6500000 Bitcoins Lost Forever, Mt. Gox-eier møter skjebnen i retten fredag ​​15. mars

Den beryktede Mt. Gox saga vil endelig møte en slutt i de japanske domstolene 15. mars 2019. Eieren av børsen, franske Mark Kerpeles (33), blir beskyldt for å ‘falske digitale data og ha underslått millioner av dollar (3 millioner dollar).’; Hvis han blir funnet skyldig, vil han bli hardt straffet og soner en straff på ti år. Her er en liten oppsummering av hele episoden:

2014 Mt. Gox Shutdown

I februar 2014 Mt. Gox hadde angivelig stanset uttak og handel på børsen på grunn av vedlikeholdsproblemer. Den 28. februar 2014 begjærte den imidlertid konkurs og hevdet at den viktigste utvekslingen i verden på den tiden hadde blitt hacket på 850000 Bitcoins..

Bitcoin-markedet falt raskt, og investorer mistet rundt $ 425 millioner dollar i Bitcoins på den tiden. Saken ble opplyst ved den japanske domstolen, og Mark Karpeles, eieren av børsen, ble holdt ansvarlig.

I mars 2014 kunngjorde en offentlig utgivelse på nettstedet at de hadde gjenopprettet 200000 Bitcoin fra fryselagerlommene til Mt. Gox Exchange. Midlene ble holdt i ’tillit’ av de japanske myndighetene for kredittbeskyttelse.

Saksbehandling i 2015: 650000 Bitcoins tapt for alltid?

Etter avsløringen av de 200 000 Bitcoins nådde etterforskningen en blindvei på grunn av mangel på KYC- og ALM-samsvar på den tiden.

Mark Karlepes ble senere arrestert i Japan i august 2015. Det påstås at Kerpeles har manipulert utvekslingsdataene i årevis i løpet av utvekslingen som underslutt nesten 3 millioner dollar. Han sonet ett års fengsel frem til juli 2016 da han ble løslatt mot kausjon.

Dette er et veldig lite beløp med hensyn til verdien på 6500000 Bitcoins som fortsatt er rapportert savnet på børsen. Likevel, hvis han ble funnet skyldig, ville han bli straffet tungt.

Satoshi Mihira, advokatfullmektig ved advokatfirmaet Mizuho Chuo, sa: «Hvis det var en ekstern hacker som stjal valutaen, er det et problem. Men hvis han stjal til og med en del av pengene, ville det være underslag. ”

Hvor mye tapte investorene faktisk?

Saksbehandlingen mot Mark Karpeles kan legge til noen midler til det totale kredittbeløpet, men den ulovlige eieren av 6500000 Bitcoins fra Mt. Gox fremdeles vevstammer.

Likevel er ikke alt tapt for investorene. I juni 2018, da prisen på Bitcoin var $ 6200, hadde Tokyo tingrett innledet et program for tilbakebetaling av kreditt, kjent som sivil rehabilitering. Midler til en verdi av 170 000 Bitcoins og den harde gaffelen Bitcoin Cash (BCH) til en verdi av rundt 1,2 milliarder dollar ble kreditert tilbake til sine tidligere kunder og skyldnere. Beløpet som krediteres er fortsatt nesten tre ganger beløpet som angivelig gikk tapt i løpet av heist.

“Enorme eiendeler … vil bli returnert til kreditorene til Mt. Gox, ”Shin Fukuoka, en ledende advokat, og partner i Japans Nishimura & Asahi advokatfirma, skrev han også i en uttalelse. “Dette er kreditorens seier.”

Første kreditormøte siden Sivil rehabilitering ble fullført i dag for #MtGox – neste vil være 20. mars 2019. Husk at fristen for å inngi sivil rehabiliteringskrav er 22. oktober 2018, så hvis du har krav mot MtGox, husk å sende inn i tide!

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 26. september 2018

Påtalemyndighetens krav mot Kerpeles

Aktorene mot har fylt for en 10-års dom og refusjoner til kreditorer fra hans personlige eiendeler. Ifølge aktor har de rapporter om ekstravagante utgifter og investeringer av Mark Karpeles som kan tyde på at midlene var dårlig grunnlagt.

De har funnet betydelige investeringer i en programvarevirksomhet for 3D-utskrift som ikke hadde noe å gjøre med børsen. Videre en himmelseng på $ 54 000, tusenvis av dollar på utenlandske turer for sin distanserte kone, og brukte tusenvis av dollar på å leve et luksuriøst liv (angivelig $ 120 000 årlig).

Karpeles ’forsvar

Eieren av den omstridte børsen har vært aktiv på sosiale medier helt siden løslatelsen. Selv om han er blitt anklaget for svindel, og investorene og ‘Twitterati’ har dårlig munn Karpeles; Han fortsetter å opprettholde et ikke-skyldig standpunkt.

“De fleste vil ikke tro det jeg sier. Den eneste løsningen jeg har er å faktisk finne de virkelige synderne, “sa han til journalister etter høringen.”

 

Når du mister et argument, hvilken bedre måte å score en seier enn å angripe personen selv i stedet for argumentet. Det er heldigvis et ord for det: argumentum ad hominem. Slå det opp.https://t.co/jA1Zp4Atrh

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 10. februar 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me