Vil SEC godkjenne Bitcoin ETF? Intervju med Mati Greenspan, senioranalytiker eToro

Bitcoin ETF? Coingape var den første som pekte på potensialet for en mulig Bitcoin ETF godkjenning. Det har gitt opphav til spekulasjoner som resulterer i den nåværende pågående bull run. I et forsøk på å få mer klarhet i bitcoin ETF-debatten vi i dag har med oss ​​Mati Greenspan som er senioranalytiker i eToro og Mr.. Sunil Sharma, Konsernsjef i SquadX. 

De delte begge sin innsikt i en pågående debatt om CBOEs-søknad for Bitcoin ETF. Det viktigste poenget som ble reist under intervjuet var:

  1. 3 grunner til hvorfor SEC godkjenner kanskje Bitcoin ETF denne gangen.
  2. Hvorfor den plutselige turen i institusjonelle investorers interesse for bitcoin?
  3. Fremtiden for bitcoin og hele kryptovalutamarkedet i tilfelle bitcoin ETF aksepteres av SEC og hvis ikke.

Her går vi:

Spørsmål: Hei Mati, kan du fortelle publikum litt om deg selv?

Mati: Jeg er senior markedsanalytiker i eToro. Jeg har vært her siden 2012. Jobben min er å hjelpe folk til å forstå finansmarkedene, hvorfor bevegelsen, hvilke muligheter er og selvfølgelig hvordan man bygger en riktig portefølje. Vi ble grunnlagt i 2007 med visjonen om å åpne finansmarkedene for alle for å gjøre det enkelt for folk å handle med aksjer, valutaer og råvarepriser..

#BitcoinETF

Spørsmål: Hvorfor ble de forrige Bitcoin ETF-søknadene avvist?

Sunil: Så i utgangspunktet kan vi sitere noen grunner til disse avvisningene blant disse store er:

  • I januar 2018 hadde SEC avslått planer fra medlemmer av to Wall Street-handelsgrupper, Investment Company Institute og Securities Industry and Financial Markets Association for å sette opp børshandlede fond (ETF) for bitcoin og andre kryptovalutaer. Disse ble avvist igjen som SEC at det er en rekke viktige spørsmål om investorbeskyttelse som må undersøkes før sponsorer begynner å tilby disse midlene til detaljistinvestorer..
  • Likviditet og beryktet volatilitet i kryptovalutamarkeder ville få detaljistinvestorer til å miste sin investering ble sett på som hovedproblemet. De andre problemene som ble etterlyst var varetekt, sikkerhet for eiendeler og potensiell manipulasjon

Spørsmål: Tror du SEC vil godkjenne Bitcoin ETF-applikasjonen denne gangen?

Mati: Jeg håper absolutt. Under den forrige bitcoin-ETF var det en i mars som ble foreslått av Winklevoss-tvillingene. Og på det tidspunktet avviste SEC ETF fordi det ikke var nok klarhet angående bitcoin, og markedet var egentlig ikke fullt utviklet.

Denne ETF er strukturert litt annerledes enn den forrige. For det første har den en CBOE som sponsor, og VanEck er en tradisjonell finansaktør som kommer med forslaget. Jeg har lest gjennom forslaget som er på rundt 50 sider. Den inneholder en av de beste forklaringene jeg noensinne har sett om hva bitcoin er, hva gruvedrift er, hva er fryselager og markedet generelt.

For det første vil kontraktsstørrelsen være tjuefem bitcoins som tydelig er rettet mot institusjonelle aktører, de kommer ikke hit for å gi dette til den gjennomsnittlige pensjonsporteføljen.

Det kommer til å være en ting som kan bidra til å overtale SEC. Den andre er at markedet er mye mer veldefinert nå og mye mer utviklet. Så SEC har allerede avklart status for Bitcoin på det tidspunktet og sa at det absolutt ikke er sikkerhet eller noe sånt.

Og OTC-markedet er også mer utviklet nå. Så vi har telefontransaksjoner mellom motpartene som er større. Coinbase har nylig åpnet OTC-skrivebord. Vi i eToro har åpnet et OTC-skrivebord, så det blir mye lettere for dem å få den likviditeten de trenger.

#WallStreetInvestors

Spørsmål: Så hva er dine synspunkter på involvering av Wall Street-investorer og hvorfor er de plutselig interessert i Bitcoin??

Mati: Det er mange grunner til at en kapitalforvalter vil være interessert i kryptovaluta. I det siste har jeg gitt en analogi av kanel. Kanel regnes som en flyktig ingrediens. Det er fordi det er veldig komplekst på molekylært nivå, og det kan ha forskjellige interaksjoner basert på de forskjellige ingrediensene du bruker det med.

Nå er kryptokurver selvfølgelig utrolig ustabile. Når du legger til veldig små mengder kryptovaluta i porteføljen din, kan du virkelig legge til et ekstra krydder og øke porteføljens fortjenestepotensial. Selvfølgelig vil du ikke bruke for mye fordi hvis du bruker for mye vet du at kan ødelegge hele oppskriften.

Spørsmål: Så du nevnte institusjonelle investorer. Hva tror du vil være deres konsekvenser i markedet? Blir det bare bra? Folk snakker om den gode delen av det. Vil det få noen dårlige konsekvenser?

Mati: På hvilken måte ville det få dårlige konsekvenser. Det er ganske enkelt et nytt strukturert produkt som bygges for å tillate folk å investere mer fritt i kryptovaluta, spesielt institusjonelle investorer. Jeg ser ikke hvordan det kan være noen negative konsekvenser av det.

#RoadSofar

Spørsmål: Ok så snakk om 2018. Hvordan analyserer du hele de syv månedene som har gått? Hva synes du om dagens marked?

Mati: 2018 begynte i stor grad med retracement fra toppen da vi har sett en massiv økning i alle kryptovalutaer i hele bransjen over 2017. Bitcoin er ganske mye siden et unntak som har fulgt denne typen mønster, der den går gjennom en massiv økning. Vanligvis firsifrede prosentpoeng tusen prosent. Tidligere har det vært enda større. I 2011 da $ 11.500 i løpet av noen få måneder.

Men hver gang det gjør det, må det være en retracement fra høy, og den retracement kan være ganske betydelig, noen ganger 80 eller 90 prosent retracement, selv tidligere. Denne retracement så langt hvis vi kommer så lavt som 5000 vil representere en 75 prosent retracement fra toppen. Gårsdagens handling som var oppmuntrende, har vi kanskje sett bunnen allerede. Men ingenting er umulig.

I utgangspunktet er det slik syklusen fungerer. Vanligvis, etter retracement, vil vi enten se en annen stor økning eller en periode med langvarig avslapning for sykluser som de, fordi vi har sett verre.

Etter min ydmyke mening vil avslapningsperiode være utrolig bra for markedet. Det er en sunn ting og lar folk øke infrastrukturen, bygge apper og lage nye forbindelser som hjelper markedet. Hvis vi ser en annen bølge, må vi være veldig forberedt på å komme inn i den typen volum igjen.

Les også: Hvis CBOEs Bitcoin ETF blir avvist, vil det oppfylle de rasende oksene?

#bitcoinprediction

Spørsmål: Hva gjør bitcoin ETF-forslaget annerledes denne gangen?

Sunil: De viktigste årsakene ser ut til at alle er tatt vare på:

  • Billettstørrelsen på investeringen er satt for å holde produktet utenfor rekkevidde for veldig små detaljistinvestorer. Hver aksje, ifølge forslaget, vil være på 25 bitcoins, noe som gjør det for dyrt for en detaljinvestor.
  •  Heldigvis er forvaringstjenester for kryptovaluta nå tilgjengelig med Coinbase og den sveitsiske børsen
  • Når det gjelder tyveri på grunn av hack er det angitt at applikasjonen nevner at alle bitcoins som Trust innehar, vil bli lagret ved hjelp av “multi-signature cold storage wallets.”

Spørsmål: Når vi snakker om spådommer, kommer folk med enorme spådommer og snakker om millioner av dollar. Så hva synes du om det?

Mati: Jeg mener at hvis du ser på det i prosent, har tjenestene vi snakket om, noen av dem vært ganske store i prosent. Selv i 2017 var bølgen ikke spesielt stor, og heller ikke den sanne retracement. Det er rett og slett at vi har kommet til et punkt der det er et mye større marked, og jo større markedet blir, desto mer skal disse spenningene slappe av. Så jo flere mennesker som bruker og holder bitcoin, jo mindre volatilitet på slutten av dagen.

Nå for at Bitcoin skal bli kjent med deg mer eller mindre stabil kryptovaluta, tror jeg at vi trenger å se en mye større markedsverdi som virkelig kan ta år å få effekt. Vi har lagt merke til at volatiliteten reduseres ved hver syklus.

Vi har definitivt en pris som er mye større enn den er i dag. Så jeg vet ikke. Jeg antar at det er mulig på en lang nok tidslinje gitt at det fortsetter å være den dominerende kryptovalutaen i rommet, og jeg ser ingen grunn til at det endres.

Spørsmål: Så det å snakke om spådommer som folk gir, hva er din spådom?

Mati: Jeg har ikke et nummer. Fremtiden er vidåpent. Bitcoin er utrolig risikabelt, og blockchain-teknologi er fortsatt under utvikling og eksperimentell på mange måter. Så det er mulig å se Bitcoin så lave som tusen dollar på slutten av året så høyt og så høyt som en million dollar. Jeg har virkelig ingen måte å si at du kan være hvor som helst i mellom.

Bitcoin ETF er snakk om markedet når SEC samler overveldende respons fra publikum. Som forklart av Mati, har Bitcoin ETF absolutt bedre sjanser for å bli godkjent denne gangen. Med Bitcoin som allerede har registrert betydelige gevinster siden forrige uke og har krysset $ 8 000, kan Bitcoin ETF-godkjenning skyte fart i Bitcoin-prisene på kort tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me