Bitcoin vs. Gull: Både Pomp og Schiff er enige om at FIAT er elendig – Finn ut hvem som vant

annonse Phemex

Den etterlengtede debatten om det mest avgjørende spørsmålet det neste tiåret ble sendt på Crypto Trader sin YouTube-kanal. Spørsmålet: Som er en bedre butikk med verdi – gull eller bitcoin. 

Peter Schiff, den viktigste globale strategen til Euro Pacific Capital Inc representerte gullinvestorene. Dette er den andre debatten i år med Peter Schiff som gullbuff.

Anthony Pompliano, grunnleggeren av Morgan Creek Digital, representerte at ‘1 million crypto-twitters.’ Det var en spennende bevaring mellom de to skolens tanker, med overbevisende argumenter fra begge sider. Her er noen av høydepunktene fra debatten:

Tillit

Schiff stoler på gull fordi det har vært penger, eller av verdi i tusenvis av år. Mens Pomp mener at systemet er i ferd med å transformeres, og folk i den digitale tidsalderen heller vil stole på et stykke kode.

Videre sa Pomp at Bitcoin gir gjennomførbar uavhengig forvaring av penger, som kan brukes på innfall av eieren. For å bruke gull måtte de imidlertid bruke tredjepartsformidlere som overfører gullet, som Gold Money. Videre er gullpenger ikke et åpent nettverk; bare personer med kontoer kan handle i gull der.

Sa Pomp,

Hvordan vet du i det systemet at Gold Money faktisk gjør det du ber dem om å gjøre?

Peter Schiff var uenig, han sa at konkurranse fremmer integritet. Ran Neuner trer inn for første gang med sine synspunkter,

“Du snakker om tillit til tredjeparts tjenesteleverandører. Vi vet fra historien at hvor er dette kapitalistiske samfunnet, og at det har vært noen tillitsbrudd fra selv de mest anerkjente tjenesteleverandørene. ”

Ikke desto mindre var Peter fortsatt ikke overbevist om at hvordan folk ville tro at en streng med tall har verdi og vil fortsette å holde beløpet over tid. Sa Peter,

Gull hadde verdi i tusenvis av år. Det er ingen grunn til at det slutter å ha verdi. Men det du gjør er at du stoler på noe som bare har hatt markedsverdi i et tiår.


Investering som en butikk av verdi

Det er ingen hemmelighet at Bitcoins volatilitet som alltid har vært akilleshælen for Bitcoins argumentasjon som en butikk av verdi. Videre nevnte Peter at flere og flere mennesker er motivert fordi de kjøper med ‘uvitenhet om grådighet’.

Ikke desto mindre la Pomp til en fin ring til den. Han hevdet at Bitcoin er motivert av nettverkseffekten; med eksempler på Google og Uber. Når folk begynner å bruke noe kollektivt, og det aksepteres som en standard,

“Nettverkseffekter er veldig vanskelig å spenne.” Han la til: “Når nettverket begynner å vokse. Du får en lock-in. ”

Videre har Bitcoin mer betydelig oppside på grunn av knapphet. Mens gull kan slå $ 5000 er det beste optimistiske målet for det, sikter Bitcoin-handelsmenn rundt 10 ganger verdivurderinger. Derfor er det ifølge Pomp en massiv motivasjon for det.

Som brukes mer?

Det faktum at man ikke enkelt kan kjøpe en kopp kaffe nesten overalt med Bitcoin er sant. Imidlertid, som Pomp bemerker, er det fortsatt større enn antall utsalgssteder som for tiden aksepterer gull. Han la til,

Det gir kryptografisk sikkerhet.

I følge Schiff er gull fremdeles den beste butikken med verdi. Han sa,

Når du lever i en boble, kan du ikke se en boble.

Ifølge ham, Golds historie og dens eiendommer som holder over tid, noe som gjør den til den beste butikken med verdi som den har vært i tusenvis av år. På grunn av knapphet, la han til,

Likevel var både Pomp og Schiff overbevist om at FIAT er bestemt til undergang. Mens Schiff kalte det ‘elendig’, sa Pomp, 

Vi introduserer en ikke-korrelert eiendel som har en asymmetrisk oppside. Jeg har mange eiendommer som gull har … Ray Dalio nylig … sa: Se, vi er tilbake til sentralbankproblemet. De kommer til å redusere renten, de skal trykke penger. Flott tid å eie gull.

Nå mener Pomp at det er en enorm sjanse for at Bitcoin vil være den neste ikke-tilknyttede eiendelen. Peter hevdet likevel at “For dem er det en slags religion … en drøm.”

Finn deg som vant debatten her,

Hvem tror du vant konkurransen? Vennligst del dine synspunkter med oss. 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector