Hva er Ethereum? – En komplett guide til Ethereum for nybegynnere

Ethereum er en annen perle av kryptovalutaverdenen som har blitt enormt populær siden fødselen i 2015. Vil du vite Hva er Ethereum, alle innbydelsene til Ethereum, så er du på rett sted!

Hva er Ethereum

Ethereum er en åpen programvareplattform basert på et distribuert offentlig blockchain-nettverk. Opprettet i 2015 av Vitalik Buterin, ideen bak Ethereum skulle lage en plattform for desentraliserte og samarbeidende applikasjoner. Det er en flerbruksplattform med sin egen valuta. Nøkkelfunksjonen i denne kryptovalutaen er smarte kontrakter.

Smarte kontrakter er i utgangspunktet skriptene eller datamaskinkodene som kan opprettes av hvem som helst og deretter lastes opp på Blockchain. Å være lagret på en offentlig hovedbok, gjør det at transaksjonene manipulerer bevis uten krav fra en mellommann. Ethereum har også sin token Ether som fungerer på samme måte som Bitcoin, betyr at du kan kjøpe og selge den.

Hvorfor er Ethereum viktig?

Med introduksjonen til bitcoin trodde folk at blockchain også kunne brukes i andre livssfærer. Imidlertid er bitcoins design å tjene valutaformålet som begrenser anvendelsen. På en måte førte dette til fremveksten av Ethereum. Buterin opprettet denne kryptovalutaen med en plan for a blockchain-system som kan lette de desentraliserte applikasjonene.

Ethereum har et programmeringsspråk skrevet i det som gjør det mulig for folk å tilpasse det i henhold til deres spesifikke krav. Alle de nye applikasjonene som er opprettet på denne plattformen er basert på smarte kontrakter.

For å si det kortfattet, tillater Ethereum å utføre alle slags funksjoner på en gjennomsiktig og pålitelig måte uten behov for en sentral autoritet eller en pålitelig tredjepart..

Hvilket problem løser Ethereum?

De fleste av oss har å gjøre med tredjeparter på daglig basis, noen ganger uten å engang vite det. For eksempel involverer et enkelt kjøp av kaffe en mellommann når det gjelder kredittkortselskapet som registrerer kjøpet ditt.

Mellommenn er vanligvis de pålitelige partene der kjøpere og selgere kanskje eller ikke stoler på hverandre som utfører en vellykket gjennomføring av en transaksjon. Ethereum-nettverk i utgangspunktet muliggjør to personer eller organisasjoner til overføringsverdi, det kan være en digital eiendel eller penger, trygt og trygt uten å kreve en mellommann som PayPal eller en bank.

De smarte kontraktene til Eethereum definerer reglene samt straffene for en avtale, samtidig som de hjelper deg å bytte alt som har verdi i et konfliktfritt og gjennomsiktig miljø.

Nåværende markedstrender for Ethereum

Bare en tre år gammel kryptovaluta kjører Ethereum til en pris av $ 900 på den tiden med en markedsverdi på $ 88,202,687,601. Det har vært en populær plattform å bygge applikasjonene på, så mye at over 1000 desentraliserte apper allerede er opprettet på den.


Vanligvis er prisen på eter beveger seg i trend med bitcoin, og det så noen opp og ned de siste månedene. I begynnelsen av 2017 økte eter i prisene, og på slutten av prisen kjørte prisen videre $ 300.

Ethereum har blitt det mest foretrukne valget når det gjelder overføring av penger og eiendeler. Videre har det vært en økt adopsjon av denne digitale valuta-plattformen som ytterligere vil gi en økning i prisene i fremtiden.

Fordeler og ulemper med Ethereum

Fokuset til Eethereum er å fungere som en plattform der desentraliserte applikasjoner kan bygges og kjøres.

Noen få viktige fordeler med Ethereum-nettverket er:

  • Utviklerstøtte – Utviklingsteamet til denne plattformen er ekstremt effektivt og solid som aktivt jobber med ny teknologi. Det er et kontinuerlig forsøk på å forbedre sikkerheten, skalerbarheten, funksjonaliteten og sikkerheten til blockchain.
  • Lett å bruke – ERC20-tokenet til Ethereum blockchain er enkelt og enkelt å lage. Det er også raskt, men du må ha grunnleggende teknisk kunnskap om tokenprogrammet for å oppnå resultatene dine.
  • Bruk Ethereums blockchain – Når du bygger applikasjonen din på Ethereum, trenger du ikke å opprette eller vedlikeholde din egen blockchain, du kan bare kjøre på Ethereums blockchain.
  • Lagre ressursene dine – Ved å la Ethereum blockchain administrere arbeidet ditt, sparer du din innsats, tid og penger gjennom denne synkroniseringen. Selv de mest komplekse kontraktene kan kjøre på dette nettverket.
  • Å starte en ICO er enkelt og raskt – Ethereum har gjort det enkelt å starte ICO-prosjekter raskere. Et sett med detaljerte instruksjoner for å starte en ICO er tilgjengelig på nettstedet.

Det har også sine ulemper:

  • Ikke effektiv nok – Å være en plattform, kan Ethereum ikke være like effektiv som andre blokkjeder som er designet for å være en kryptovaluta. Ethereum prøver i utgangspunktet å være en smart kontraktgenerator, superdatamaskin, og reskontro for en rekke brukere. Sikkert gir dette den en fleksibilitet, men samtidig blir den mindre optimalisert for en brukssak.
  • Tekniske feil – Ethereums smarte kontrakter er utsatt for feil og feil som kan vise seg å være katastrofale for enhver bedrift. Videre, på grunn av den desentraliserte naturen til blockchain, er det ikke noe sentralt kontrollpunkt som inneholder et problem.
  • Bensinavgift – Hver gang en transaksjon skjer på tokenet ditt, går et bestemt gebyr inn i Ethereum-nettverket for å berike det mens du bruker Ether. Det er i utgangspunktet en måte å etere å fullføre transaksjonene på. Dette gebyret er kanskje ikke mye i utgangspunktet, men senere, da virksomheten din skaleres, vil avgiften formere seg, og du har betalt regningen ut av fortjenesten din.

Hvordan fungerer Ethereum?

Akkurat som bitcoin blockchain-strukturen, deler Ethereum oversikten over hele transaksjonshistorikken. Hver node i dette nettverket lagrer en kopi av historikken som er den nyeste tilstanden til hver smarte kontrakt.

Nettverket sporer den gjeldende informasjonen om alle applikasjonene som inkluderer smart kontraktskode, brukernes saldo og stedet den er lagret for hver av Ethereum-applikasjonen.

Når det gjelder smarte kontrakter, settes en valuta eller en eiendel i et program der den vil kjøre en kode. Disse avtalene vil automatisk avgjøre om en eiendel skal overføres til en annen person eller skal refunderes til den opprinnelige innehaveren av eiendelen. Hele tiden den desentraliserte hovedboken av dette blockchain lagrer og replikerer dokumentet og gir det sikkerhet og gjennomsiktighet.

Har du flere spørsmål om ethereum, blockchain eller smarte kontrakter? Gi oss beskjed nedenfor i kommentarer, vi vil ta dem med i vår neste kunnskapsbase-artikkel.

Abonner på daglige nyheter om bitcoin og andre kryptovalutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector