SEC-kommisjonær Hester Peirce motsetter seg Bitcoin ETF-avvisning

annonse Phemex

Hester Peirce, en SEC-kommisjonær, motsetter seg den andre avvisningen av Cboes Bitcoin ETF som styres av Winklevoss-brødrene av SEC. I sitt offisielle innlegg roper hun SEC på å dempe innovasjonen, engasjere seg i meritregulering og hemme institusjonalisering som kan redusere risikoen i bitcoin- og kryptomarkedet. 

Hester Peirce, “Crypto Mom” ​​dissenserer SECs avvisning av Bitcoin ETF

I går ble Bitcoin ETF-forespørsel på Bats BZX Exchange av brødrene Winklevoss avvist for andre gang. Den første avvisningen av “Winklevoss Bitcoin Trust” kom i fjor. Hvis det er godkjent, ville dette blitt den første ETF-kryptovalutaen noensinne. Godkjenningen ville ytterligere ført de institusjonelle investorene inn på kryptomarkedet.

Imidlertid er ikke alle tjenestemennene imot Bitcoin ETF, da SEC-kommisjonær offisielt slipper “Dissent of Commissioner Hester M. Peirce to BatsBZX”.

bitcoin ETF

Skriver Peirce,

“Jeg avviser respektfullt fra kommisjonens pålegg om å ikke godkjenne en foreslått regelendring, som endret, for å liste og handle aksjer i Winklevoss Bitcoin Trust på Bats BZX Exchange, Inc. (” BZX “).”

Hun opplyser videre,

“I motsetning til kommisjonens beslutning, mener jeg at den foreslåtte regelendringen tilfredsstiller den lovbestemte standarden, og at vi bør tillate BZX å notere og handle dette bitcoin-baserte børshandlede produktet (” ETP “).”

Hennes bekymringspunkt er forbrukerbeskyttelsen som undergraves ved å forhindre institusjonelle investorer i å komme inn på markedet.

“Jeg er bekymret for at kommisjonens tilnærming undergraver investorbeskyttelsen ved å utelukke større institusjonalisering av bitcoinmarkedet. Mer institusjonell deltakelse vil forbedre mange av kommisjonens bekymringer for bitcoinmarkedet som ligger til grunn for godkjenningsordren.

“Kommisjonens tolkning og anvendelse av den lovbestemte standarden sender et sterkt signal om at innovasjon er uvelkommen i våre markeder, et signal som kan ha effekter langt utover skjebnen til bitcoin ETPs”


legger Pierce til.

Les også: Cboes VanEck Bitcoin ETF har fortsatt en sjanse etter SEC avviser Winklevoss ’forslag

Institusjonalisering, innovasjon, & Merittregulering

I tillegg snakker hun om BZXs rolle som en selvregulerende organisasjon:

“Fordi godkjenningsordren fokuserer på bitcoin-spotmarkedet, gir den ikke tilstrekkelig vekt til den viktige funksjonen som børser, som selvregulerende organisasjoner (” SROs “), utfører under vårt regelverk.”

“BZX bør og vil spille en sentral rolle i overvåking av handel med aksjer i Trust. Ved utførelsen av denne funksjonen ville BZX utøve det ansvaret det ble betrodd som en SRO og vil være underlagt kommisjonstilsyn. Ved utøvelsen av dette ansvaret vil BZX ha kraftige regulatoriske og forretningsmessige insentiver for å sikre integriteten til produktene som den lister opp for handel. Ingenting i posten antyder at BZX ikke er villig eller ikke i stand til å oppfylle sine plikter i henhold til Exchange Act. “

Ifølge dissens hjelper institusjonelle investorer markedet med å modnes og fremmer forbrukerbeskyttelse ytterligere.

“Når kommisjonen ikke godkjenner den foreslåtte oppføringen, peker den på problemer i bitcoinmarkedet som jeg tror vil bli dempet ved å institusjonalisere markedet – et fenomen som bitcoin ETP vil fremme. For eksempel peker ordren på prisforskjellene over bitcoinmarkedene. Selv om jeg hevder at markedene allerede er bedre forbundet med aktive arbitrageur enn kommisjonens ordre antyder, vil etableringen av en ETP invitere til mer prisarbitrage og dermed bedre forbindelser mellom markedene. “

Hun mener institusjonell involvering heller kan hjelpe markedet,

“Større deltakelse fra institusjonelle investorer i bitcoinmarkedet vil bidra til å presse børser for å styrke forsvaret mot tyveri, oppmuntre til større investeringer i depotløsninger i bitcoin-rommet og gjøre det vanskeligere for markedsmanipulatorer å unnslippe varselet fra sine andre markedsdeltakere. . ”

“Så lenge disse investorene nekter å gå inn i bitcoinmarkedet fordi det ikke er noe effektivt kjøretøy som vil redusere kostnadene ved oppføring, vil funksjonene i bitcoinmarkedet som forårsaker kommisjonens bekymring trolig fortsette.”

Regulatorer demper innovasjonen, skriver Pierce, og hengir seg til fortjenestregulering:

“Ved å utelukke godkjenning av kryptovaluta-baserte ETP-er i overskuelig fremtid, driver kommisjonen meritregulering. Bitcoin er et nytt fenomen, og dets langsiktige levedyktighet er usikker. Det kan lykkes; det kan mislykkes. Kommisjonen er imidlertid ikke godt posisjonert for å vurdere sannsynligheten for verken utfall for bitcoin eller andre eiendeler.

Mange investorer har uttrykt interesse for å få eksponering for bitcoin, og en delmengde av disse investorene foretrekker å få eksponering uten å eie bitcoin direkte. ”

“En ETP basert på bitcoin vil tilby investorer indirekte eksponering for bitcoin gjennom et produkt som handler på et regulert verdipapirmarked og på en måte som eliminerer noen av friksjonene og bekymringene ved å kjøpe og holde bitcoin direkte.”

Dette er absolutt et godt tegn på at en av SEC-kommisjonærene er for Bitcoin ETF som har kryptosamfunnet begeistret og håpefull..

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector