Pakistanere som ser Crypto For Survival Amid Collapsing Economy, kan flytte Venezuelas vei

annonse Phemex

Mens Pakistan feirer dannelsen av en ny regjering som mest sannsynlig vil bli ledet av Imran Khan, er problemet med smuldrende økonomi fortsatt uløst. Mens alle pakistanere ønsker at feiringen av politikken også vender seg til økonomien, beveger mange pakistanere seg mot kryptoer for å holde seg unna stigende inflasjon og fallende pakistansk rupi, akkurat som det som skjedde i Venezuela..

Pakistans smuldrende økonomi på jakt etter pusterom

Pakistan går gjennom vanskelige tider. Dens politiske ustabilitet truer også over økonomien. Den avtroppende regjeringen forventer at økonomien vil vokse i det raskeste tempoet på mer enn et tiår i det kommende regnskapsåret, men økonomer er tvilende. Veksten i Sør-Asias nest største økonomi vil reduseres til 5,2 prosent i året som begynner i juli, ifølge gjennomsnittet av seks økonomer som ble undersøkt av Bloomberg..

Den anslåtte nedgangen kommer når regjeringen reduserer planene for utgifter til veier og infrastruktur for å oppfylle finanspolitiske mål – nøkkelen til å vinne økonomisk støtte fra Det internasjonale pengefondet.

I sin globale ydmykelse har den internasjonale vakthunden mot hvitvasking og finansiering av terrorisme, Financial Action Task Force (FATF), også satt Pakistan på en liste over “jurisdiksjoner med strategiske mangler”, også kjent som grålisten. FATFs begrunnelse er Pakistans “strukturelle mangler” i bekjempelse av hvitvasking av penger (AML) og bekjempelse av finansiering av terrorisme (CFT). Dette er ikke første gang Pakistan finner seg på en av FATFs liste over ikke så gode gutter; landet var der i 2008 og fra 2012 til 2015.

Men Pakistan skiller seg ut som det viktigste navnet på listen med den største befolkningen og den største økonomien, for ikke å glemme det største militæret.

Den pakistanske rupien har også falt til verdens laveste midt i landets sentralbank frykt for en betalingsbalanse krise. Den tilsynelatende devalueringen viser tegn til sårbarhet i Pakistans nesten 300 milliarder dollar økonomier, da avtagende valutareserver og et økende underskudd på betalingsbalansen utløser spekulasjoner om å gå tilbake til Det internasjonale pengefondet for lån for andre gang siden 2013.

Da den pakistanske rupien devaluerer, flytter mange pakistanere til kryptokurver for å opprettholde, noe som er forbudt av regjeringen. Dette var tydelig da antallet mennesker som kjøpte og solgte bitcoin nådde 57 til plattformen Localbitcoins, den eneste kilden for folk å kjøpe og selge kryptovaluta etter den første bitcoinutvekslingen Urdubit-nedleggelse..

“Folk vender seg til kryptovaluta som en investering, men langsommere enn den vestlige verden, ettersom leseferdigheten er lavere her, og det er et helt nytt fenomen for dem,

”Sa Abu Shaheer, grunnleggeren av pakistansk-basert kryptokurrency Pakcoin. “Med fallende rupi bruker noen det som alternativt betalingsmiddel,”

Shaheer la til.

“De fleste som bruker kryptovaluta er en dag eller kortsiktige handelsmenn som finner investeringsmuligheter i krypto og vokser i antall.”


Les også: Hyperinflated Venezuela for å være vert for PetroCryptocurrency Presale den 20. februar

Pakistan replikerer Venezuela-trender

Venezuela ble et eksempel for folk som flyttet til Bitcoin, da inflasjonen raskt steg oppover. Landet har vært i bratt krise de siste årene helt siden oljeprisen falt under $ 100-området i 2014, ned til en tredjedel av prisen tidlig på 2016. Den bolivarianske republikken Venezuela er hjemsted for en av de verste hyperinflasjonskrisen i verden noensinne..

President Nicolas Maduro hadde skylden på de eksterne faktorene og USAs innblanding, men virkeligheten var at inflasjonen har steget til 8900% i mars 2018, ifølge tradingeconomics.com. og venezuelanske Bolívar stuper i gatene i Caracas, noe som senket kjøpekraften til den offisielle minstelønnen, noe som gjør Bolivar nesten verdiløs.

Da den søramerikanske lands økonomien nådde sitt laveste i april, var LocalBitcoins-volumet for uken 14. april 2018 på 2,789,991,957,138 venezuelanske Bolívares. Den forrige uken hadde en figur under to billioner VEF, på 1.744.669.576.098 venezuelanske Bolívares. Volumene var stort sett under 1 billion VEF før det.

Ser situasjonen Erik Voorhees fra Shapeshift hadde twitret Volumet av person-til-person Bitcoin-handel i #Venezuela slo rekordhøye i forrige uke … dessverre et like stort mål for BTC-adopsjon som det er av #bolivar-forringelse.  

Kilde: coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

Volum av person-til-person Bitcoin som handler i #Venezuela treffer rekordhøye i forrige uke … dessverre et like stort mål for BTC-adopsjon som det er av #bolivar nedverdigelse. https://t.co/mNAuT3KWb4

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19. april 2018

Dette løsnet svarene da folk i Venezuela tok til Twitter for å si at det er prisgitt kryptovaluta som de overlever. En tweet leste

“Takket være krypto og handel kan jeg bo her i Venezuela uten å lide det som flest mennesker lider hver dag. Men er hjerteskjærende at folk spiser direkte fra søppelbøtter (hele familier) og ser så mye fattigdom, “sa han.

Ettersom Pakistans økonomi smuldrer, ligner det de samme tegnene som Venezuela når det gjelder å skifte til kryptovaluta. Selv for kryptosamfunnet er et land som blir tvunget til å bruke krypto ikke et godt tegn. Håper den nye regjeringen forbedrer den økonomiske situasjonen og dens omfavner kryptovalutaer i gode tider og ikke midt i kriser

Vil Pakistan være i stand til å løse krisen eller vil synke akkurat som Venezuela? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map