Sveitsiske banker er uvillige til å tilby kontoer til mange Blockchain-oppstart

annonse Phemex

Sveits dukket opp som et knutepunkt for ICO-aktivitet i fjor, og genererte rundt CHF 850 ​​millioner i 2017, ifølge forskning fra Lucerne University of Applied Sciences and Arts.

Antallet ser bra ut for et land som ønsker å etablere seg som en ‘Crypto Valley’, men dette har skremt de sveitsiske bankene fra å tilby tjenester til ICOs berøringspunktbedrifter, ettersom mange viser seg å være falske. Men etter en viktig innblanding fra den sveitsiske finansministeren, takler den sveitsiske bankforeningen (SBA) nå dødvannet.

Voksende ICOs skyldige for banknormer

ICO-markedet for det ‘ville vesten’ har blitt bestrøket med høyprofilerte tilfeller av svindel, svindel og Ponzi-ordninger. En nylig undersøkelse av 50 sveitsiske banker av revisjonsselskapet KPMG så også 60% navn bitcoin & co som den mest sannsynlige kilden til økt økonomisk svindel. Dette har gjort de sveitsiske bankene skeptiske som nå virker redde for omdømme-risiko knyttet til kryptoverdenen og ønsker å presse disse nye virksomhetene, som kan vise seg å være svindel, ved å forby dem grunnleggende finansielle tjenester..

I en skriftlig blogg sa BAS-styremedlem Luzius Meisser:

“Å få en bankkonto høres enkelt ut, men for kryptostart er det ikke. De fleste sveitsiske banker nekter å inngå et forretningsforhold med enhver enhet som har ‘Bitcoin’ i navnet eller på annen måte er relatert til kryptovalutaer eller blockchain-teknologi. “

Han la også til at til tross for alle deres offentlige påstander om å støtte innovasjon og blockchain, har sveitsiske banker ikke produsert mye av verdi så langt med kryptovirksomheter og har derfor unngått å omgås dem..

Les også: Blockchain Unable to Meet the High Demands of Financial Market Infrastructure – Dutch Central Bank

Bildet av Sveits som en kryptonasjon blir vanskeligere

Guido Schmitz-Krummacher, tidligere direktør for Tezos-stiftelsen, mener at denne strategien til banker for sultende oppstart av bankkontoer ligner på å drepe gåsen som la det gyldne egget.

Kanton Zug, en av de 26 kantonene i Sveits, har vært i sentrum for diskusjonen, siden den har investert mye krefter i å bygge sitt rykte som et ‘Crypto Valley’ globalt blockchain-knutepunkt. Denne negative innsatsen til banker, for å koble fra kryptovirksomhetene, har sakte begynt å ærekrenke bildet av Zug så vel som for Sveits. Han mener også at dette også tar bort prosjekter fra Sveits til mye kryptokooperative nasjoner, noe som gjør at Sveits mister det til et konkurransefortrinn over andre.

“Jeg ser allerede prosjekter velge Singapore, Malta og Gibraltar fordi de ikke kan få en bankkonto i Sveits. De vil bli fulgt av prosjekter som allerede er etablert i Sveits, med mindre bankene og politikerne tar opp dette emnet, ”

sa Schmitz-Krummacher,

Det har vært innsats fra noen statsråder og tidligere regulatorer, men likevel har det ikke vært i stand til å overbevise bankene. I januar spesifiserte økonomiminister Johann Schneider-Ammann sin drøm for “Crypto Nation” Sveits. Finansminister Maurer, også en stor fan av blockchain, samlet nylig en arbeidsstyrke bestående av SBA, finansregulatoren, sentralbanken og andre store hitters.

Innsats på gang av SBA

Hvis visse medier skal antas, og som reagerer på presset som bygges av forskjellige lag av kryptoentusiaster og intervensjon fra finansministeren, har SBA i sin tur opprettet en egen arbeidsgruppe som erkjenner at forretningskontoer er en viktig infrastrukturtjeneste. Det har også uttalt at bankene for øyeblikket er nølende med å åpne forretningskontoer for selskaper med spesielle berøringspunkter for ICO og kryptovaluta på grunn av risiko som svindel eller hvitvasking av penger..

Ettersom SBA hevder å se på en løsning for å koble sammen den tradisjonelle økonomiske organisasjonen og den nye verdenen av kryptoer, forbereder en håndfull banker seg på å tilby tjenester til noen håndplukkede kryptofirmaer. Disse inkluderer Neuchâtel Cantonal Bank, Neue Helvetische Bank og nylig Hypothekarbank Lenzburg.

Innsatsen er verdsatt, men industrien søker resultater, og hvis denne saken ikke blir løst, vil Sveits miste løpet til andre Crypto-knutepunkter som fungerer i stort tempo.

Vil Sveits kunne overbevise bankene om å støtte kryptovirksomheter? Vil det være i stand til å lage regler som vil eliminere ICO-svindel og hjelpe bankene å få tilbake tilliten? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme   

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me