CME Futures-kontrakter utløper i morgen, vil Bitcoin-prisen stige ytterligere?

annonse Phemex

Nyere funn avslører det futureskontrakter på CME har hatt en stupende effekt på prisen på bitcoin de fleste ganger. Ifølge en rapport fra Arcane Research fant bitcoin- og kryptokurrencyanalytikere ut at bitcoin faller med omtrent 2,27% i pris i snitt foran CMEs månedlige oppgjør.

Bitcoin-pris manipuleres i forkant av månedlig futuresoppgjør

Analytikere ved Arcane Research har grunner til å tro at bitcoins gjentatte prisfall før månedlig futuresoppgjør på CME ikke bare kan være en tilfeldighet. Forklare den mulige situasjonen, skrev Arcanes Bendik Norheim Schei,

“Statistisk sett er det høyst usannsynlig at prisen faller før CME-oppgjør skulle være forårsaket av bare tilfeldighet,”

“Tallene støtter altså en hypotese om at bitcoinprisen manipuleres før CME-oppgjør. Imidlertid sier ikke tallene noe om bevisst manipulasjon eller for eksempel bare et resultat av investorenes strategi om sikring … ”

Schei sier også at det faktum at CMEs bitcoin-futures gjøres opp i kontanter og ikke i bitcoin, gjør at dette markedet er full av spekulasjoner.

“Disse futureskontraktene er optimale for manipulasjon. De blir avgjort i dollar og ikke i bitcoin. Prisen for oppgjøret bestemmes av bitcoinprisen i det underliggende markedet. Dermed er det aldri faktisk bitcoin som skifter hender, og det er bare et overliggende marked som handles i dollar.

Hvordan manipuleres Bitcoin-pris?

Selv om resultatene av forskningen ikke helt avslører mekanismene som er involvert i den mistenkte prismanipuleringen, gjør det faktum at CME gjør opp sine månedlige futureskontrakter i USD det mulig for spekulanter og handelsmenn å satse mot prisen på bitcoin. Månedlig, mot bosettingsperioden, mistenkes det at handelsmenn prøver å spille systemet ved å kortslutte bitcoin.

Nylige forekomster av påstått prismanipulering

I løpet av det siste året 2 år, fra januar 2018 og frem til august 2019, viser analysen at bitcoinprisen hadde registrert en nedadgående trend før CME-futureskontraktsoppgjør i 15 av de 20 vurderte månedene. I følge analysen steg kun bitcoin-prisen før en slik oppgjørsperiode, bare 5 måneder (2018-2019: april, september, desember, mars, juli). I løpet av de resterende månedene hadde bitcoin falt med gjennomsnittlig 2%.

Bitcoin-pris mot månedlige oppgjør med CME-futureskontrakterBitcoin-pris mot månedlige oppgjør med CME-futureskontrakter


Også analytikere veier inn på situasjonen. I eToros Daily Market Updates-nyhetsbrev sier senioranalytiker Mati Greenspan at siden volumene på disse kontraktene har vært spesielt høye denne uken – 142.340 BTC fra mandag, kan Bitcoin-prisen oppleve høy volatilitet på slutten av måneden.

Crypto Welson, i sin tweet tidligere i dag, bemerket at bitcoin hadde spratt tilbake hver gang den dyppet på grunn av CME-futuresoppgjør. Han foreslo også at Bitcoin-prisen var inne for en trendomgang etter utløpet av CMEs futureskontrakter på fredag.

Siden mars 2019, #Bitcoin CME Futures har utløpt på slutten av månedene.

Hver gang, før utløpsdatoen, har BTC dyppet. Mens etter at futures utløp, hadde BTC en reversering!

CME Futures utløper i morgen, noe som betyr at en retningsendring kan være snart! #Oktober pic.twitter.com/IYzWt8EH6q

– Crypto Welson? (@CryptoWelson) 26. september 2019

Hva er annerledes med Bakks Bitcoin Futures?

Mange markedsovervåkere håper at Bakks fysisk avregnede bitcoin-futureskontrakter vil avlede investorer fra å sette penger i kontantavviklede kontrakter, og dermed redusere omfanget av prismanipulering. Videre er Mati Greenspan av den oppfatning at det nylige prisfallet skyldtes “introduksjonen av den unike prisoppdagelsen som bare kommer med å ha et regelverk som er i samsvar med å handle bitcoin direkte for amerikanske dollar”. CME, selv om det var en regulert børs, hadde bare delvis klart å løse problemet med prisoppdagelse fordi kontraktene ble avgjort i kontanter. Han foreslo også at uregulerte børser kan ha holdt Bakks pris oppblåst og ustabil.

Bakkt startet imidlertid ganske sakte, og utviklingen, når det gjelder bitcoin-handelsvolum de siste par dagene, har ikke vært imponerende. Derfor gjenstår det å se om vedtakelsen av Bakkt vil bidra til å minimere denne påståtte prismanipuleringen assosiert med CMEs bitcoin-futures.

For å holde orden på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector