Andreas Anotonopoulos sjekkliste for å få øye på en ekte kryptovaluta

Kryptomarkedet er for tiden hjem for tusenvis av nye valutaer, men legitimiteten til disse er fortsatt usikker. Andreas M. Antonopoulos, fremtredende Bitcoin-talsmann, delte en video som beskriver hvordan man identifiserer en kryptovaluta.

‘Kryptovaluta er en markedsføringsperiode’

Andreas AntonopoulosKilde

Kryptovalutaindustrien har vært vitne til fødselen av flere nye mynter. Bitcoin, den første kryptovalutaen som slippes ut på markedet. Nesten 12 år i finansverdenen forblir Bitcoin fortsatt på toppen. Imidlertid kommer de fleste andre kryptovalutaer inn i markedet og hevder å oppfylle manglene ved Bitcoin. Mens noen hevder å tilby raskere transaksjoner, og noen få andre som Monero gir bedre personvern. Listen fortsetter ettersom nesten alle i feltet har sett på etableringen av en bedre Bitcoin.

Bitcoin-evangelist, Andreas Antonopoulos publiserte en video på sin YouTube-kanal Bitcoin Q&A, med tittelen ‘Hva gjør en valuta til en kryptovaluta?’ I denne videoen påpekte Antonopoulos at det ikke er en lovbestemt definisjon av spørsmålet “Hva er en kryptovaluta?”

Kryptovaluta har utviklet seg til et markedsføringsuttrykk som antyder at enhver valuta basert på kryptografi kan kalles kryptokurrency av visse individer. Dette gir imidlertid knapt noen informasjon om hvor kryptovalutaen befinner seg og til og med klarer ikke å gjenkjenne om kryptovalutaen er interessant.

Andreas Antonopoulos ‘sjekkliste for å identifisere en kryptovaluta

For å overvinne problemene med å identifisere den ‘interessante faktoren’ til en kryptovaluta, har Antonopoulos formulert en sjekkliste. Denne sjekklisten er en liste som Bitcoin-læreren også angivelig har prøvd å popularisere.

1. Kryptovalutaer er desentraliserte

Kryptovalutaer er desentraliserteKryptovalutaer er desentraliserte

Desentralisering er et av de vanligste begrepene du vil komme over hvis du har vært en del av kryptosamfunnet. Årsaken bak etableringen av den første kryptovalutaen var å unnslippe sentraliserte blokkeringer. Antonopoulos i sin liste påpekte at en kryptovaluta burde være tilgjengelig for alle uten behov for autorisasjon eller kontroll.

La Antonopoulos til,

“Kan hvilken som helst datamaskin på det åpne internett bare koble seg til nettverket og være en del av det og delta i nettverket?”

I utgangspunktet kan hvem som helst, hvor som helst, eie kryptovalutaer og sende dem til hvem som helst uten noen tredjepart eller mellommann. 

2. De er uten grenser

Kryptovalutaer er uten grenserKryptovalutaer er uten grenser


Å være grenseløs har vært en av faktorene som enhver kryptovaluta burde skryte av. Fra småskala til storskala betalinger over landegrensene koster en ublu mengde penger på grunn av valutakurser og vekslingsformidlere.

Et system som er tilgjengelig fra alle deler av verden av alle på et gitt tidspunkt er det som gjør en kryptovaluta virkelig grenseløs, antyder Antonopoulos.

3. De er nøytrale – ingen skjevhet!

Kryptovaluta er nøytralKryptovaluta er nøytral

Et system som ikke diskriminerer transaksjoner basert på kildedestinasjon, verdi eller til og med dets formål, anses å være nøytral. Ethvert system som vil gjennomføre en transaksjon uten å ta hensyn til informasjonen som gjelder kilden, klassifiseres som en kryptovaluta.

For å eie en kryptovaluta trenger du ikke en bestemt opprinnelse, farge, kaste etc. kilden er alltid en offentlig nøkkel!

4. De er uforanderlige – sannheten hersker!

Kryptovaluta er uforanderligKryptovaluta er uforanderlig

Omfanget av uforanderligheten til valutaen er også en del av Bitcoin-advokatens sjekkliste. Ved å bruke Bitcoin som et eksempel, antydet Antonopoulos at Bitcoins uforanderlighet var ganske høy. Siterer det faktum at dataene i Bitcoin blockchain blir uforanderlige etter seks bekreftelser. Ettersom antallet bekreftelser fortsetter å øke, ville det være vanskeligere å reversere en transaksjon, la han til.

Når det er bekreftet, kan ikke data om offentlig blockchain endres.

5. Offentlig verifiserbar

Kryptovalutaer har offentlig overskriftKryptovaluta har offentlig reskontro

Det siste kriteriet på listen er om valutaen er verifiserbar offentlig? Dette vil fokusere på revisjon av en transaksjon eller nettverkets gjennomsiktighet. Offentlig tilgjengelig hovedbok er kjernen i alle kryptovalutaer som gir den sårt tiltrengte gjennomsiktigheten og muliggjør sporing av transaksjoner.

I en offentlig blokkjede som Bitcoin kan noen lese / skrive, men ingen kan endre noe i denne hovedboken, og den fungerer derfor som en eneste sannhetskilde for alle partene i transaksjonen..

Bitcoin er standard referanseindeks

Bitcoin regnes utvilsomt som standarden for alle kryptovalutaer, og Antonopoulos avslørte sin tilbøyelighet til mynten da han anser den som en annen enn resten. Antonopoulos foreslo imidlertid at mynter som ikke krysser av for hver kategori på denne listen, ikke skal fjernes fra merkelappen for å være en kryptovaluta, ettersom noen få andre kan betrakte dem som interessante. Til tross for dette foreslo Bitcoin-talsmannen at mynter som ikke oppfyller disse kriteriene, er mer en “inkrementell innovasjon.”

Han utdypet et lukket og kontrollert system,

“For meg er det mer som en database og ikke spesielt interessant i sin teknologi og absolutt ikke veldig interessant i politiske og sosiale implikasjoner.”

Hver bransje har sin egen andel av utnyttere, og kryptovalutaindustrien har dem i overflod. Kryptomarkedet består av 5000 altcoins, og de fleste av dem er falske. Antonopoulos sjekkliste kan brukes som din egen for å unngå falske og svindelige kryptovalutaer.

Gi oss beskjed om hva du tror lager kryptovaluta?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector