Hvordan personvernmynt kan være den største bekymringen for regulatorer?

Hvis du bruker offentlig blockchain-kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum, er du kanskje ikke så anonym som du antar å være. Her er hvorfor. 

Oppstarten av personvernmynt

USP av Bitcoin og andre gamle kryptoer under lanseringen var anonymiteten de gir. Men er de virkelig anonyme? Et mer passende ord ville være “pseudonymer”. Den offentlige nøkkelen til hver bruker er bare et pseudonym som vil bli brukt på blockchain. Den offentlige nøkkelen, transaksjonsbeløpet, mottakeradressen og noen andre detaljer er alltid tilgjengelig av alle på nettet. Her kan du føle deg trygg fordi ingen vet at denne offentlige nøkkelen tilhører deg, eller kort sagt, de kan ikke etablere forholdet mellom deg og din offentlige nøkkel. Imidlertid vil mottakeren være klar over denne informasjonen. En gang er noen i stand til å vite at du er eieren av den offentlige nøkkelen din, alt personvernet ditt er brutt. Nå, i stedet for å knytte alle dine offentlig tilgjengelige transaksjoner til den offentlige nøkkelen, vil de bli knyttet til deg. Det er der din kappe av personvern er ødelagt. 

Selv kjøpshistorikken din blir offentlig. Hvordan er det en trussel? Regjeringer er ikke den eneste som leter etter dataene dine, ondsinnede hackere er også til stede på nettet som en hauk som venter på byttedyr. 

Nå kan du spørre – “Men er det ikke vanskelig å etablere koblingen mellom nøkkelen min og meg?”. Du synes kanskje det er vanskelig, men internettets verden klarer aldri å forbløffe oss. Vi er godt klar over “policyen for informasjonskapsler” på hvert nettsted som de har tenkt å bruke for å gi mer personlig tilpassede annonser. De sporer aktiviteten din når du besøker nettsteder de er plassert på. Hvis du bruker et nettsted for å gjøre transaksjoner med Bitcoin eller annen krypto, er sjansen stor for at informasjonen din blir sporet og kan lekke på internett. Selv om du bruker programmer som CoinJoin, kan avlytteren enkelt spore den offentlige nøkkelen tilbake til deg med 98% nøyaktighet. Detaljene er beskrevet i a forskningsoppgave av Steven Goldfeder og hans team ved Princeton University.

Hva er problemene?

Å miste personvernet ditt er et stort problem – først og fremst bør personvern være en av alles grunnleggende menneskerettigheter. Hvis myndighetene og avlytterne fremdeles kan spionere på deg og legge merke til din økonomiske oppførsel, teller det ikke som privatliv. De fleste av folket tar brudd på deres økonomiske personvern som et alvorlig spørsmål. Slike brudd kan være skadelige for adopsjon av kryptovalutaer. Fordi disse menneskene ikke vil flytte til desentralisert kryptovaluta hvis deres økonomiske aktivitet er offentlig. 

Bedrifter tar personvern altfor seriøst, de liker å handle med smarte kontrakter for å håndtere sine kunder og partnere. Hva nytter det å være smarte kontrakter for bedrifter hvis de er offentlig tilgjengelige? Snarere kan brudd på slike data tipse konkurrentene om de pågående strategiene, og skape en katastrofe for den langsiktige virksomheten.

Alt dette var fra brukernes synspunkt, la oss nå tenke fra perspektivet til en kryptovaluta. Personvern er en viktig faktor for soppbarheten til en kryptovaluta. Fungibility er et konsept om at en myntes verdi skal forbli den samme uavhengig av dens historie, eller 1 BTC skal være 1 BTC uansett hva. Men med fundamentalt gjennomsiktige mynter, kan alle se transaksjonshistorikken til en mynt. Nå, basert på historie, kan noen avvise å akseptere en mynt. For eksempel kan du avvise en bitcoin hvis den var involvert i en narkotikaavtale. Dette vil skape et problem med at noen mynter er mer verdifulle enn andre. Hvis dette skjer i masseskala, vil det være et stort problem for kryptovalutaene. 

Heldig for oss løser personvernfokuserte mynter begge disse problemene.

Personvernfokuserte mynter

Personvernfokuserte mynter er helt sporbare og anonyme på grunn av teknologien. I motsetning til Bitcoin og andre, skjuler personvernmynter informasjonen til avsenderen og mottakeren. Det er en rekke teknikker tilgjengelig for å gjøre dette. Noen av dem er det

  • Stealth-adresser

Den mest enkle teknikken, den skaper en ny adresse hver gang du handler på nettverket deres. Det er også mer avanserte versjoner av dette. 

  • Ringsignaturer

Du må signere for å bekrefte en transaksjon. Ringsignaturer kombinerer deg med andre underskrivere for å skjule deg som avsender. 

  • zK-SNARKs

En avansert form for kryptografi for å gjøre transaksjonene dine tryggere.

Og andre metoder som MimbleWimble, Tor, CoinJoin osv. 

Hva er de mest populære personvernfokuserte myntene?

Monero (XMR)

En av de mest populære og mye brukte personvernmyntene. Det startet som en gaffel fra Bytecoin i 2014 og bruker nå ringesignaturer, snikadresser og en unik splittemekanisme.. 

Dash (DASH)

Dash gir brukeren et alternativ til å enten holde transaksjonene private eller ikke. Mynten ble startet som en Litecoin-gaffel. Dashs modifiserte Proof-of-Stake X11-gruvedriftsalgoritme bruker “CoinJoin” for private transaksjoner for å sikre at transaksjonen ikke er synlig.

ZCash (ZEC)

ZCash har også muligheten til å velge personvern eller ikke. Mynten har fått partnerskap med JP Morgan, Parity og StarkWare. Den bruker zK-SNARKs. 

Andre personvernmynter er Bytecoin, Verge, Komodo, Grin og andre. Du kan sjekke listen her.

Hvor kan du kjøpe personvernmønter og andre mynter?

Det neste spørsmålet er hvor du kan kjøpe disse myntene. Personvernmynter er ikke forskjellige fra andre kryptovalutaer når det gjelder handel. Det er mange måter å kjøpe kryptovalutaer, men de mest foretrukne måtene er å kjøpe via børser og meglerhus.

Kjøpe via børser

En børs ligner en børs der kjøpere og selgere handler basert på dagens markedspris på aksjer. Børsen tar et gebyr for å tjene som mellommann. Imidlertid er det ikke alle børser som har alle myntene, og personvernmynter som Monero er tilgjengelige på alle de store børsene som Binance, Coinbase, OKEx osv. Relativt nyere mynter kan være vanskelig å finne på de fleste børser..

Kjøp via meglere

I denne modusen overføres midlene dine via et forhandlernettverk i stedet for en sentralisert sentral. Vi refererer til dette som et OTC-marked. De kryptomeglere finn folk som har store bassenger av krypto og handelsmenn som er villige til å kjøpe den, og par dem sammen. Dette gir omfattende fleksibilitet og raskere avregningsperioder med hensyn til børser. 

Regulering og personvernmynt

Hver mynt har to ansikter, og det har også dette. Mens personvernmynter kan hjelpe bedrifter og brukere med en sikrere økonomisk økonomisk tilstedeværelse på nettet, blir de også den foretrukne måten å gjøre transaksjoner for ondsinnede brukere. Praksiser som hvitvasking av penger, transaksjoner for terrorisme eller ulovlige aktiviteter og skatteinvasjon, blir mer fremtredende på personvernmynter. Derfor er personvernmynter synonymt med betalingsmåten til det mørke nettet. 

Regjeringen griper inn her og personvernmynter har vært den største bekymringen i mange forskrifter. 2019 har blitt sagt å være året for regulering av kryptovalutaer, den nylige lanseringen av Facebook Libra-mynt har tiltrukket regulatorisk trekkraft fra forskjellige regjeringer. I slike tider kan vi være sikre på at personvernmynter også blir vurdert. Men hvis vi ser på historikken om regelverk rundt kryptovalutaer, så observerer vi at de fleste land fortsatt sliter med hvordan man kan klassifisere kryptovalutaer til en aktivaklasse. Den amerikanske kongressen lurer fortsatt på om de skal betegne kryptovalutaer som verdipapirer, råvarer eller en helt ny klasse av eiendeler.  

Per nå er Japan den eneste nasjonen som har tatt alvorlige skritt mot å forby personvernmynter. Regjeringen er det tvinger kryptobørsene fra å notere eventuelle personvernmynter. De prøver å gjøre konverteringen av fiat vanskeligere til en personvernmynt. Men det kan fortsatt oppnås ved hjelp av desentraliserte børser (DEXer). 

USA hadde kanskje ikke tatt hensyn til personvernmynter, men de undergraver det ikke helt. Her er noen av kommentarene fra tjenestemenn fra myndighetene.

“Det er viktig at USA fortsetter å jobbe internasjonalt for å forbedre kontrollene knyttet til digital valuta. Vi bør også vurdere ytterligere lovgivningsmessige eller regulatoriske tiltak for å løse potensielle utfordringer knyttet til anonymitetsforbedrede kryptovalutaer, tjenester som er ment å skjule transaksjoner på blokkjeder.

Robert Novy til husets underutvalg for terrorisme og ulovlig finansiering.

“[…] Hvordan tillater du frihet mens du tillater regjeringen å prøve å gjøre jobben sin for å beskytte for befolkningen, og jeg tror det må være en balanse der og […] Jeg ser at regjeringen prøver å finne den balansen. Jeg tror ting som null-kunnskapssikker presser den balansen en vei, og det må kanskje være en omkalibrering av hvor den linjen er […] ”

—— Brian Quintenz, CFCT-kommissær i et nylig vise fram. 

Per nå er det ikke særlig mye som er tatt mot personvernmynter, spesielt fordi myndighetene fortsatt er opptatt av å håndtere kryptovalutaer som helhet. Men mengden anonymitet som tilbys av personvernmyntene kan også være forrædersk. Vi trenger kanskje en hybridløsning som har funksjonene til både personvernmynter og andre. 

Vil personvernmynter overleve forordningen?

Per nå har regjeringer ingen idiotsikker metode for å forhindre bruk av personvernmynter. Det de maksimalt kan gjøre er å komplisere prosessen med å bytte mellom fiat og kryptokurver vanskeligere. Men å bruke personvernmynter vil ikke bli umulig, men heller fungere som en tunnel for å gjøre svarte penger hvite. 

Hvis vi ser på historien, var den amerikanske regjeringen skeptisk til SSL-sertifisering av nettsteder. Flere år senere er SSL-sertifikat sikkerhetsnormen for nettstedene, og alle offentlige nettsteder må bruke sertifikatet for sikkerhetsformål.

“Økt kontroll kan gjøre dem (kryptovalutaer) til en risikofylt investering for mer tradisjonelle handelsmenn / investorer, men personvernfokuserte mynter vil alltid ha brukstilfeller på steder med begrensninger på personlig frihet.”

– Sheffield Clark, administrerende direktør i Coinsource, en operatør av Bitcoin-minibanker.

Med slike kommentarer og løfter ser det ut til at personvernmynter vil overleve reguleringen uskadd. Imidlertid må noe gjøres med problemene fra personvernmynter som gjør ulovlige aktiviteter enklere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me