En nybegynnerguide til Bitcoin

Har du lurt på bitcoin? Er du nysgjerrig på å vite mer om Bitcoin? Denne Bitcoin nybegynnerveiledningen er ditt første skritt i å mestre bitcoin.

Beginners Guide for Bitcoin:

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er et peer-to-peer online betalingssystem som ikke involverer noen sentral myndighet eller mellommann for at en transaksjon skal finne sted. Den bruker kryptografi for å verifisere disse transaksjonene gjennom nettverksnoder og registrerer dem i en offentlig distribuert hovedbok kalt blockchain. Å være et open source-nettverk, er utformingen av bitcoin offentlig som ingen eier eller kontrollerer. Siden oppstarten i 2008 har Bitcoin vokst til en teknologi, et fellesskap av brukere, et investeringsmiddel og en valuta.

Hvorfor Bitcoin er viktig?

“Bitcoin er motstandsvalutaen …”

Finanskrisen i 2007-2008 startet med krisen i markedet for subprime-pantelån. For å tiltrekke seg nye kunder begynte de amerikanske bankene å gi risikable lån som til slutt ble standard. Folks manglende evne til å betale tilbake pengene fikk bankene til å kollapse. Parallelt med dette brukte bankene folks penger til å investere, og når investeringene ikke betalte seg, tapte finansinstitusjonene penger og gikk konkurs. Som svar på dette prøvde den amerikanske regjeringen å redde dem ut gjennom skattepengene. Dette førte til misnøye hos kunder over hele landet. Siden den globale økonomien er sammenkoblet, utviklet dette seg til internasjonale bankkriser som brakte verdensøkonomien til stillstand.

Ved å stole på en bank mistet folk pengene sine. Som en mottiltak trykte regjeringen mer penger, men det er ingen maksimal grense for hvor mye penger som kan skrives ut, og det førte til en reduksjon i verdien av pengene sammen med usikkerhet om nedgangen i penges verdi. Denne finanskrisen fikk folk til å kreve en valuta som ikke kontrolleres av en sentral autoritet.

Hva slags problemer Bitcoin løser?

Et valutalternativ kan bare trives hvis ingen har lansert det og systemet ikke har noe sentralt feilpunkt. Dette er hva Satoshi Nakamoto lanserte i 2008, et peer-to-peer elektronisk kontantsystem. Bitcoin har fastsatt det maksimale antall bitcoins som kan være i omløp og hastigheten med hvilken nye kan produseres som er sikret av kodingen som brukes i designen. Dette gjør at verdien av hver bitcoin kan være avhengig av bare tilbud og etterspørsel i markedet og fri for myndighetsinngrep.

Med vår nåværende valuta er det en tredjepart involvert i verifisering og validering av en transaksjon. Bitcoin eliminerte behovet for mellomledd ved å gjøre det mulig for brukerne å handle direkte med hverandre. Du trenger bare en Bitcoin Wallet for å lagre bitcoins som fungerer som en fysisk lommebok i stedet for en bank. Kodingen som brukes i utformingen av disse lommebøkene, gjør dem synlige for alle som ønsker å gjennomgå den som sikrer sikkerheten til innskuddene dine. Videre er bitcoin-nettverksprosessen anonym, betalinger er veldig raske, og når de først er sendt, får du dem ikke tilbake.

Gjeldende status for Bitcoin

Da bitcoin først ble introdusert i 2009, var verdien $ 0 og senere $ 0,39. Over tid stimulerte de flate valutakriser og bankblokkeringer interessen blant allmennheten. I fjor, i midten av juni, har verdien av blockchain vært $ 14,37 milliarder, hvis ledende driver var prisen på bitcoin. I slutten av juni måned steg prisen på bitcoin til rundt $ 300.

Den totale verdien av bitcoin som eksisterer, er på 10 milliarder dollar. Det ville være nøyaktig å si, for øyeblikket er verdien av bitcoin-markedet mye mer verdifullt enn til og med Twitter, som er et av de største selskapene i sosiale medier i verden..

Fordeler og ulemper med Bitcoin


“Med e-valuta basert på kryptografisk bevis, uten behov for å stole på en tredjeparts mellommann, kan penger være sikre og transaksjoner uanstrengt.”

Det er bare syv år siden bitcoin ble introdusert, og det er fortsatt i sin tidlige utviklingsfase. Men det er mange funksjoner i bitcoin som absolutt er snakk om byen.

Fordeler med bitcoin

 • Ingen tredjeparter – Fraværet av mellommann gjør det til et billig alternativ. Fra en selgers POV, når du har bitcoin-penger, har du det, og kjøpere kan ikke ta det tilbake.
 • Frihet – Send pengene dine hvor som helst i verden til enhver tid.
 • Digital identitet – Opprettelse av digitale identiteter er en av funksjonene som er veldig elsket av bitcoinentusiastene. Dette gjør det også lettere å registrere seg for plattformer og tjenester.
 • Ingen sentralkommando – Bitcoins eies av ingen, og ingen enkelt selskaper er eieren av det. Dette betyr at verken myndigheter eller banker kan hindre deg i å motta eller sende bitcoin-penger, hvor som helst i verden.
 • Pseudo anonymitet – Selv om bitcoin ikke gir deg fullstendig anonymitet, er det ikke nødvendig å oppgi identiteten din i nettverket.
 • Åpenhet – Alle avsluttede transaksjoner er tilgjengelige for alle, men din personlige informasjon er skjult.
 • Kontroll & Sikkerhet – Brukerne har kontroll, selgere kan ikke kreve ekstra avgifter og bitcoin kan krypteres for å sikre sikkerhet.

Ulemper med bitcoin

 • Fare & Volatilitet – Begrenset mengde mynter og økende etterspørsel gjør den svært ustabil. Men det forventet at volatiliteten over tid vil avta.
 • Mangel på oppmerksomhet – Mange mennesker er fortsatt uvitende, og en stor del av befolkningen har ikke en klar forståelse.
 • Høy risiko – Økt regulering, mangel på applikasjoner, begrenset skalering og mangel på sikkerhet gjør det til en høyrisiko-satsing.
 • Begrensede brukssaker – Selv om Bitcoin gir innovative løsninger for raskere og enklere betalinger, men det har problemer når det gjelder gjennomførbarhet. Noen mangler som hindrer dens adopsjon er skalerbarhet og gebyrproblemer.

Bitcoin er i begynnelsen og utvikler seg fortsatt. Det vil ta tid for bitcoin å nå sitt fulle potensiale.

Hvordan Bitcoin fungerer?

Bitcoins er virtuelle mynter som er designet for å være selvstendige for verdien. For å lagre eller flytte pengene dine trenger du ikke banker. Atferden til disse bitcoinsene er lik fysiske gullmynter. Dette betyr at når du har bitcoins, kan du lagre dem som verdi. Nylig har vi sett at bitcoin også brukes til betalingsformål, men bruk av bitcoin som valuta er fortsatt gjenstand for utbedring av problemer med skalerbarhet med Bitcoin blockchain.

Bitcoins handles i utgangspunktet fra den spesifikke bitcoin-lommeboken til en person til en annen. Når vi snakker om lommeboken, er det en digital butikk for bitcoins som du kan bruke på smarttelefonen, datamaskinen, nettbrettet eller i skyen.

Nå vet du det grunnleggende om Bitcoin. I neste artikkel vil vi gå gjennom tips og ressurser du trenger for å mestre Bitcoin.

Er du klar for neste trinn?

Gi oss beskjed om alle dine tvil om bitcoin i kommentarer. 

 Følg oss på

Twitter , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector