Sentralisert avgjørende fremtid for de desentraliserte, spørsmål om fordelene med kryptovaluta over dollar reist igjen

US Govt. lovgivere klarte ikke nok en gang å forstå det grunnleggende om kryptovalutaer da høringskomiteen diskuterte spørsmål angående fremtiden for kryptovalutaer som penger.  

18. juli samlet lovgivere i USA seg for å diskutere kryptokurver i en høring kjent som ‘Digital valuta: Penges fremtid.’ Og etter hvert som vitnesbyrdene og spørsmålene utviklet seg, gikk hele debatten mot å forstå hvordan Bitcoin eller kryptovalutaer kunne brukes som valutaer, og er det en mulighet for at de kan erstatte “dollar” i fremtiden.

Vitner vitner om ulike aspekter av digital valuta

Høringen begynte å åpne kommentarer fra senatorene som i utgangspunktet dreide seg om fremtiden for penger og hvordan digital valuta kan inneholde i den når man diskuterer fremtiden for penger. De lovgivere prøvde også å måle om det var nødvendig å ha en solid forståelse av noen av de definerende egenskapene til virtuelle valutaer, nemlig lagring av verdi, en regningsenhet og byttemiddel. De vitnesbyrd av hvert av vitnene gaver ga et annet perspektiv på digitale valutaer, og prøvde å dekke alle mulige aspekter for å forstå den nye teknologien.

Vitnesbyrdet om Rodney J. Garratt, Maxwell C. og Mary Pellish Chair, Professor i økonomi, University of California Santa Barbara, snakket om hvordan bekvemmeligheten og hastigheten ved elektroniske overføringer har ført til en nedgang over hele verden i bruken av kontanter. Og med fallende kontanter kan folk bli tvunget til å bruke alternative betalingssystemer som enten kan være kryptovalutaer eller digitaliserte valutaer utstedt av sentralbanker.

Den neste som vitnet var Norbert J. Michel, Direktør, senter for dataanalyse, The Heritage Foundation, som snakket om hvordan kryptovalutaer har potensial til å transformere finansnæringen og hvorfor kryptovaluta skal omfavnes som et alternativt betalingssystem uten mye myndighetsinnblanding

Neste, Eswar S. Prasad, Senior stipendiat, Brookings Institution kommenterte den økonomiske virkningen og implikasjonene kryptovalutaer har for Fed når det gjelder pengepolitikken, mål om lav inflasjon, høy sysselsetting og viktigst av alt finansiell stabilitet hvis digitale valutaer blir utbredt, Han prøvde også å trekke forskjell mellom sentralbankens digitale valutaer som kan bruke samme kryptografiske teknologi og ikke-offisielle kryptovalutaer.

Han ble fulgt av Alex J. Pollock, Distinguished Senior Fellow, R Street Institute, som vitnet om verktøyrelaterte aspekter ved kryptovalutaer som ble brukt i betalinger og oppgjør eller brukt til å pålydende gjeld og andre håndhevbare kontrakter.

Les også: Fed-styreleder Powell vitner om at kryptoer ikke har noen egenverdi

Det gode, dårlige & stygg av den amerikanske kongressens diskusjon om “Fremtiden for kryptovaluta” som penger

Som lovgiverne spurte vitnene om å forstå, om digitale valutaer bare var en ny måte å holde og overføre verdi som vil ha en begrenset innvirkning og nisjeattrakt, eller vil det ha en vidtrekkende transformerende effekt som vil endre økonomien vår for alltid, mye av interessante punkter kom frem.

Mange lovgivere spurte om kryptokurver hadde potensiale til det fortreng Federal Reserve Notes eller har muligheter til å redusere bruken av disse notatene. Svaret på dette ifølge ekspertvitner var at kryptovalutaene var dårlige “byttemiddel” og kryptokurver som støttes av fiats som tether, får grep som et byttemiddel, slik at amerikanske dollar kan opprettholde sin dominerende rolle og posisjon gjennom amerikanske institusjoner og tilliten til Federal Reserve.

Hvilke fordeler har kryptokurver for vanlige brukere, bortsett fra kriminelle og skatteunndragere?

Diskusjonen satte ytterligere lys over teknologiske sårbarheter som potensielt er der ute, noe som er et problem for kryptoer som aksepteres som valutaer av sentralbanker. Til hvilken Dr. Prasad svarte at de samme sårbarhetene er til stede hos fiats også der forfalskning av sedler er et stort problem.


Diskusjonen inkluderte også punkter som problemet om at kryptokurver gir uovertruffen fordeler for folk som utfører ulovlige aktiviteter, skatteunndragere og kriminelle før de går tilbake til det som gjør kryptovaluta til en valuta.

Komiteen snakket om å gå tilbake til denne diskusjonen igjen og ba medlemmene om å sende inn spørsmålene sine skriftlig de neste 5 virkedagene.

Hva synes du om denne diskusjonen? Var det overbevisende nok til å styre de amerikanske lovgiverne mot å regulere kryptoer? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector