Cboes VanEck Bitcoin ETF har fortsatt en sjanse etter SEC avviser Winklevoss ’forslag

annonse Phemex

To dager etter utsettelse av beslutningen om Direxions Bitcoin (BTC) ETF-forslag og fem andre bitcoin-ETFer arkivert av NYSE Arca, Inc, har SEC blitt ondskapsfull denne gangen da den knuste drømmen om Winklevoss-tvillinger om å lansere en bitcoin-ETF. Dette er andre gang på to år at Winklevoss tvillings søknad avslås.

Nå vil alle øynene være rettet mot CBOE- SolidX Bitcoin ETF, som skal være neste i kø for SEC for godkjenning. Selv om prejudikatene som SEC setter ikke er veldig positive, mener noen eksperter fortsatt at CBOE-søknad er noe som kan bli godkjent.

Årsak til avslag på Winklevoss-søknad

Ordren sier at en av de viktigste årsakene til at søknaden ble avvist, er det faktum at den ikke kunne etablere et middel for overholdelse av at bitcoinmarkeder ikke er utsatt for svindel eller manipulasjon. Kommisjonen mente også at søknaden også må demonstrere at hvordan den kan inngå en overvåkingsdelingsavtale med et regulert, bitcoin-relatert marked av betydelig størrelse, akkurat som tidligere godkjente ETP-er for handelsvare..

Forslaget kunne heller ikke støtte en konklusjon om at markedene for bitcoin eller derivater på bitcoin er regulerte markeder av betydelig størrelse. For å sitere fra bestillingen har kommisjonen uttalt at

Mens kommisjonen konkluderer med at BZX må demonstrere evnen til å inngå en overvåkingsdelingsavtale med et regulert marked av betydelig størrelse relatert til bitcoin, og mens denne faktoren sterkt støtter avvisning av BZXs foreslåtte regelendring, ber de andre faktorene BZX Kommisjonen om å veie støtter også avvisningen av den foreslåtte regelendringen.

Selv med tanke på disse andre faktorene, finner ikke kommisjonen BZXs foreslåtte regelendring i samsvar med Exchange Act § 6 (b) (5) sitt krav om at reglene for en nasjonal verdipapirutveksling skal utformes “for å forhindre falske og manipulerende handlinger og praksis “og” for å beskytte investorer og allmenne interesser.

Les også: Hvis CBOEs Bitcoin ETF blir avvist, vil det oppfylle de rasende oksene?

Hvorfor CBOE fremdeles har en sjanse

Siden SEC gang på gang har vært forseggjort at bitcoin-børsene er for små og ikke gir sikkerhet mot svindel og manipulasjon, står beskyttelsen av investorer, spesielt små detaljistinvestorer, i fare. Investorbeskyttelse ser ut til å være nøkkelprioriteten for SEC.

Ser vi på alle avvisningspunktene for avvisning CBOE-SolidX-applikasjonen ser ut til å oppfylle et stort antall spørsmål. Ikke bare at det også har tatt seg av å sikre investorer i tilfelle noe skulle gå galt som SEC forutser mens de avviser flertallet av søknadene. CBOE har ivaretatt visse viktige forhold for å bygge søknaden, og virker som å ha lært av enhver avvisning som er utført av SEC. Hvis vi analyserer søknaden, ser saken for CBOE sterk ut som inkluderer

  • Historien om suksess med SEC (veletablert, anerkjent og regulert børs, først godkjent for BTC-futures)
  • VanEck er en prisbelønt og anerkjent investerings- og pengeforvalter
  • De digitale eiendelene er forsikret for opptil $ 125 millioner (eller mer etter behov) av forskjellige forsikringsselskaper
  • Sikkerhet og teknisk ekspertise innen blockchain og kryptokurver fra SolidX
  • Målretting mot høye nettoverdiindivider / fond (hver aksje vil tilsvare 25 bitcoins ~ $ 165.000 USD @ $ 6500 / BTC). Dette vil holde detaljinvestoren i sjakk som SEC er opptatt av.

CBOE mener at tilbud om ETF-produkter vil være gunstig for bransjen og markedene og sier:


“Denne tilnærmingen vil tillate investorer å bli eksponert for mer modne kryptovalutaer gjennom ETP uten ekstra komplikasjoner og risikoer i spotmarkedet og bidra til at amerikanske kapitalmarkeder forblir grobunn for kapitaldannelse og finansiell innovasjon.”

I et annet intervju hadde Chris Concannon, president for CBOE, også nevnt

“Gitt at amerikanske investorer helt klart allerede har tilgang til disse uregistrerte finansielle produktene, tror vi også at investorer betjenes bedre av produkter som handles på et regulert verdipapirmarked og beskyttes av solide verdipapirlover”

Mens CBOE og Bitcoin (BTC) har en suksesshistorie, og å merke seg at den eneste CBOE-applikasjonen SEC søker offentlig mening, noe som antyder at de vurderer å godkjenne Bitcoin ETF-forespørsel.

Vil SEC vurdere CBOE-søknad og åpne dører til kryptovaluta-basert ETF? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector