Mer bruk av Blockchain-teknologi kan gi fordeler til Afrika

annonse Phemex

Relativ nyere erfaring med å inneholde utbrudd av ebola i Afrika har gjort det mulig for landene å effektivt hindre spredning av koronavirus. Mange afrikanske land har raskt implementert effektive spor-, spor- og karantenetiltak av den typen som har vært bemerkelsesverdig fraværende i USA og Europa. Imidlertid rammer virusets økonomiske innvirkning deler av Afrika på andre mer indirekte måter. 

Verdensbanken prosjekter at verdien av overføringer til Afrika sør for Sahara vil synke med rundt 9% i 2020 på grunn av den globale lavkonjunkturen forårsaket av pandemien. I en region der mange familier er avhengige av pengeoverføringer fra medlemmer i utlandet, vil fallet sannsynligvis føre til en økning i matusikkerhet og fattigdom.. 

Videre har Verdensbanken funnet at kostnadene for å sende overføringer til 200 dollar til Afrika sør for Sahara er rundt 8,5% – blant de dyreste i verden. Imidlertid identifiserer den også at utvikling av digital teknologi er et område som kan bidra til å redusere kostnadene ved pengeoverføringer. Å redusere kostnadene vil bidra til å øke verdien av betalinger fra utlandet og bidra til å motvirke noen av de negative økonomiske konsekvensene av COVID-19-krisen. 

Senke overføringsgebyrer ved bruk av Blockchain

Gitt de lave kostnadene ved å sende betalinger via en blockchain, virker det sannsynlig at teknologien kan ha en betydelig rolle å spille for å redusere kostnadene ved overføringer til Afrika sør for Sahara. Det er et område som blockchain-utviklingsfirmaet Jelurida har identifisert hvor blockchain kan gjøre en betydelig forskjell i livet til mennesker som bor i Afrika.. 

Gjennom den afrikanske grenen, Jelurida Africa DLT, selskapet samarbeider med lokale bedrifter for å hjelpe dem med å implementere sine blockchain-baserte løsninger i sine virksomheter. Jelurida driver Ardor-flerkjedeplattformen, som har en innovativ struktur for foreldre- og barnekjeder. Hvem som helst kan bruke Ardor til å sette opp sin egen barnekjede for ethvert brukstilfelle. 

Bitswift er et slikt eksempel. Det har vært i drift de siste seks årene og tok beslutningen om å flytte sin blockchain-arkitektur til Ardor i 2017. Bitswift er en kombinasjon av selskaper og et nettsamfunn som jobber sammen for å fremme sunn digital livsstil. Det er Bitswift.cash gren tillater hvem som helst å delta i den blockchain-baserte tokenøkonomien, og gir en billig kostnad for to parter å handle på. Den er designet for å appellere til selv ikke-tekniske brukere som vil høste fordelene av token-markeder, noe som gjør det til en brukbar løsning på utfordringen med høye pengeoverføringer. 

Låse opp potensialet for bærekraftig energi 

Blockchain tilbyr også betydelig potensial på andre områder, utover rene betalinger, som kan hjelpe innovatører som ønsker å løse utfordringer i afrikanske nasjoner. For eksempel er mange afrikanske land fortsatt sterkt avhengige av fossile brensler, noe som kan hindre investeringer i fornybare energikilder, i følge de forente nasjoner. Nigeria alene subsidierer produksjonen av fossilt brensel med opptil 2,5 milliarder dollar hvert år. 

Derfor er det viktig å fjerne barrierer for mer bærekraftige metoder for energiproduksjon. Gjennom sin sveitsiske enhet har Jelurida jobbet med et prosjekt som samarbeider med den østerrikske regjeringen og har som mål å gjenvinne spillvarmeenergi. Prosjektet heter “Hot City,”Og den bruker gamifisering til å samle av spillvarme som kan resirkuleres tilbake i energinettet. Innbyggere kan belønnes for deres innsats for å identifisere disse kildene ved hjelp av blockchain-baserte tokens, som er sikret ved hjelp av Ardor-plattformen. Selv om det for tiden opererer i Wien, kan et slikt initiativ være enda mer verdifullt i en by som Lagos, som har rundt syv ganger befolkningen. Det kan redusere avhengigheten av fossilt brensel, bidra til å spare kostnader, og også bekjempe effekten av klimaendringer. 

Støtter ny innovasjon

Jelurida Africa støtter utviklingen av en ny generasjon blockchain-innovatører via Africa Blockchain Institute. Instituttet tilbyr flere bransjeledende programmer som hjelper potensielle utviklere å etablere sin blockchain-legitimasjon. 


Jelurida har også nylig vært en sentral deltaker i Africa Blockchain Developers Call-serien, viser forskjellige applikasjoner bygget på Ardor-plattformen, inkludert en Smart Voting Bot-applikasjon og GiveSafely, et sikkert system for veldedighetsdonasjoner. 

På et så stort og mangfoldig kontinent som Afrika, er det ingen “one-size-fits-all” løsning på noe problem. Imidlertid er blockchain-teknologien allsidig nok til å takle mange av de spesifikke utfordringene som afrikanske land står overfor. Jelurida Africa setter fokus på utdanning og innovasjon for å hjelpe bedrifter og gründere med å låse opp de virkelige fordelene med blockchain. 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector