Hvordan Bitcoin blir allestedsnærværende ved hjelp av satellitter og nettverk

annonse Phemex

Bitcoin [BTC] er en virtuell valuta hvis transaksjoner primært utføres på internett. Dens avhengighet av at den eksisterer, reiser imidlertid tvil om dens verdi- og valutaargument. Mens internett er allestedsnærværende i løpet av dagens tid, er det fremdeles steder på jorden der tilgangen er begrenset.

Likevel vokser Bitcoin kraftigere enn noen gang. Samson Mow, Chief Strategic Officer for Blockstream, tvitret om Blockstreams satellittjeneste som ble lansert for to år siden. Satellittene sørger for gratis synkronisering med Bitcoin-hovedboken.

Videre er det også muligheter som blir utforsket på selve jorden for å skape et sikkert frakoblet system for Bitcoin.

Blockstream satellitt

Blockstream Sattelite dekker 2/3 av jorden. Satellitten gjør det også mulig å kringkaste data over hele verden til Bitcoin-nettverket. Derfor, ved å betale Bitcoin gjennom lynnettverket, kan enhver melding sendes over hele verden.

De #BlockstreamSatellite tjenesten har nå vært i drift i 2 år. Det er 2 år gratis #Bitcoin blockchain datasynkronisering, forbedret personvern med frakoblede fullnoder, og gjør Bitcoin mer motstandsdyktig mot nettverksdelinger. ? @Blockstream #BitcoinInfrastructure pic.twitter.com/wYJw6tLbNX

– Samson Mow (@Excellion) 15. august 2019

Det er fem kommersielle satellitter som brukes av Blockstream som synkroniserer med blokkene i nettverket i sanntid. Dette gir sikkerhet mot at gafler eller nettverksdelinger oppstår. Derfor begrenser ‘51% angrep ‘og’ chain re-org ‘forsøk.

bitcoin-satellitterBlockstream Satellites in Space (Kilde)

Andre ISP-gratis nettverk på jorden

Foreløpig følger dataene på internett en sentralisert sti som består av spesifikke noder som kontrolleres av selskaper. Ifølge kilder overfører Amazons AWS mer enn 50% data på internett.

Meltem Demirors, Chief Strategy Officer hos UK-baserte Coinshares, holdt en podcast – ‘What Grinds My Gears.’ I hennes siste episode snakker hun om en annen ISP (Internet Service Provider) uavhengige tjenester – mesh-teknologien, Bitcoin Relay Network og FIBER, transaksjonstjenester, nanosatellitter (Bitsat) og rom- basert cloud computing (Cubesats).

Mesh-teknologien bruker desentraliserte noder for å overføre data over internett. Akkurat som Bitcoin og kryptovaluta er det mange spredte noder som alle deltar i overføring av data. Som Meltem bemerket i blogginnlegget sitt, er det et par bitcoin- og kryptovaluta-baserte mesh-nettverk som TxTenna, Bitcoin Venezuela Mesh Network, Althea, Helen og NKN. 

Relay-nettverkene har blitt utnyttet kontinuerlig tidligere av spammere. Imidlertid er Bitcoin-relénettverk designet for å filtrere dataene, slik at bare hovedbokinformasjon kan kringkastes. FIBER (eller Rask Internet Bitcoin Relay Engine) er en utvidelse av Relay-nettverket med lynrespons.

Nettverket kan også kobles til Blocksteam Satellite for synkronisering med de siste blokkene uten forsinkelse.

Nettverkene, som nevnt ovenfor, danner et økonomisk økosystem som stimulerer bruken av nettverket mens de gir sikkerhet. Dette er teknologiske forsøk på å gjøre Bitcoin allestedsnærværende og fri fra internett, og bli virkelig desentralisert.

Fremtiden utover konspirasjoner

Nettverksleverandørene drar mye nytte av det eksisterende systemet for dataoverføring. Husker du elbil-konspirasjonen eller blyfri bensinhistorie? Enhver innovasjon som forstyrrer inntektene til store organisasjoner har alltid møtt motstand i begynnelsen.

Videre gir noen av disse nettverksnettverkene en utrolig billig kilde for tilkobling til verden uten bruk av ISP. Mens personvern vil redusere cyberangrep og uetisk overvåking, er systemet helt ubehagelig for gigantene i nettverket.

Det er mange ‘sensurerte’ områder på jorden, det er pålagt for geopolitisk sikkerhet og for å implementere nasjonale lover. Imidlertid bør penger eller valuta være grenseløs og sensurbestandig. Derfor, med ordene til den amerikanske kongresslederen Patrick Mchenry,

På grunn av teknologien til Bitcoin kan ikke regjeringer drepe den, og heller ikke de og du kan ikke drepe digitale valutaer generelt. De vil holde ut, de vil være sterke. Det er det nye rammeverket for neste generasjon av internett.

Videre gir Bitcoin og kryptokurver sikkerhet og samtidig stimulerer spillerne som støtter nettverket. Derfor er adgangsbarrierer for små aktører også begrenset.

Med firmaer som jobber aggressivt med Bitcoin, hvordan tror du at andre kryptovalutaer vil finne en plass i neste tid med desentralisert internett? Vennligst del dine synspunkter med oss.

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me