Bitcoin ble offisielt lagt inn i “Prisoppdagelsesmodus”, hvorfor BTC-pris kanskje aldri går tilbake til $ 20k

annonse Phemex

For øyeblikket har Bitcoin (BTC) allerede gått inn i etterlengtet prisoppdagelsesmodus på $ 30 000+. Dette Bitcoin-prisrallyet støttes av stor institusjonell deltakelse med noen store aktører i det økonomiske rommet som helter millioner av dollar i dette digitale gullet..

Med den økende institusjonelle deltakelsen har finansielle giganter begynt å trene Bitcoin investeringsinstrumenter som imøtekommer de institusjonelle kravene. Noen av de regulerte finansielle gigantene som CME og Bakkt tilbyr allerede å handle for Bitcoin-futures. På den annen side er det nok arbeid med å introdusere Bitcoin ETF-er i markedet.

Men for at alle disse investeringsproduktene skal eksistere i markedet, er det viktig å forstå mekanismen for prisoppdagelse for aktivaklassen. La oss ta en titt på hva Bitcoin Price Discovery betyr i virkeligheten.

Faktorer som spiller en nøkkelrolle i Bitcoin Price Discovery

Som vi alle vet, fungerer Bitcoin fullstendig i et desentralisert blockchain-nettverk, og det er ikke noe reguleringsorgan som styrer det, i motsetning til andre aktivaklasser. Bitcoin, og kryptovalutaer generelt, er en veldig volatil eiendel og har vært gjenstand for store prismanipulasjoner tidligere.

Bitcoin Price Discovery har vært en tøff oppgave i lang tid. Men ettersom flere regulerte børser og markedsplasser kommer inn i bildet, forbedres scenariet. Den institusjonelle deltakelsen i BTC vil sannsynligvis presse ytterligere etterspørselen etter investeringsbiler som Bitcoin ETF og andre.

Økningen i investoraktivitet er allerede en bekreftelse på at Bitcoin rett er i et eget territorium, og vi ser kanskje ikke store korreksjoner sett under 2017 prisulykke.

Kilde: Twitter, Bitcoin investoraktivitetsdiagram

Siden slike produkter bare opererer gjennom regulerte plattformer, vil det bidra til å dempe BTCs prisvolatilitet og uforutsigbare oppførsel. Under en paneldiskusjon i fjor hos Invest: ASIA i Singapore, Lennix Lai, finansmarkedsdirektør i OKEx fortalte Coindesk:

“Hvis du bare kan kjøpe eller selge bestemte underliggende tokens av bitcoin, og du ikke har muligheten til å kortslutte, i utgangspunktet spekulere i en annen retning, ville markedet være mye mer ustabilt fordi det ville være helt drevet av følelser.”

“For eksempel kan du se på bitcoin som mye mer volatil før CME Futures ble introdusert … så vi burde ha flere finansielle instrumenter som opsjoner for å hjelpe videre i prisoppdagelsesprosessen i forhold til volatilitet.”

Den nylige deltakelsen fra hedgefond, veteraninvestorer, institusjoner og andre store aktører vil gi mer klarhet i dette konseptet med Bitcoin Price Discovery når markedet modnes.


Hvorfor BTC-prisen kanskje aldri går tilbake til $ 20k?

Som påpekt av kryptoanalytiker Willy Woo, kan Bitcoin Price kanskje ikke gå tilbake til $ 20.000. Etter hans mening har høy spotkjøp kombinert med økende investoraktivitet gjort at dette rallyet skiller seg fra tidligere. Etter hans mening er $ 24 000 prisnivå det samme som ble observert for $ 12 – $ 14 000 BTC prisklasse, og det vil kreve en massiv markedskrasj for å bryte det nivået..

Vi ser aldri $ 20k BTC igjen.

Support på $ 24 000 vil trenge en svart svanehendelse for å slå sammen.

Gulvprisen støttet av langsiktige kjøpere stiger veldig raskt.

– Willy Woo (@woonomic) 3. januar 2021

Et annet viktig poeng å merke seg fra Woos forskning er at Bitcoin kanskje aldri ser 30-40% korreksjoner som kryptohandlere snakker om, og i maksimum kan vi se priskorreksjoner på ordre 20-25% dette bull run.

Ekstra lese: Hva er Bitcoin Price Discovery-modus?

Prisoppdagelsesmekanismen betyr i utgangspunktet å hente prisen på en eiendel i et marked basert på kjøper og selgerinteraksjoner. Bitcoin Price Discovery betyr å sette opp en spotpris for Bitcoin (BTC) -handel, som avhenger av en rekke håndgripelige og immaterielle faktorer.

Bortsett fra de klassiske økonomiske prinsippene for etterspørsel og tilbud, er det en rekke faktorer som kommer inn i bildet av BTC-prisoppdagelsen. Dette kan inkludere faktorer som flyten av informasjon mellom kryptomarkeder, utvekslinger, samt interaksjoner med de tradisjonelle markedene. Som vi så i år, har den globale økonomiske tilstanden og usikkerheten også en betydelig vekt på prisoppdagelsen.

Som sagt er kjernen i Bitcoin Price Discovery den viktigste etterspørsels- og tilbudsfaktoren. Også Bitcoin Price Discovery avhenger i stor grad av futures- og opsjonsmarkedet. Handlere i dette markedet har bedre informasjon og skjønn for å ta den ønskede handlingen. I tilfelle av ekstern informasjon eller nyheter som påvirker markedsforholdene eller økonomien, gir de spekulative handelsmennene tiltak ny informasjon i derivatmarkedet som ytterligere driver prisbevegelsene..

Bitcoin futures- og opsjonsmarkedet spiller en nøkkelrolle i Bitcoin-prisoppdagelsen, siden de er de første som reagerer ettersom transaksjonskostnadene er mye lave her sammenlignet med spotmarkedene. Dermed inkluderer de elementet i fremtidig spådom om hva som sannsynligvis vil skje.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector