Er Bitcoin Bears tilbake for en mishandling?

BTC USD trender nå sterkt baisse, med suksessive nedgangstider i september, oktober og november 2019. Den rådende prisen svever rundt $ 7,350 per enhet BTC, betydelig lavere enn det 50-dagers glidende gjennomsnittet på 8,331,03 $ og det 200-dagers glidende gjennomsnittet på 9,416,32 $. Basert på de gjeldende tekniske indikatorene, indikerer svingepunktene for BTC USD-paret følgende nivåer: dreiepunkt på $ 7 903,55, med det første motstandsnivået (R1) på $ 9 246,96, og det andre motstandsnivået (R2) på $ 10 922,16. Det første støttenivået (S1) holder på $ 6,228.35, og det andre støttenivået (S2) holder på $ 4,884.94.

Kilde: StockCharts BTC USD Bollinger Bands

Bollinger Bands (20,2) er også en viktig teknisk indikator i kryptovalutahandel. Disse båndene fanger vanligvis omtrent 90% av prisaksjonen for den digitale valutaen, og når prisutviklingen over båndet, indikerer det at Bitcoin er overkjøpt. Dette er et sterkt signal om at en korreksjon vil finne sted, og en salgshandling er sannsynlig. Når Bitcoin-prisene ligger over båndet, er det en god ide å selge kryptovalutaen. De nåværende Bollinger-bandene har en medianpris på $ 7 722,10, mens den rådende prisen er rundt $ 7,350 per enhet. Den øvre enden av Bollinger Bands svever rundt $ 8 752,36, og det nedre båndet er priset til $ 6,691,83.

Det virker usannsynlig at BTC USD vil stige mot sin 200-dagers MA, gitt at det nå er betydelige avvik mellom den rådende prisen og de korte og langsiktige glidende gjennomsnittene. Det har ikke vært noen sidekonsolidering i prisen på BTC USD der handelsmenn sannsynligvis vil se Bollinger Bands stenge rundt prisen på Bitcoin. Vi kan forvente at et prisutbrudd vil finne sted når Bollinger-bandene strammer seg til prisen på BTC USD – for nå er det lite sannsynlig at det vil skje, og det ble sist sett i midten av oktober da Bitcoin konsoliderte rundt $ 8.300. På det tidspunktet så vi et dramatisk utbrudd mot $ 9,416 i løpet av uker, før ytterligere konsolidering fant sted og prisen falt til $ 7000 i slutten av november.

Hvorfor trender Bitcoin Bearish?

Det bearish momentumet som har oppslukt kryptovalutaarenaen har funnet sted siden 26. juni 2019 da Bitcoin nådde en høyde på omtrent $ 12 800 per enhet BTC. Siden den gang har det vært en jevn og konsekvent avskrivning av verdens rangeringskryptovaluta til sitt nåværende nivå på omtrent $ 7 350 per enhet. Imidlertid startet BTC USD 2019 på en uspektakulær måte, til $ 3761 per enhet. Hvis vi bruker den rådende prisen i begynnelsen av desember som målestokk, har denne digitale valutaen generert 100% avkastning i år. Dette er tydeligvis intet mindre enn spektakulær ytelse fra Bitcoin, til tross for flere tilbaketrekninger i 3. og 4. kvartal, 2019. De tekniske indikatorene er trendaktige, og de fleste analytikere tilskriver en salg eller en nøytral vurdering til Bitcoin.

Noen analytikere peker på at desember er en spesielt viktig måned for Bitcoin. Husk at Bitcoin i botn i desember 2018 da prisen traff 3 166 dollar per enhet. Hvis vi spoler tilbake til desember 2017, toppet Bitcoin $ 20.000 per enhet. Det store spørsmålet er hva som vil skje i løpet av desember 2019? Allerede bevisene trender bearish med prisene som beveger seg markant lavere. Faktum er at handelsmenn går kort på BTC USD etter påfølgende uker med tap og avslag på flere viktige motstandsnivåer. De som tror at Bitcoin har mistet høyden, er absolutt berettiget i deres meninger, og RSI (Relative Strength Index) støtter det bearish forestillingen.

Noen spekulanter mener at Bitcoins dramatiske nedgang i liten grad skyldes kinesisk innsats for å slå ned på kryptovalutaen. Den digitale valutaen mistet 3000 dollar på litt over en måned mellom oktober og november 2019. Den kinesiske regjeringen er helvetes på å begrense virksomheten til bedrifter som jobber med kryptovaluta. Dette markerer en dramatisk reversering fra premierens ønske om å legge til rette for større adopsjon av blockchain-teknologi. De People’s Bank of China (PBOC) har tatt en hard tilnærming til utveksling av kryptovalutaer, og dette har sendt markedene til å flagre. Kalt ‘China Crackdown’, har dette nye angrepet på Bitcoin en sterkt bearish effekt på den digitale valutaen. Heldigvis er Bitcoin ikke fremmed for whipsaw-aktivitet i finansmarkedene. Den stiger og faller med forlatelse, og dette er par for kurset for verdens rangeringskryptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector