Bitcoin-analyse: Hvorfor SEC kan godkjenne Bitcoin ETF? Hva er annerledes denne gangen?

I forrige måned nådde en søknad om Bitcoin ETF US SEC-kontoret igjen. CBOE, VanEck og SolidX, medsøkerne denne gangen, hadde hver for seg møtt avvisning før. Likevel tror søkerne og mange mennesker som har et nøye øye med denne hendelsen, denne gangen SECs holdning kan endre seg. Denne applikasjonen var ikke det første forsøket på å nå SEC. Det hadde blitt avvist før. Søkerne var heller ikke nye på dette.

Hvorfor ble den forrige søknaden avvist?

SEC har avvist bitcoin tre ganger tidligere, men denne gangen ser ting gunstig ut for å gå videre

Det første forsøket på opprettelse av Bitcoin ETF ble initiert av Winklevoss-tvillingene i mars 2017. De hadde foreslått at det eneste Bitcoin-fondet skulle handle som en vanlig aksje under tickersymbolet “COIN.” SEC tok en beslutning om å forhindre den foreslåtte ETF da den siterte “bekymringer om potensialet for falske eller manipulerende handlinger og praksis”. Så hva fikk SEC til å avvise bitcoin ETF-forslaget?

  • I desember 2017 har Chicago Board Options Exchange (Cboe) arkivert til U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) for å liste opp flere bitcoin futures ETFer som også hadde møtt avslag..
  • I januar 2018 hadde SEC avslått planer fra medlemmer av to Wall Street-handelsgrupper, Investment Company Institute og Securities Industry and Financial Markets Association for å sette opp børshandlede fond (ETF) for bitcoin og andre kryptovalutaer. Disse ble avvist igjen som SEC at det er en rekke viktige spørsmål om investorbeskyttelse som må undersøkes før sponsorer begynner å tilby disse midlene til detaljistinvestorer..
  • Likviditet og beryktet volatilitet i kryptovalutamarkeder ville få detaljistinvestorer til å miste sin investering ble sett på som hovedproblemet. De andre problemene som ble etterlyst var varetekt, sikkerhet for eiendeler og potensiell manipulasjon

I mars 2018, etter at SEC avviste ytterligere to ETF-forsøk (det ene fra SolidX Management – den nåværende medsøkeren), nådde presidenten for CBOE Global Markets SEC til å oppmuntre til opprettelsen av et Bitcoin børshandlet fond (ETF).

“Kommisjonen bør ikke stå i veien for at slike ETP-er kommer på markedet” 

Les også: Bitcoin Futures Volume Spike på CME, signaliserer Wall Street Money Moving to Cryptos

Hva gjør Bitcoin ETF-forslag annerledes denne gangen

Søknaden fremsatt av CBOE, VanEck og SolidX er utarbeidet med tanke på alle grunnene som SEC tidligere har lagt til grunn. Detaljene dokumentet er utarbeidet i, er imponerende.

De viktigste årsakene ser ut til å være tatt vare på.

  • Når det gjelder beskyttelse av private investorer, er billettstørrelsen på investeringen satt høy for å holde produktet utenfor rekkevidde for veldig små detaljistinvestorer. Hver aksje, ifølge forslaget, vil være på 25 bitcoins, noe som gjør det for dyrt for en detaljinvestor
  • Tidligere var det ingen forvaringstjenester, som Dalia Blass Director Division of Investment Management, US Securities, and Exchange Commission hadde nevnt i svarbrevet som hadde avvist dannelsen av ETF i januar 2018. Heldigvis er det nå depottjenester for kryptokurver. tilgjengelig med Coinbase og den sveitsiske børsen  
  • Når det gjelder tyveri på grunn av hack er det angitt at applikasjonen nevner at alle bitcoins som Trust innehar, vil bli lagret ved hjelp av “multi-signature cold storage wallets.” I tillegg, “For sikkerhetskopiering og katastrofegjenoppretting, vil Trust opprettholde sikkerhetskopier av lommebok-sikkerhetskopier på steder som er geografisk fordelt over hele USA, inkludert i Nordøst og Midtvesten.” Det har fremover hevdet sikkerhetsfunksjonen ved å legge til en forsikring til underliggende eiendeler.

Det planlegger å opprettholde omfattende forsikringsdekning garantert av forskjellige forsikringsselskaper. Forsikringspolisen vil ha innledende grenser på $ 25 millioner i primærdekning og $ 100 millioner i overdekning, med muligheten til å øke dekning avhengig av verdien av bitcoins som Trust eier. I den grad verdien av stiftelsens bitcoin-beholdning overstiger totalt $ 125.000.000 forsikringsdekning, har sponsoren lagt til rette for ytterligere forsikringsdekning med sikte på å opprettholde en forsikringsdekning i en til en-forhold med trustens bitcoin-beholdninger verdsatt i USA. dollar slik at det er like mye forsikringsdekning for hver dollar bitcoin som Trust eier.

“Tidligere hadde man også sett på likviditet som et problem. Nå med Bitcoin futures har blitt lansert er det et anstendig volum generert på både CBOE og CME. Selv i spotmarkeder på tvers av kryptobørser ser det ut til at volumet vokser. ”

Hva regulatorer synes om Bitcoin ETF?

Reguleringer ser også ut til å være favoriserende denne gangen, som også utgjorde en viktig årsak til avvisning da SEC forklarte at Bitcoins ikke var regulert. Men nå begynte Bitcoin Futures å handle i CBOE og CME og tiltrekke seg mange Wall Street-investeringsbanker som JP Morgan og Goldman Sachs. I forrige måned ga SEC selv ytterligere klarhet da den kunngjorde at Bitcoin, Ether og andre desentraliserte kryptovalutaer ikke vil bli klassifisert som verdipapirer.


Bortsett fra dette punktene som er direkte dekket, har makroene endret seg nå. Verden har blitt mer bevisst på hva kryptokurver er enn hva de var i fjor. Med priskorreksjoner ser det ut til at spekulantene må være i ro, for nå, og gi plass til ekte investorer og interessenter.

Bitcoin ETF ser ut som en nær virkelighet, ettersom mange poeng er i favør som tidligere ikke var. Beslutningen kan være positiv denne gangen med mindre SEC igjen trekker noen grunner fra luften for ikke å godkjenne ETF. La oss vente og se.

Vil Bitcoin ETF bli godkjent neste måned? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector