket.

Det er mange børser der ute, men noen av de beste inkluderer Binance, Coinbase pro og eToro. Hold deg unna nyere kryptobørs eller de som virker mistenkelige.

Også de fleste kryptovalutautvekslinger krever at du fullfører klientbekreftelsesprosedyrer. Dette skyldes at regjeringer begynner å slå ned på kryptotransaksjoner. Noen børser begynner å blokkere visse land, for eksempel USA. Ta kontakt med sentralen for å sikre at transaksjoner fra ditt land er tillatt.

Trinn 4: Hvordan kjøpe Bitcoin på en børs

Når du har valgt en børs og registrert deg for en konto, er det på tide å kjøpe litt Bitcoin. Først må du finansiere byttekontoen. For de fleste av dere betyr dette å finansiere kontoen din. Noen vil tillate deg å kjøpe Bitcoin med kredittkort. Andre vil kreve at du setter inn penger fra enten et kredittkort eller en brukskonto. Sentralen din godtar kanskje andre betalingsalternativer.

Etter at du har finansiert kontoen din, kan du nå kjøpe Bitcoin. For de raskeste kjøpene kan du velge en markedsordre som vil kjøpe Bitcoin til en pris som er etablert når ordren utføres. Hvis du vil kjøpe Bitcoin til en bestemt pris, må du kjøre en Limit-ordre.

Når du har valgt bestillingstypen og hvor mye du ønsker å kjøpe, utfører du bestillingen. Når bestillingen er fullført, vil Bitcoin overføres direkte til kontoen din. Deretter kan du overføre Bitcoin til Bitcoin-lommeboken.

Andre måter å kjøpe Bitcoin på

Det er alternativer til å kjøpe Bitcoin på online-børser. La oss ta en titt på hvordan du kjøper Bitcoin på noen av de mest populære alternativene, og til og med ved hjelp av en mobilapp.

Minibankmaskiner

Et av de mest populære alternativene til online børser er Bitcoin minibanker. Disse maskinene er lokalisert i nærbutikker og andre steder og fungerer på samme måte som minibanker i banken. Du setter inn penger i maskinen, og de byttes ut i Bitcoin. Kryptoen din kan enten sendes til Bitcoin-lommeboken eller skrives ut som en QR-kode.

Flere selskaper, inkludert GetCoins, ByteFederal, NetCoins og andre, tilbyr Bitcoin-minibanker. Den viktigste ulempen med å bruke en Bitcoin-minibank er at du generelt vil betale en høyere pris for kryptoen din enn på en online-børs. Flere nettsteder på nettet viser hvor du kan kjøpe Bitcoin ved hjelp av minibanker.

Peer-to-Peer-overføringer

Et annet alternativ er å kjøpe direkte fra andre Bitcoin-eiere. LocalBitcoins.com er et populært peer-to-peer-nettsted som lar deg kjøpe Bitcoin direkte fra andre eiere. Du kan se hvor mye de vil ha for hver mynt og deres generelle salgsbetingelser. Når du er klar til å kjøpe, kan du kontakte eieren direkte for å gjøre salget.

Kjøp Bitcoin med Paypal

Hvis du ønsker å kjøpe Bitcoin med Paypal, vil alternativene dine være begrenset. Den eneste sentralen som bruker Paypal er eToro. Lokale Bitcoins er et alternativ, men du kjøper direkte fra andre brukere i stedet for fra børsen direkte. Paypal bør sees på som et “siste utvei” -alternativ for å kjøpe Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me