Forutsi den virkelige verdien av Bitcoin med Metcalfes lov

annonse Phemex

Ved å bruke Metcalfes lov, har MIT analysert at verdien av bitcoin er betydelig overvurdert akkurat nå, og markedet reflekterer det fra 2014. I følge loven var forutsigbarheten for en overhengende krasj mulig og kan sees.

Metcalfes lov: Finne verdien av Bitcoin, hvor mye er det verdt?

I en analyse gjort av MIT, verdien av bitcoin har blitt prøvd å bestemme ved å bruke Metcalfes lov. Når folk prøver å bestemme hvordan penger kan verdsettes, har folk forskjellige synspunkter. Noen vil si at valutaen er verdt det man er villig til å betale for den, mens andre vil motvirke at verdien er i høye produksjonskostnader. Og dette er nøyaktig hvorfor bitcoin opplever ekstreme verdivurderinger.

I desember 2017 var Bitcoin-prisene helt nede på $ 20.000, mens hele kryptovalutamarkedsstørrelsen hadde vært eksemplariske 830 milliarder dollar. Imidlertid kollapset markedet i løpet av få dager og falt ned til 280 milliarder dollar, noe som var en massiv nedgang.

Så spørsmålet som oppstår er hva bitcoin egentlig er verdt? MIT-analytikerne påpeker verdien av kryptovaluta faktisk ligger i nettverket av mennesker som bruker dem. Videre, hvis en bitcoin blir verdsatt til en så høy pris, blir det vanskelig å virkelig se og forstå de tydelige tegnene på markedskrasj som sikkert kommer.

Etter Metcalfes lov som sier at “et nettverks verdi er proporsjonal med kvadratet av antall brukere.”

Den sier at basert på antall brukere er det ganske greit og enkelt å finne verdien av bitcoin. Den opprinnelige lovens idé forutsetter at alle nodene kan koble seg til hverandre. Videre gjenspeiler loven at verdien av bitcoin har økt med antall brukere.

Les også: Når Bitcoin faller, møter aksjemarkedet det verste fallet

Den betydelige bitcoin krasjer

Loven viser også når bitcoin har blitt overvurdert. Fire anledninger har blitt spesifikt nevnt da bitcoin ble overvurdert og deretter krasjet.

Den første store hendelsen av krasj skjedde i 2011 med Mt. Gox fiasko. Den Tokyo-baserte børsen ble hacket, noe som resulterte i et fall på 88 prosent i kryptovalutaprisene i løpet av tre måneder.

Den neste var krasjen i 2012, det skyldtes en oppdagelse av Bitcoin Ponzi-ordningen. Så krasjet i 2014, Mt. Gox kollapset på grunn av høye handelsvolumer som førte til 50 prosent fall i bitcoin-prisene på bare to dager.


Nå, den siste krasjen i 2017, som ble utløst av flere faktorer, spesielt den sørkoreanske regjeringens bekjempelse av kryptobørsene.

Analysen følger tilnærmingen der et marked vokser i en ekstremt eksponentiell hastighet. Denne typen vekst er ikke bærekraftig og skjer bare i en kort periode. Dette krasj er uunngåelig for dette markedet.

Dessuten er dette krasj forutsigbart fordi uholdbar vekst bare fører til høy volatilitet, noe som betyr økt ustabilitet som ytterligere betyr at selv en liten hendelse kan utløse et krasj..

Analysen varsler videre at markedet var i en kritisk tilstand på tidspunktet for disse krasjene, og hvis disse hendelsene ikke ville ha utløst krasj, ville noen annen hendelse sikkert ha. Videre kan tidligere data brukes til å forutsi markedskrasj og oppdage kommende kollaps.

Bitcoin er fortsatt ekstremt overvurdert, kan se et nytt fall

I henhold til Metcalfes lov, selv etter krasj i 2017 er verdien av bitcoin betydelig overvurdert, noe som illustrerer at:

“Vår Metcalfe-baserte analyse indikerer gjeldende støttenivåer for bitcoinmarkedet i området 22–44 milliarder USD, minst fire ganger mindre enn dagens nivå.”

Dette betyr at det ikke er noen stabil grunn fremover, ettersom “det nåværende markedet ligner på begynnelsen av 2014, som ble fulgt av et år med sidelengs og nedadgående bevegelse.”

Så alt i alt sender det en klar melding om å være på vakt om de kommende hendelsene til alle tilknyttede parter i bitcoinmarkedet, fra investorer, spekulanter til gruvearbeidere og alle andre, ettersom en ytterligere pris ned er en mulighet.

Tror du i henhold til Metcalfes lovverdi på bitcoin er overvurdert, og er det fortsatt en steinete vei fremover for bitcoin? Gi meg beskjed om dine tanker nedenfor!

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector