Kryptovaluta som brukes til å finansiere terrorisme av Pro-ISIS-grupper, Al-Qaida-tilknyttede selskaper – Rapport

Selv om kryptokurrency fremdeles er en relativt ny innovasjon i finansnæringen, øker bruken av den blant jihadistgrupper i Midtøsten. EN nylig rapport av JITM (MEMRI Jihad and Terrorism Threat Monitor) viser at finansiering av terrorisme med kryptokurver øker.

Krypto- og terrorfinansiering

Den lange rapporten utarbeidet av JITM ble oppsummert av Midtøsten Media Research Institute (MEMRI) 21. august med tittelen “The Coming Storm”. Rapporten hevder at terrorister, deres organisasjoner og støttespillere bruker kryptovalutaer på forskjellige måter, inkludert finansiering av angrep, kjøp av utstyr, støtte krigere, deres familier og mer.

Etter hvert som bevisstheten rundt kryptokurver øker, blir dårlige aktører unektelig en trussel mot veksten i bransjen. Hver diskusjon om regulering av kryptovalutaer inkluderer emnet for det kontroversielle trekket ved anonymitet knyttet til kryptovaluta-transaksjoner. Denne funksjonen utnyttes for tiden av terrorgruppene. Studierapporten til MEMRI skriver;

Blockchain- og kryptovalutaindustrien fortsetter å få fart, og flere og flere selskaper tillater bruk av kryptokurver og til og med lanserer sine egne, det er forstått og forventet at kriminelle elementer, inkludert terrorgrupper, vil bevege seg enda raskere enn de er i dag å bruke dem.

Den omfattende forskningen på fem år beskriver at en jihadi-blogg hjelper terrorgrupper via en bitcoin online donasjon som til slutt sender kryptovalutaen til ISIS, Det muslimske brorskapet, Hamas, Al-Qaida, etc. Foruten bloggen ber noen få terroristgrupper om donasjoner form for kryptovaluta på sosiale nettverkssider, inkludert Facebook, Twitter og andre. Faktisk antas Telegram å være den viktigste plattformen som brukes til terroristinnsamling i dag ifølge forskning. Studien påpeker at terrorgruppene også deler lærerike videoklipp sammen med bitcoin-adresser for å veilede potensielle givere. Bitcoin, Dash, Ethereum, Monero, Verge, Zcash er noen få store kryptokurver som terrorister ofte mottar som en donasjon. Rapporten sier;

Denne landemerkestudien viser unektelig at fremtiden for terrorfinansiering og innsamling skjer nå. Trusselen er for viktig til å overses; det må undersøkes og løsninger må komme frem til.

Telegram brukte mye for å finansiere terrorisme

Studien avslører også at sosiale medienettverk er midtpunktene for å finansiere terrorgrupper og oppfordrer til tydelig politikk for å forby / begrense kriminell kryptovalutaaktivitet på slike plattformer. Det nevnes videre at “de kan forhindre disse handlingene ved” konsekvenser og straffer for selskaper som ikke gjør det “.

Forskningen peker på en alvorlig advarsel mot Telegrams kommende kryptovaluta, GRAM med blockchain TON. Det hevdes også at det ikke er utviklet verktøy for å takle kryptovalutainnsamling brukt av terrorist- og jihadigrupper. Det hevder;

Tjenestemenn for terrorisme må være forberedt på den kommende eksplosjonen av terroristbruk av Telegrams kryptovaluta.

Mens Telegram blir et viktig sted for å hjelpe Jihadis og støttespillere med kryptofinansiering, sier forskningen at MEMRI-ansatte utstedte kongressbrev til Telegram-sjef Pavel Durov. Brevet ba om Durovs umiddelbare svar på terroristers utbredte bruk av plattformen. Forskningen forklarte at brevet krevde;

Blant annet at Durov “reagerer… med umiddelbar haster med å spesifisere en handlingsplan for å bekjempe ekstremistisk innhold i Telegram og skape garantier for å forhindre terrorgrupper i å bruke plattformen som et sikkert innsamlingsverktøy.”

Som rapportert tidligere, har kryptovalutaens natur av desentralisering og anonymitet ført til at terrorgrupper henvender seg til Bitcoin, og rapporten som sier at det ikke er tatt noen tiltak for å få slutt på bruken av dårlige spillere. Videre nevner rapporten noen få store terrorgrupper som bruker kryptofinansiering, og som hovedsakelig markedsfører den via Twitter, Instagram og Telegram for å be om kryptovaluta, spesielt bitcoin for fundraising..


I følge den detaljerte rapporten er pro-ISIS-grupper, Al-Qaida-tilknytning Hay ‘ved Tahrir Al-Sham (HTS), Hamas militære fløy, Izz Al-Din Al-Qassam Brigader, og deres støttegrupper stort sett involvert i krypto -finansiering. Studien sier også at disse gruppene “tilsynelatende forsvinner” når de begynner å få oppmerksomhet fra media og juridiske vakthunder.

I løpet av undersøkelsen av denne rapporten ble det funnet at noen grupper, etter å ha fått oppmerksomhet fra media og myndigheter, tilsynelatende forsvant, sammen med deres lommebøker og adresser til kryptovaluta..

Bildekilde – unilad.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector