Gruvedrift Marketplace NiceHash Returnerer 60% av stjålet Bitcoin mens etterforskningen fortsetter

annonse Phemex

Det slovenske baserte bitcoin-mining-markedet NiceHash sa i en nylig oppdatering at selskapet hittil har klart å tilbakebetale sine kunder 60% av rundt 4700 bitcoin stjålet. Selskapet hadde avbrutt virksomheten i desember 2017 etter at bitcoin ble stjålet av hackere for $ 64 millioner. Etterforskningen av det samme fortsetter fortsatt.

Historien bak bitcoinhacket

NiceHash var en markedsplass for digital valuta som samsvarte med folk som ønsket å selge behandlingstid på datamaskinene sine for såkalte gruvearbeidere for å verifisere bitcoin-brukernes transaksjoner i bytte mot bitcoin. Problemer med nettstedet vakte alarm og klager, med mange bitcoin-eiere som ga panikkkommentarer på NiceHashs sosiale mediekontoer.

Når det gjelder klagene, hadde markedsplassen suspendert virksomheten i desember 2017 mens den etterforsket bruddet, og sa at det jobbet med politi som “et presserende spørsmål” mens de oppfordret brukerne til å endre passordene sine. Hacket var “et meget profesjonelt angrep med sofistikert sosial ingeniørfag” som resulterte i at rundt 4700 bitcoin ble stjålet, verdt omtrent $ 63,92 millioner i dagens priser, sa NiceHash-sjef for markedsføring Andrej P Škraba.

NiceHash hadde også avgitt en offisiell uttalelse som sa,

“Vi forstår at du vil ha mange spørsmål, og vi ber om tålmodighet og forståelse mens vi undersøker årsakene og finner de riktige løsningene for fremtiden for tjenesten.”

I følge NiceHash var hackingen som fant sted i begynnelsen av desember et resultat av et sikkerhetsbrudd i NiceHash-betalingssystemet. Kort tid etter hendelsen kunngjorde NiceHash på Reddit:

“Betalingssystemet vårt ble kompromittert, og innholdet i Nicehash Bitcoin-lommeboken er stjålet. Vi jobber med å verifisere det nøyaktige antallet BTC tatt. ”

Plattformen var offline i to uker i kjølvannet av angrepet.

Etter hacket gikk NiceHash-medstifter Marko Kobal ut av stillingen som selskapets administrerende direktør og sa i et LinkedIn-innlegg at han nå ville “stå til side og la ny ledelse lede organisasjonen gjennom sin neste, spennende vekstperiode.”

Les også: Bitcoin Shorts lukker raskt signaler Gode tider er kommet for å komme

Refusjonsplanen


NiceHash kunngjorde opprinnelig refusjonsplanen to uker etter hackingen i en melding til medlemmer av plattformen, selv om saldoen tydeligvis ikke er gjenopprettet innen den datoen som først ble lovet:

“Vi er glade for å kunngjøre at vi har kunnet reservere midlene som kreves for å gjenopprette saldoer fra en gruppe internasjonale investorer. Gamle saldoer vil derfor bli gjenopprettet innen 31. januar 2018. ”

31. januar 2018 kunngjorde selskapet å bruke Twitter-håndtaket,

“Tilbakebetalingsprogrammet starter fredag ​​2. februar 2018, og vil i utgangspunktet tilbakebetale 10% av det gamle saldobeløpet til alle brukere som ble påvirket av sikkerhetsbruddet.”

Nyhetene dere alle har ventet på ? https://t.co/KfQ8HDvhTx ?

Tilbakebetalingsprogrammet starter fredag ​​2. februar 2018 og vil i utgangspunktet tilbakebetale 10% av det gamle saldobeløpet til alle brukere som ble påvirket av sikkerhetsbruddet.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. januar 2018

Det sa også at “Vi er forpliktet til periodisk å tilbakebetale det resterende beløpet til alle brukere i de kommende månedene.”

Vi er forpliktet til periodisk å tilbakebetale det resterende beløpet til alle brukere de neste månedene.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. januar 2018

I henhold til detaljene i tilbakebetalingsprogrammet delte selskapet tilbakebetalingsordningen i to deler en for NiceHashs interne lommebokbrukere og eksterne lommebokbrukere som ble berørt av sikkerhetsbruddet. Tilbakebetalingsprogrammet ble startet fredag ​​2. februar 2018 og skulle i utgangspunktet tilbakebetale 10% av det gamle saldobeløpet til alle brukere som ble påvirket av sikkerhetsbruddet.

NiceHash sa at det var forpliktet til periodisk å tilbakebetale det resterende beløpet til alle brukere de neste månedene. Dette betyr at alle brukere får full refusjon, på samme tid og under de samme forholdene. Hver nye del av refusjonsprogrammet vil bli kunngjort på forhånd, og brukerne vil kunne følge fremdriften på tilbakebetalingen. Hvis noen bruker merker at de ikke har mottatt noen respektive betaling, ble slike bedt om å varsle NiceHash umiddelbart for å motta slik betaling. Den gamle saldoen vil bli tilbakebetalt i Bitcoin (BTC) og ikke i fiat-verdien eller annen kryptovaluta.

Med hensyn til etterforskningen av hacket hadde selskapet varslet i samme oppdatering og sa det

”Etterforskningen om sikkerhetsbrudd pågår fortsatt, med støtte fra internasjonale rettshåndhevelse og kriminaltekniske team, og mens vi ønsker å være så åpne og gjennomsiktige som vi kan, av grunner til pågående etterforskning, kan vi ikke gi mange detaljer på denne gangen. Vi er i aktive diskusjoner med investorer, men denne prosessen vil kreve mer tid og due diligence enn opprinnelig forventet. ”

Etter Mt Gox-nyhetene er denne nyheten om refusjon en annen boost for investorer som har tapt penger. Et annet trinn som kan bidra til å gjenopprette fellesskapets tro i kryptofirmaer. Med 60% refusjon allerede gjort, ser det ut til at Nicehash fjerner kontingentene de neste månedene.

Har selskapene som handler med kryptoer lært av Mt Gox og Nicehash hackene? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector