Hvordan påvirker globale politisk-økonomiske hendelser Bitcoin-prisen?

Politiske og økonomiske faktorer har gang på gang påvirket Bitcoins pris og etterspørselen etter kryptokurver, den siste er brexit uten avtale. Mens de eksakte effektene fortsetter å bli diskutert og fordypet, la oss ta en titt på noen av de politisk-økonomiske hendelsene som påvirker etterspørselen etter kryptovalutaer og Bitcoin-pris.. 

Ingen avtale Brexit

Storbritannias tilbaketrekning fra EU og den politiske konflikten som følger, vil neppe bli løst snart. Interessant, det kan oversettes til betydelige formuer for Bitcoin-investorer. 

Storbritannias pund- og aksjemarkeder opplevde turbulens i løpet av august og begynnelsen av september. Sterling og FTSE 100 stupte da fristen 31. oktober kom nærmere. I en interessant vending viste de plutselig oppadgående trender da parlamentet ble suspendert i en måned for å forhindre at parlamentsmedlemmer skapte noen hindring i Brexit-prosessen..

Til tross for de usikre forholdene de siste månedene, ble investorene enige om å søke klarhet, selv om det betydde at de forlot EU uten en avtale. 

Interessant, gjennom denne perioden har Bitcoin-prisen vist oppadgående trender. Selv om den forblir 24% under Junks sykliske høyde på $ 13 930, klatret den tilbake over motstandsnivået på $ 10 000 og står på $ 10 616, ved pressetid. 

Nicholas Gregory, administrerende direktør for blockchain-spesialisten, CommerceBlock, sa at han mener uroen forårsaket av Brexit-utslaget utgjør en sterk investeringssak for Bitcoin. Utvilsomt har Bitcoins pris steget ettersom pundet gikk sør. Han hevdet videre at ingen avtale-Brexit kan engang utløse en stor breakout for Bitcoin. 

Han sa, 

“Utsiktene til no-deal ødelegger allerede store fiat-valutaer, men hvis det skjer, kan vi se et hidtil uset rally i Bitcoin med en økning på over $ 20.000 en reell mulighet.”

Nigel Green, administrerende direktør for finansiell rådgivning sammenlignet Bitcoin med digitalt gull. Han sa, 

“Bitcoin deler edelmetallets nøkkelegenskaper ved å være knappe og ha store verdier.”

Han la videre til, 

“Risikoen ved handelskonflikten … og andre geopolitiske problemer, som Brexit og dens vidtrekkende tilhørende utfordringer, vil føre til at et økende antall institusjonelle og detaljistinvestorer vil diversifisere sine porteføljer og sikre seg mot disse risikoene ved å investere i kryptoassets. Under de nåværende omstendighetene tror jeg bitcoinprisen kan slå $ 15 000 i løpet av uker. ”

Hong Kong-protester 

Kryptovaluta-leverandører og selskaper spilte flere roller i protester. En av få roller inkluderte talsmann for transaksjonsmessig privatliv og utlevering av kryptovaluta-finansierte forsyninger til demonstranter.  

Genesis Block, en ledende ATM-leverandør av kryptovaluta, forsynte til og med Hong Kong-demonstranter vannflasker og parasoller 1. juli som ble finansiert av internasjonale Bitcoin Cash-donasjoner. Videre hadde flaskene en QR-kode som tillot mottakere å donere mer Bitcoin Cash for å finansiere ytterligere forsyninger til fredelige demonstranter.

Per a Forbes rapportere, da protester brøt ut rundt midten av juni, handlet Bitcoin til $ 160 USD premie på TideBit, en Hong Kong-basert børs. Det er interessant at premien fortsatt vedvarer, selv om protestene har gått ut. 

Den siste prisen på Bitcoin den TideBit er $ 11477,34 USD, omtrent $ 150 USD høyere enn dagens kurs på Coinmarketcap.

Mens volumet av mottatte Bitcoin-kontanter ikke var et veldig stort beløp, representerer dette initiativet en håndgripelig fremstilling av hvordan det internasjonale kryptovalutasamfunnet kan påvirke forholdene offline og engasjere samfunn.

 Venezuela- Argentina hyperinflasjon

Det er ikke kjent at Argentina hadde en lang historie med inflasjon i mer enn 30 år. Nå over noen perioder en inflasjon på 1000%. i 2018 hadde pesoen mistet 83% av verdien sammenlignet med den amerikanske dollaren. Bitcoin kommer opp som en ny måte å redde hovedstaden til argentinere på. Utvilsomt fremmer den økonomiske krisen flere investeringer i kryptoer. 

I 2018 rådet Siri, en kryptoentusiast som bodde i San Francisco, rådgiver Luis Caputo, den tidligere argentinske sentralbankpresidenten, til å investere 1% av sine reserver i Bitcoin og å vie en del av den argentinske atomkraften til gruvedrift..

Enda viktigere, Argentina ble snakket om for sin adopsjon av Bitcoin og hyperinflasjon i det prestisjetunge G 20 Summit. Utvilsomt får Bitcoin oppmerksomhet og applaus i det inflasjonære økosystemet og blir spioneringen som fakkelbæreren av utviklingsmuligheter. 

Når det er sagt, avslørte data fra CoinDance, handelsaktivitetssporing på P2P-børser Localbitcoins, at 13. juli til 20. juli så det høyeste Bitcoin-handelsvolumet. 

Kilde- CoinDance

I løpet av denne perioden, brukere på LocalBitcoins alene genererte volumer på over 57 milliarder bolivarer, og slo den forrige rekordhøye tiden på 49 milliarder. Denne åpenbaringen kom etter at Venezuelas valuta fortsatte å lide av rømningsvekst, angivelig hadde den nådd 10 000 000%, noe som førte til at borgere brukte alternative måter å lagre verdi på. 

Dessuten ble landets offisielle alternativ, statlige digitale valuta Petro, erklært en fiasko av en USAs ideell organisasjon. 

Selv om det er lite sannsynlig at geopolitiske usikkerheter vil gi de beste vekstmulighetene for kryptokurver, er et globalt klima av handelskrig og politisk ustabilitet virkelig en grobunn for storskala og virkningsfull kryptobevegelse. Det vil ikke være galt å være enig i at den høye politiske ustabiliteten til slutt vil føre til at kryptokurver blir merket som “safe haven”. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me