Hvordan kryptovalutautvekslinger har mistet over $ 1,5 milliarder i investorfond

Kryptovalutamarkedet er for tiden verdt rundt $ 350 milliarder dollar. Sammenlignet med mer tradisjonelle markeder ser ikke dette ut som mye. Gull, som eksperter ofte sammenligner Bitcoin med, er for eksempel verdt nær $ 8 billioner USD.

Dette er imidlertid bare ett perspektiv. Et annet perspektiv er det faktum at over 1,5 milliarder dollar i investorfond har blitt stjålet fra forskjellige børser i løpet av de siste 10 årene.

Det er mye penger, og det er et problem som ikke forsvinner. Når teknologien for utveksling av kryptovalutaer utvikler seg, gjør hackingsteknikker og triks det også.

Mt. Gox: Et feil vi ikke lærte av

Det hele begynte med Mt. Gox. Drift mellom 2010 og 2014, på sitt høydepunkt, Mt. Gox håndterte minst 70 prosent av Bitcoin-transaksjoner.

Det faktum at Mt. Gox-nettstedet var opprinnelig ment å handle Magic: The Gathering-kortene på nettet burde kanskje ha skrevet på veggen til kryptovaluta-samfunnet. Dessverre var det ikke det.

Etter en rekke sikkerhetsbrudd, mistenkelig aktivitet og uforklarlige systemfeil, uttak fra Mt. Gox ble suspendert på ubestemt tid i februar 2104. Kort tid etter kunngjorde børsen at over 850 000 bitcoins ikke ble regnskapsført.

På den tiden representerte dette tallet mer enn seks prosent av alle eksisterende bitcoins. Hele markedet reagerte in natura, og Bitcoin mistet 20 prosent av verdien. Mens bare 24.000 investorer hadde midler som ble direkte berørt, sendte hele situasjonen investorer over hele verden.

Mt. Gox søkte konkurs kort tid etter. Skaden ble imidlertid gjort og pågår. Den dag i dag er saken det forskanset i lovligheter og konflikter. Kreditorene har ennå ikke sett en krone av tapene sine.

QuadrigaCX: Tragedie eller skandale?

Det siste store kryptovalutaangrepet i 2018 var egentlig ikke et hack. Det var mer en personlig tragedie, rammet av rykter og potensiell skandale, som også tilfeldigvis resulterte i tap på $ 190 millioner i investoraktiva.

Da QuadridaCX-sjef Gerald Cotton døde plutselig fra Crohns sykdom i desember 2018, var kryptovalutaverdenen sjokkert. Som alltid når en ung person går bort, var det et uventet og ødeleggende tap.  

Tapet ble dessverre forstørret av det faktum at ingen, inkludert Cotten sin eneste arving, hans kone Jennifer Robertson, ikke har vært i stand til å få tilgang til midler de hadde i Quadriga. Cotton holdt passordene til Quadrigas digitale lommebøker. Hans krypterte bærbare datamaskin har vist seg ugjennomtrengelig.

I tillegg omgir flere skyggefulle tilfeldigheter hele det triste rotet. Det er nok ubesvarte spørsmål om at rykter om svindel og exitstrategier florerer.


Binance: Dark Horse Hackers

Hvis det var en utveksling ingen forventet å bli et hackingsoffer, var det Binance. Etter å ha spredt seg på kryptovaluta-scenen sommeren 2017, ble Binance raskt en bransjeleder innen sikkerhet, allsidighet og stort handelsvolum..

I mai led utvekslingen a $ 40 millioner hack. Binance, som representerer omtrent to prosent av bitcoin-beholdningen, hadde reservefond for å dekke et tap av dette volumet.

De resulterende effektene på kryptovaluta-samfunnet var imidlertid umiddelbare og kraftige. Hvis til og med Binance ikke var trygt for hackere, hvor er digitale eiendeler trygge?

Fremtiden: lys eller dyster?

2019 har sett en flom av nye børslanseringer som treffer markedet. De fleste av dem skryter av standard sikkerhetsfunksjoner som nå er tilgjengelige gjennom de fleste kryptobørser.

Imidlertid har det blitt veldig enkelt å starte en kryptovaluta-utveksling. I tillegg er det et lønnsomt forslag. Dette har ført til mye opportunistisk utvekslingsaktivitet.

Av denne grunn er det viktig å velge en pålitelig, solid plattform. Noen nye børser har forpliktet seg til sikkerhet og det beste av rasetjenester.

En av de nylig utgitte børsene, ecxx, er forpliktet til å sikre og pålitelig beskyttelse av digital eiendel. Ecxx-sentralen kan skryte av flerlagssikkerhet, designet for å møte behovene til både profesjonelle og private investorer.

Ecxx uttaler en visjon som inkluderer å bli verdens ledende digitale eiendomsutveksling. Dette betyr større enn Coinbase, Binance eller Kraken. Dette betyr også at de er i det på lang sikt.

Etter hvert som digitale aktivautvekslinger utvikler seg, blir mer brukervennlige og interaktive, er det en positiv ting, og kanskje betyr dette at utveksling i disse dager ser ut til å lære av fortidens feil fra tidligere gigantiske, da ecxx bygget en plattform dedikert til sikkerhet og tillit..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map