Sette opp en Bitcoin Wallet

Når vi hører ordet lommebok, visualiserer vi vanligvis den fysiske gjenstanden, også kalt ‘flatformet flat lommebok for å holde penger og plastkort’. Imidlertid har betydningen av ordet blitt omdefinert til kryptovalutaer som Bitcoin. noe helt nytt: Introduksjon av Bitcoin-lommeboken.

Hvordan sette opp Bitcoin Wallet for nybegynnere

Kryptovalutaer som Bitcoin er digitale eiendeler som kan lagres på forskjellige typer digitale så vel som fysiske lommebøker. Det er unødvendig å si at når noe har en økonomisk verdi, enten det er en digital valuta eller en fysisk eiendel, vil lommebøker for å holde disse eiendelene naturlig utvikle seg og tilpasse seg.

Sette opp en Bitcoin Wallet

På lignende linjer har noen av de beste Bitcoin-lommebøkene utviklet seg i markedet. I denne introduksjonsveiledningen vil vi svare på følgende spørsmål.

 • Hvorfor trenger du en Bitcoin lommebok?
 • Hvordan velge den beste lommeboken for bitcoins?
 • Hvordan sette opp en for bitcoins for å lagre myntene dine trygt.

Vi vil gå gjennom disse spørsmålene og fange deg opp i hastighet med hvordan en Bitcoin-lommebok kan brukes riktig.

Beste nettsteder for kryptospill 2021

Topp rangert

#1

Bovada

Bovada-logo 125% bonus opp til $ 3750 125% bonus opp til $ 3750

 • Anerkjent spill

Les anmeldelse Leke nå

# 2

Black Chip Poker

Black Chip Poker-logo 200% bonus opp til $ 1000 200% bonus opp til $ 1000

 • Sjenerøse bonuser

Les anmeldelse Leke nå

# 3

BetOnline

BetOnline-logo 100% Crypto Bonus 100% Crypto Bonus

 • 4 kryptoer akseptert

Les anmeldelse Leke nå

Hva er en Bitcoin lommebok?

En Bitcoin-lommebok er et sted der de private nøklene og offentlige nøklene / offentlige adressen til dine bitcoins ligger, det ligner på en bankkonto for kryptovaluta. Fra dette stedet kan du sende, motta, lagre og foreta bitcoin-transaksjoner. En offentlig nøkkel er en alfanumerisk streng som myntene ligger på, og en privat nøkkel er en annen alfanumerisk streng som låser opp mynter som ligger på denne offentlige nøkkelen / offentlige adressen som skal flyttes til en annen adresse.

En Bitcoin-lommebok bør sees på som en fil som inneholder offentlige så vel som private nøkler. Nå kan denne filen være en digital eller fysisk fil, som vi vil diskutere senere.

Kort sagt, en Bitcoin-lommebok er et sted der du har den offentlige nøkkelen / offentlige adressen for å motta og lagre bitcoins, og den private nøkkelen for å bruke og låse opp disse myntene er en Bitcoin-lommebok. Uten det vil du ikke kunne bruke bitcoins trygt, og det er høyst sannsynlig at du ender med å miste myntene dine.

Velge en lommebok

Mens du velger den riktige Bitcoin lommeboken for deg, må du veterinær en lommebok basert på følgende kriterier:

 • Sikkerhet & Sikkerhetskopiering: en lommebok som gir 2-FA-autentisering, frøgjenoppretting, passord og PIN-kode.
 • Depot: hvor du kontrollerer forvaringen av midlene dine ved å kontrollere frø eller private nøkler.
 • Utviklingsteam: teamet som utvikler lommeboken er aktivt og tilgjengelig for vedlikehold av lommeboken
 • Kompatibilitet: lommebok kompatibel med forskjellige operativsystemer og på tvers av forskjellige enheter.
 • Bekvemmelighet: brukergrensesnittet & UX av lommeboken må være praktisk nok for nybegynnere så vel som avanserte brukere.
 • Fellesskap: det er bra å ha et aktivt fellesskap av brukere som allerede bruker lommeboken i noen tid. Dette tjener som et vitnesbyrd om lommebokens kvalitet.

Det kan være vanskelig å finne en lommebok som tilfredsstiller alle disse punktene. Forvaring er det viktigste punktet som er identifisert ovenfor.

Custodial Lommebøker (Tredjeparts lommebøker)

Når du velger lommebøker der de ikke gir deg de private nøklene eller frøene til Bitcoin-lommeboken din, velger du en lommebok. I dette tilfellet er nøklene eller frøet i varetekt for den tredjeparts lommeboktjenesten du har valgt. De har nøklene på dine vegne på serverne sine.

Ikke-Custodial lommebøker (Selvbetjente lommebøker)

Når du velger lommebøker som gir deg frø eller private nøkler innledningsvis under oppsettet, velger du en ikke-frihetsberøvende lommebok. Denne typen lommebok kalles også lommebok med egen hosting, hvor du fortsatt har full kontroll over Bitcoin-lommeboken din.

Det er lurt å bruke en ikke-frihetsberøvende lommebok der du bare er avhengig av deg selv for myntenes sikkerhet. Dette følger også etos av Bitcoin som det ble oppfattet for.

Men det er mer:

En Bitcoin-lommebok er bare en digital eller fysisk fil. Basert på denne segregeringen er det stort sett fem typer Bitcoin-lommebok tilgjengelig i kryptosfæren:

 • Mobil lommebok
 • Desktop Wallet eller Software Wallets
 • Web lommebok
 • Hardware Wallet
 • Papir lommebok

La oss dykke ned i hver av dem:

Mobile lommebøker

Som det fremgår av navnet, er iOS- og Android-lommebok-apper installert på dine mobile enheter mobile lommebøker for Bitcoin.

De er som andre mobile betalingsapper som du kanskje har brukt med fiat-valutaene dine. Imidlertid er den eneste forskjellen at disse er kryptografiske lommebøker som kan lagre digitale eiendeler som Bitcoin.

Med andre ord lagrer den dine private og offentlige nøkler til Bitcoin i en mobilapp. Det er viktig å merke seg at noen mobile lommebøker gir deg frø eller private nøkler, mens noen ikke gjør det. Men det er best å ha frø eller private nøkler til Bitcoin.

Desktop Wallets

Desktop-apper for Mac, Windows eller Linux som operativsystemer som kan lagre kryptografiske eiendeler som Bitcoin, er lommebøker på skrivebordet.

Akkurat som mobile lommebøker, gir noen programvarelommebøker deg ikke private nøkler eller frø. Selv om mange gir det, så velg deretter.

Web lommebøker

Nettlommebøker er tilgjengelige direkte via forskjellige nettlesere (som Google Chrome, Firefox og IE), og noen av disse er forvaringslommebøker, og noen er ikke forvaring.

Når det gjelder forvaringsnettlommebøker, oppbevares de private nøklene til Bitcoin på tredjepartsserverne til nettlommeboken du bruker. Mens det i ikke-frihetsberøvede lommebøker blir de private nøklene eller frøet kryptert i nettleseren din som du får passordet for.

Hardware lommebøker

Maskinvarelommebøker er spesielle maskinvareenheter som drives av minimalistisk elektronikk som kan håndtere private og offentlige nøkler.

Maskinvareenhetene lagrer det private og det offentlige på en frittstående mikrokontroller. De kan også jobbe med malwareinfiserte systemer, noe som gjør dem til den mest pålitelige kategorien av Bitcoin-lommebøker.

Disse lommebøkene kommer i alle størrelser og fasonger. Noen ser ut som en flash-stasjon, noen som et lenket armbåndsur, og noen ser ut som debet- / kredittkort. Denne typen lommebok regnes som en kald lommebok og er en av de sikreste lagringsmetodene for kryptovalutaer.

Papir lommebøker

Papirlommebøker er den mest minimalistiske typen Bitcoin-lommebok, da de bare er papirbiter trykt med private så vel som offentlige nøkler på..

