Har Bitcoin slått bunnen? Her er en potensiell tidslinje for gjenoppretting

Sammendrag:

 • Vi har nettopp opplevd / vært vitne til den tredje største Bitcoin-nedtellingen på -65,81% fra høydepunktene.
 • I absolutte dollar er dette den største nedtrekkingen i Bitcoin-historien.
 • Den nåværende prisruten er tilfeldigvis det tregeste utsalget vi noen gang har møtt.
 • Bitcoin tok i gjennomsnitt 1,5 ganger flere dager for å komme seg til de forrige høyder enn NASDAQ Composite gjorde under tech-boom.
 • Basert på “Recovery to Trough Ratio” av 1,69 og 111 dager topp til trau for den nåværende nedtellingen kan det ta en annen 188 dager fra det lave (ikke til midten av oktober 2018) før vi kanskje nær $ 20K nivå igjen.
 • Uttrekkelser av Bitcoin er skarpere og raskere enn uttrekk under NASDAQ-teknologiboblen, men det tar også kortere tid før vi når en ny topp.

De siste dagene har vi sett en merkbar gjenoppretting i kryptoprisene. Fra 1. april 2018 (da BTC nådde et lavt intradag på $ 6463,54) til i dag (med BTC rundt $ 9240), har Bitcoin gjenopprettet 44%. Mens dette er utvinning i Bitcoin-pris er imponerende, det er fortsatt langt fra $ 19 000 + nivåene vi så i midten av desember 2017.

Spørsmålene i alles sinn er:

 1. Vil denne prisgjenopprettingen vare?
 2. Hvor lang tid tar det for oss å gå tilbake til glansdagene til Bitcoin på nær $ 20.000 USD-nivåer?

Er vinteren over?

I denne undersøkelsen vil vi undersøke nedtrekkshistorikken i BTC for å se hvordan denne nylige “lange vinteren” sammenlignes med tidligere korreksjoner, og videre vil vi sammenligne denne nedtellingen med uttrekk under teknologiboblen for å se om vi kan få nytte innsikt.

Dataene vi bruker for dette stykket vil være sluttkurser på BTC siden oktober 2012, og NASDAQ Composite (det viktigste referanseindekset for tekniske aksjer) sluttkurser fra 1996-2004, som omfatter perioden “teknologiboble”.

Jeg vet, jeg vet, flere artikler der ute har allerede gjort sammenligningen mellom Crypto og NASDAQ Tech-boblen, men her på CoinFi ønsket vi å kjøre denne sammenligningen for oss selv, og også ta analysen et skritt videre for å se om vi kunne komme opp med ny innsikt å dele med dere.

Først, la oss begynne med noen grunnleggende ting.

Hva er en Drawdown??

EN nedtrekk i en hvilken som helst eiendel er definert som% prisendring fra topp aktivpris til bunn.

Så uten videre, her er en liste over de bemerkelsesverdige ulempene for BTC, og starter med den største:

BTC-trekk

 • Vi er for øyeblikket i den tredje største nedtrekningen (siden BTC virkelig ble en ting) av -65,81% fra høydepunktene.
 • Dette innebærer en $ 12.445,72 absolutt prisfall som er den største nedtrekkingen noensinne når det gjelder absolutte dollar.
 • Gjennomsnittet av disse trekkene er -49,24%, så den nåværende nedtrekkingen av -65,81% er på den høyere siden enn vi tidligere var vitne til, og man kan komme med argumentet om at BTC er overforlenget og neppe vil falle ytterligere.
 • Interessant nok er den nåværende prisruten som vi befinner oss i, også den tregeste utsalget vi noen gang har møtt 111 dager å treffe bunnen. Det er nesten 3x gjennomsnittet av 41,28 dager. Det forklarer også hvorfor denne nylige nedtellingen føles spesielt smertefull da kryptoinvestorer har vært vant til raske rebounder.
 • “Recovery to To Trough Ratio” som sammenligner hvor mange dager det tar å komme seg til de forrige toppene med antall dager det tar å slå lavt, har et gjennomsnitt på 1,69 for alle ulemper. Dette er avgjørende da det antyder at det tar 1,69x like mange dager for å komme seg til de tidligere høyder som for å treffe det laveste punktet i gjennomsnitt.

Bitcoin VS. Tech Bubble

La oss se hvordan NASDAQ-komposittnedsettelsene så ut under “Tech Bubble.”

