Bitcoin og Crypto Events India savnet under forbudet – her er et høydepunkt

annonse Phemex

Kryptosamfunn ikke bare i India, men også over hele verden gleder seg over den indiske Apex-domstolens avgjørelse om å tillate banktjenester til kryptokurrencyvirksomheter.

Som rapportert om CoinGape i 2018, ble kunngjøringen om forbudet 5. april 2018 en sjokkerende effekt for hele bransjen. Forbudet var en vilkårlig avgjørelse tatt av sentralbanken, og som bekreftet av høyesterett i går, grunnlovsstridig.

rbi sirkulært kryptoforbudRBI Circular som kunngjorde forbudet mot banktjenester til VC-firmaer

Det har vært en lang kamp ledet av Internet and Mobile Association of India (IMAI); støttet ikke bare av børseiere og investorer, men også parlamentsmedlemmer i parlamentet.

20 måneder er et langt spenn i Bitcoin- og kryptovalutamarkedet. Mye har endret seg siden den gang. I ettertid unngikk prisbruddet sannsynligvis tapene i altcoinmarkedene. Imidlertid savnet bedriftene i landet også fremgangen i denne fasen.

Vekt kunngjøring og svikt

Facebook sammen med 27 ledende FinTech-selskaper, inkludert MasterCard, PayPal, Uber, Vodafone, eBay, og så videre, kunngjorde planer om å bruke en ‘kurv med FIAT-valuta’ – Libra for virtuelle betalinger.

Det var en av de ledende faktorene for crypto bull run tidlig i 2019 etter at Facebook kunngjorde i juni 2019.

Den sosiale mediegiganten forsøkte å dominere betalingsindustrien ved hjelp av en ‘stablecoin’. Vekten hadde som mål å skape en ny eiendel ved å legge til flere FIAT-valutaer (USD, EUR, JPY) i blandingen for å gi den stabilitet.

Planene møtte imidlertid mye motstand fra regjeringer over hele verden. Faceooks grunnlegger Mark Zukerberg og David Marcus, formelt med PayPal og sjefen for Libra Association, ble til og med innkalt til det amerikanske senathuset for å orientere dem om planene.

Til slutt unngikk regjeringene i USA, Europa, Japan og så videre prosjektet med den begrunnelsen at monetær makt må være hos sentralbankene, ikke private selskaper, spesielt Facebook.

Institusjonell vekst

Det positive som indianere sannsynligvis savnet var de institusjonelle endringene rundt Bitcoin. Veksten i derivatmarkedet og institusjonelt depotmarked i denne perioden har vært en positiv kraft å regne med.

Den etterlengtede Bakkt, en regulert børs som gir fysisk levering av Bitcoin, oppstod endelig også. LedgerX, TD Ameritrade, ErisX, Coinshares var noen av de andre regulerte firmaene som adopterte Bitcoin og noen få andre kryptovalutaer.

Ledende forvaringsplattformer som Gemini og Coinbase Custody sammen med Fidelity fikk lisenser og tillatelse fra regulatorer i Europa og USA. Spesielt fra New York State Department of Financial Services (NYDFS), den strengeste av dem alle.

Tillitsfond ledet av Greyscale og VanEck brakte markedene ett skritt nærmere en ETF. Imidlertid er det fortsatt en godkjenning fra SEC.

Svindel

Likevel har Bitcoin og kryptovalutamarkeder også vært full av svindel og utvekslingshacks. På grunn av den relativt lave markedsverdien har de dårlige spillerne betydelig innvirkning på markedet. Under forbudet tapte markedene over 5 milliarder dollar i hack, svindel og andre uhell.

I følge en forskningsrapport falt bare i 1. kvartal 2019 cirka 1,2 milliarder dollar verdt kryptokurver i svindelen. Det begynte med avsløringen av Bitcoins som gikk tapt i QuadrigaCX etter mistenkelig død av eieren.

I India selv førte en kriminell ring som gikk galt, tilsynelatende til et tap på 6000 BTC for alltid. Senere i 2. og 3. kvartal 2019 dominerte PlusToken-svindelen på rundt $ 3 milliarder dollar prisaksjonen i markedene..

Nylig var Fcoin-svindelen fra dens grunnleggere den mest åpenbare som fanget samfunnets oppmerksomhet.

Prissammenligning

Likevel, for så vidt pris er bekymret, har ikke mye endret seg med hensyn til Bitcoin, selv om w.r.t. pris følelser – rikelig.

Prisområdet fra tidspunktet for kunngjøringen til det faktiske forbudet, da de indiske kryptovirksomhetene i det vesentlige ble bedt om å lukke butikken, ligner på prisklassen i dag. Den høye og lave i den perioden var på $ 10.000 og $ 5.800.

btcusd ukentlig diagramUkentlig BTC / USD-diagram på Coinbase (TradingView)

Etter innføringen av forbudet unngikk handelsmennene / savnet bjørnemarkedet i 2018, der prisene falt til lave $ 3.150.

Videre steg den i 2. kvartal 2019 eksponentielt igjen og nådde høyder rundt $ 14.000. Den lave korreksjonen fra parabolen var på $ 6500 i november 2019. Den har vært i en oppadgående trend siden den gang.

I det siste har prisen på Bitcoin vært i $ 8500- $ 9500-serien teststøtte og motstand for en oppadgående trend før halvering. Bitcoin Halving er den neste store begivenheten som er en sterk grunnleggende faktor for markedet for øyeblikket. 

Videre har altcoins mistet mye verdi siden den gang. F.eks. Ethereum og XRP er omtrent mer enn 70% lavere enn høydepunktene i perioden. Investering i altcoins kan være svært lønnsomt. Imidlertid er den tilknyttede risikoen fortsatt høy til relativt lavere priser.

Sist men minst, Bitcoin har fått betydning som en ikke-sammenhengende eiendel som er trygg. Mens juryen fremdeles er ute på det, har prisaksjonen i Bitcoin under globale hendelser som USA-Kina handelskrig, Hong-Kong protester, konflikt mellom USA og Iran og nå Coronavirus vært bemerkelsesverdig.

Hvordan tror du de 1,2 milliarder innbyggerne i India kan bringe en endring i kryptomarkedene? Vennligst del dine synspunkter med oss. 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me