Dessverre er papirlommebøker tungvint å bruke og dermed sårbare for å utsette dine private nøkler for en angriper. Dessuten, når vi har lommebøker for programvare og maskinvare, er det liten grunn til å bruke papirlommebøker i 2020.

Anbefalte Bitcoin-lommebøker (for USA-brukere)

Ledger Nano X [Hardware Wallet]

Ledger Nano X er den nyeste rasen av hardware-lommebok som ble lansert tidligere i år av Ledger SAS – et pionerselskap som har opptrådt på dette området siden 2015. Lommeboken har den sårt tiltrengte Bluetooth-funksjonen og et batteri, noe som gjør den ideell til å brukes direkte med iOS og Android enheter.

Videre er det en ikke-frihetsberøvende HD-lommebok der du kan ha full kontroll over dine digitale eiendeler. Fra nå av støtter Ledger Nano X 1000+ kryptovalutaer inkludert Bitcoin og blir raskt førstevalget for seriøse Bitcoin HODLers.

Blockchain Wallet [Web & Mobil lommebok]

Blockchain-lommeboken er et banebrytende nett, så vel som mobil lommebok som betjener behovene til Bitcoin-innehavere siden 2013. Nettversjonen kom først og brukes av millioner av Bitcoin-brukere som allerede vitner om kvaliteten på deres produkt. Videre er det en selvbetjent lommebok der du vil kontrollere de private nøklene eller frøet til bitcoinsene dine hvis du lagrer myntene dine her.

Exodus [Desktop Wallet]

Exodus er en gratis stasjonær lommebok for Bitcoin og har markedets beste UI-UX. Den har en informativ sektordiagramrepresentasjon av de digitale eiendelene som er lagret på Exodus.

Hvis du vil ha noe elegant og sikkert å lagre bitcoins på skrivebordet ditt, er Exodus lommebok noe for deg. Merk: Exodus er tilgjengelig for Mac, Windows, Linux.

Electrum [Desktop & Mobil lommebok]

En annen gratis og åpen kildekode Bitcoin-lommebok for stasjonære og Android-enheter er Electrum. Brukergrensesnittet til lommeboken er anstendig og er utviklet så vel som vedlikeholdt under MIT-lisensen.

Denne lommeboken er ikke forvarende og er en lett lommebok som kan installeres på Mac / Windows-skrivebordet eller Android-enheten.

Sette opp lommeboken: Slik konfigurerer du Bitcoin Wallet?

Nå som vi har sett forskjellige typer lommebøker og lært hvordan vi skal velge det beste, er det viktig å sette opp en lommebok for myntene dine. Så, la oss hoppe rett inn og bruke en Blockchain-lommebok for å se trinnvis prosess for å sette opp Bitcoin-lommeboken.

Trinn 1. Gå til Blockchain.com og klikk på ‘påmelding’ som vist nedenfor.

Skjermbilde av Blockchain.com

Steg 2. Fyll ut detaljene som e-postadressen, passordet osv. I henhold til bildet nedenfor:

Registrerer deg for en kryptolommebok

Trinn 3. Klikk på ‘Opprett lommeboken’ som vist ovenfor. Vent i noen sekunder, så blir du ført til denne skjermen og ønsker deg velkommen i lommeboken. Husk å bekrefte e-postadressen din for denne kontoen ved å gå til innboksen.

Kryptovaluta lommebok på Blockchain.com

Trinn 4. Gå til alternativet ‘Bitcoin’ som vist ovenfor for å se dette skjermbildet nedenfor, som vil hjelpe deg med å få din offentlige offentlige adresse til å motta bitcoins.

Kjøpe Bitcoin på Blockchain.com

Trinn 5. Klikk nå på “Get BTC” -alternativet som vist i bildet ovenfor, og du vil bli vist dette skjermbildet med din Bitcoin-adresse.

Be om Bitcoin på Blockchain.com

Trinn 6. Nå kan du kopiere og lime inn denne adressen eller bruke QR-koden til å gi den til andre, slik at de kan sende Bitcoin på denne adressen.

Trinn 7. Sist men ikke minst, er et veldig viktig skritt i å opprette en sikker Bitcoin-lommebok å skrive ned frøfrasen din. Dette blir ofte referert til som sikkerhetskopiering av lommeboken din, slik at du kan få tilbake pengene dine i tilfelle blockchain-lommeboken slutter å fungere.

For dette, gå til ‘Security Center’ -delen av Blockchain-lommeboken som vist nedenfor i bildet:

Sikkerhetskopierer lommebok på Blockchain.com

Klikk nå på alternativet “Backup Funds”:

sikkerhetskopiere midler på kryptolommeboken

Klikk igjen på alternativet ‘Backup Funds’ som vist nedenfor:

muliggjør totrinnsverifisering på blockchain.com

Når du gjør dette, vil det vise deg de første 4 ordene i 12-ords frø. Sørg for å notere dette sikkert på et stykke papir.

Bitcoin lommebok

Igjen, klikk på ‘Neste 4 ord’ og du vil få se de neste 4 ordene, som du også trenger for å skrive det ned på en sekvensiell måte:

Bitcoin lommebok

Til slutt klikker du på ‘Neste 4 ord’ for å se de siste 4 ordene ditt 12-ords frø, og disse vil bli vist på denne måten:

Bitcoin lommebok

Noter også disse siste 4-ordene på en sekvensiell måte til du får denne typen liste med 12-ord:

12-ords kryptovaluta-nøkkel

Klikk nå på ‘Fullfør & Bekreft ’som vist i forrige bilde, og du vil se dette skjermbildet der du blir bedt om å skrive inn spesifikke ord for å verifisere om du har sikkerhetskopiert frøfrasen riktig eller ikke. Så gjør dette som illustrert nedenfor ved å referere til listen over 12 ord. Klikk deretter på ‘Bekreft’ etter å ha skrevet inn de aktuelle ordene som vist på bildet nedenfor.

Bitcoin lommebok

Til slutt vil du se dette skjermbildet som informerer deg om vellykket gjennomføring av sikkerhetskopien av frøfrasen.

Bitcoin lommebok

Slik kan du opprette en sikker Bitcoin-lommebok og også holde en sikker sikkerhetskopi av den.

Men den virkelige utfordringen med å ta vare på bitcoins begynner herfra, dvs. når du har tatt sikkerhetskopien av frøfrasen.

Sikre lommeboken

Frøet ditt er dine bitcoins. I det øyeblikket du mister frøfrasen din, mister du myntene dine.

Det er fordi alle i besittelse av dette frøet vil være i stand til å utlede private Bitcoin-nøkler og dermed kontrollere myntene dine.

For å unngå denne skjebnen, kan du gjøre disse grunnleggende tingene for å holde lommeboken sikker:

 • Ta flere sikkerhetskopier av frasen fra 12 ord.
 • Ikke virv eller splitt frøfrasen din.
 • Forsikre deg om at du har aktivert 2-FA-autentisering på Bitcoin-lommeboken din hvis den har en. Blockchain lommebok gir det for Bitcoin-brukere.
 • Laminer papiret du har skrevet frøet på, og oppbevar det i et sikkerhetshvelv som er branntett og vanntett.
 • Forsikre deg om at frøsetningen din er kjent for noen i nærheten, i tilfelle du ikke lenger er i morgen på grunn av uforutsigbare grunner.
 • Endelig kan du vedta hardware-lommebøker eller i det minste ikke-frihetsberøvende lommebøker for å holde myntene dine sikre selv om din mobile eller stasjonære enhet er infisert med skadelig programvare.

Hvis du tar vare på disse tingene, vil du kunne unnslippe 99,9% av angrepsvektorene, og bitcoinsene dine vil forbli trygge.

Nå er du på vei til å kjøpe Bitcoin. Sjekk ut guiden vår for å kjøpe krypto nå som du vet å sette opp en Bitcoin-lommebok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me