Binance CEO kommenterer ustabiliteten til Fiat når valutaene synker over hele verden

annonse Phemex

Binance CZ som bruker Twitter-håndtaket, advarer om at Fiats ikke er tryggere slik de ble ansett. Fiat-valutaer har blitt ansett som stabile over hele kloden. I det minste sier det regjeringer og finansregulatorer. Men de nylige økonomiske krisene i Tyrkia og noen land i Latin-Amerika som Venezuela, Argentina og Brasil, har deres respektive fiat-valutaer tatt en nøsedykt. 

Den tyrkiske uroen

Tyrkisk økonomi led en negativ reaksjon på Trumps toll på tyrkisk stål og aluminium, Lira krasjet med over 20 prosent i løpet av få timer. Dette kjørte investorer ikke inn i den tradisjonelle sikre havnen i gull, men i bitcoin i stedet.

Koinim, Tyrkias største børs, rapporterte en økning på 63 prosent i Bitcoin-handelsvolumet, og BTCTurk- og Paribu-børsene har sett volumøkninger på henholdsvis 35 prosent og 100 prosent. Dette presset prisen på bitcoin i Tyrkia opp til $ 7000 – over $ 500 høyere enn Brave New Coin Bitcoin Liquid Index, som er basert på størstedelen av den globale handelsaktiviteten.

Selv om bitcoin kanskje ikke fungerer som et daglig utvekslingsmiddel, strømmer tyrkiske statsborgere til det som et trygt tilfluktssted – en måte å unnslippe svingene i den tyrkiske lira mot dollaren, som får selv svingningene i bitcoin til å se rolige ut..

Les også: Binance CEO sier Bear Market er på vei tilbake når fremtiden er lys for Crypto Market

Søramerikansk rot – Venezuela, Argentina og kanskje Brasil

De økonomiske utsiktene for Latin-Amerika i 2018 er dystre. Med politisk ustabilitet i noen av regionens største økonomier, samt en generell prisnedgang i olje og andre råvarer, står bedrifter og forbrukere overfor en depresjon og i tilfelle Venezuela økonomisk sammenbrudd.

Krisen overfor latinamerikanske økonomier begynte ikke i 2018, alt går tilbake til 2015. Argentina, Venezuela og Brasil avsluttet 2015 med alvorlige økonomiske problemer, inkludert enorme inflasjonsrater – så høye som 275 prosent for Venezuela (63 prosent for 2014), ~ 30 prosent for Argentina (36,4 prosent for 2014) og 10,4 prosent for Brasil (6,3 prosent for 2014).

For Argentina ble landets valuta, pesoen, pumlet betydelig de siste 3 årene, den var ned 15% mot dollaren i 2017. 2017-fallet var på baksiden av 34% -tapet i 2015 og en 18% -nedgang i 2016 . 2018 endret heller ikke formuen for landet da Argentinas peso falt til rekordlave. Det samme har vært tilfelle med brasilianske Real, men sentralbanken har grepet inn

Venezuela har egne problemer, inflasjonen er på 82766,0% som rapportert om handelsøkonomi, på grunn av hvilken den venezuelanske bolivaren har nærmet seg absurde nivåer. Den venezuelanske regjeringens respons på den stigende inflasjonen har vært opprettelsen av deres egen “kryptovaluta”, kalt Petro, som skal støttes av landets oljeforsyning. Men gitt den gale forvaltningen av den nåværende bolivaren fra den samme regjeringen, i tillegg til bekymringer over hvordan en fullt sentralisert kryptovaluta ville fungere (realiteten er at valutaen er mer digital fiat enn krypto), har det ført til at venezuelanere forlater prosjektet i hopetall. før det var i stand til å ta av.

Fremtredende stemmer sier at fiats ikke er helt stabile

I dag brukte han sin twitterhånd CZ of Binance: “fiat innebærer ikke stabil”. Sammen med dette la han ut kart over tyrkiske lira og argentinsk peso som var under solid press fra land som smuldret økonomisk tilstand..

fiat innebærer ikke stabil pic.twitter.com/ad0CJYh2nA

– CZ Binance (@cz_binance) 30. august 2018

CZ er ikke den første som sier dette. Tidligere konsernsjef Brian Armstrong hadde uttalt at økonomiske kriser som foregår over hele verden i løpet av de neste 3-5 årene kan være katalysatoren for den organiske adopsjonen av kryptokurver.

“Land som går gjennom økonomisk krise og lommer med mennesker i disse områdene blir interessert [i krypto]. Det er interesse blant de menneskene som har størst smertepunkt for å ha stabil valuta […] I de neste tre-fem årene kan land som går gjennom økonomisk krise, se folk organisk vedta krypto som et alternativ. “.

Mens disse landene fortsetter uroen og valutaene deres tar en nese, fortsetter folk å flytte til den sikre havnen i gull og nå til mer flytende beskytter bitcoin. Noen kommentatorer antyder også at bitcoin fliser bort gullets dominans.

Vil kryptovalutaer også fjerne Dominans av Fiats? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me