Tegninger for NASDAQ


 • Du kan se at den største nedtrekningen av -77,93% fra 13. mars 2000 til 9. oktober 2002 signaliserer boblen. Overraskende nok tok det 647 dager for teknisk krasj å nå absolutt lavt nivå, og det var ikke før 23. april 2015, en hel del 3155 handelsdager senere at vi nådde de samme høyder igjen. Det er virkelig, egentlig lang tid til utvinning.
 • Gjennomsnittlig drawdown er -21,76% som er mindre enn halvparten av BTC. Selvfølgelig er dette noe du kunne gjettet selv, gitt den høyere volatiliteten i krypto.
 • I gjennomsnitt tok det 102,8 dager å treffe lavt, det vil si 2,5 ganger lenger enn det vi observerer i BTC.
 • BTC har en “to Trough to Peak recovery ratio” som er 1,5 ganger tregere enn NASDAQ. Dette innebærer at for BTC tok hver dag med nedtrekning i gjennomsnitt 1,5 ganger flere dager å komme seg til de forrige toppene enn NASDAQ Composite gjorde under den tekniske boom! Absolutt et interessant funn, selv om det er litt deprimerende for alle kryptoentusiaster og HODLere der ute, da vi forventet en raskere gjenopprettingstid for en mer volatil eiendel.

Så hva forteller denne informasjonen oss?

Til tross for det faktum at folk ofte trekker sammenligning mellom de to, er nedtrekkingsadferden mellom NASDAQ-teknologiboblen og BTC ikke like.

Spesielt gitt den desentraliserte naturen til spekulasjon og mangel på institusjonell støtte i Crypto vs Tech-aksjer, er sammenligning av 2 lik å sammenligne eple med appelsiner – til tross for den praktiske fortellingen om bobler generelt.

Den store forskjellen er dessverre den relativt langsommere utvinningsperioden. Med “Recovery to Trough Ratio” på 1,69 for BTC og 111 dager topp for å trau for den siste nedturen, kan vi bare antyde at det kan ta ytterligere 188 dager fra det lave før vi nærmer oss 20K-nivået igjen.

Så ifølge denne analysen er det kanskje ikke før midten av oktober til du ser pengene dine tilbake hvis du kjøpte på high, som er en levetid i kryptoverdenen!

Dykking dypere inn i analysen

Mens analysen ovenfor fører til noen interessante funn, er det noen forbehold å vurdere:

 • Det er ikke nok datapunkter for å trekke viktige konklusjoner
 • De forskjell mellom nedtrekkingsstatistikken er stor – det er ikke nok konsistens mellom datapunktene til at vi kan trekke faste konklusjoner.
 • Konteksten der ulempene oppstår er ganske variert
 • Viktigst, dataene er sterkt forvrengt av Mt Gox-fiaskoen som utløste den største BTC-nedtrekkingen noensinne og en ekstremt lang vinter.

For å motvirke de ovennevnte punktene, har vi utvidet analysen for å undersøke ikke bare topp til lav nedtrekk, men også lokale minima og maxima – noe som gir oss flere datapunkter.

Grafen nedenfor gir en bedre ide om punktene vi ser på:

BTC-prishistorie

I grafen ovenfor gjenspeiler de blå punktene de lokale toppene (maksima), og de røde punktene representerer de tilsvarende dalene (lokale minima).

BTC Drawdowns-2

 • Ser vi på lokale minima og maxima kan vi tegne et litt annet bilde
 • Imidlertid økte den gjennomsnittlige nedtrekkingen noe til -55,57% ettersom vi tar høyde for flere topptider og kummer i løpet av dagen
 • Den gode nyheten er at gjennomsnittet “To Next Peak to To Trough Ratio”, som måler hvor mange dager det tar å se neste lokale topp vs. antall dager det tar å slippe ned, forkorter til 1,25x, en forbedring av 27% og et positivt tegn for HODLere
 • Videre er gjennomsnittlig utvinning til neste lokale topp 119% viser at hver gjennomsnittlig utvinning mer enn dobler den forrige lave.

Vi kan gjøre den samme dypere analysen for NASDAQ under tech boom for å se hvordan den sammenlignes.

NASDAQ-prishistorie

Topp 10 lokale topp og kummer i NASDAQ:

NASDAQ topp 10 lokale topp og kummer

 • Gjennomsnittlig trekning øker til -29% med gjennomsnittlig To.Trough lengde forblir omtrent den samme på 96,4 dager. Dette betyr at lokale minima- og maksimalanalyser gir omtrent de samme konklusjonene som topp til daluttak
 • Den største endringen er at “To Next Peak to To Trough Ratio” øker betydelig fra 1.05 til 1,78x. Faktisk snur rollen nesten med at BTC-prisen ser en relativt raskere utvinning enn NASDAQ Composite

I en ideell verden ville vi ha flere datapunkter og utføre noen signifikansetesting, men det er klart at BTC-uttrekk er skarpere og raskere enn uttrekk under teknologiboblen, men det tar også kortere tid før vi når en ny topp.

Konklusjon

Mange har tilskrevet den nylige prisgjenopprettingen til slutten av skattesesongen. Selv om denne utvinningen absolutt er lovende, og kryptoverdenen ser en positiv utvikling som økt institusjonell interesse for kryptoverdenen, vil jeg advare våre andre lesere om at det fortsatt kan være litt lenger enn noen få uker før vi ser kryptoer nå sine tidligere høyder, men på mellomlang sikt ser utsiktene lyse ut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector