Hva er Bakkt? | Viktighet og markedspåvirkning

hva er Bakkt

I dag skal vi se på Bakkt futures-plattformen og analysere hvilken innvirkning det kan ha på kryptomarkedet i 2020.

Hva er Bakkt?

Bakkt er en åpen plattform som har som mål å tilby et mangfoldig utvalg av kryptovaluta-tjenester, inkludert handel og lager.

Bakkt ble grunnlagt av det samme selskapet som opprettet New York Stock Exchange og kom inn på markedet med en sterk liste over støtte fra store selskaper, som BCG, Microsoft og Starbucks. Andre topppartnere fra kryptoindustrien inkluderer Pantera Capital, Fortress Investment Group, Eagle Seven, Galaxy Digital, Protocol Ventures, Susquehanna International Group og Horizons Ventures.

Interkontinentalt utveksling, Bakkts morselskap, kunngjorde i august 2018, at de har planer om å bruke Microsofts skytjeneste, Azure, til å “skape et åpent og regulert, globalt økosystem for digitale eiendeler.” ICE driver 12 regulerte børser og markedsplasser, inkludert ICE-børser i USA og Canada, Liffe futures börser i Europa, samt New York Stock Exchange (NYSE).

I tillegg til å inkludere føderalt regulerte markeder og hjelpetjenester, vil plattformen også inkludere Bitcoin to fiat-konverteringer, noe som er en sjelden funksjon på børser i kryptovaluta på grunn av regulatoriske komplikasjoner.

The-Bakkt

cryptonewsz.com

Plattformen ble designet for å imøtekomme institusjonelle investeringer for kryptobrukere. Bakkt så ønsket fra institusjonelle investorer om å involvere seg i kryptovaluta og bestemte seg for å tilby kryptoderivater, for eksempel Bitcoin-futureskontrakter.

Det meste av dagens institusjonelle investeringssektor er involvert i aksjer, obligasjoner og andre tradisjonelle finansielle instrumenter. Ved å tiltrekke pengene til kryptokurrency, vil dette øke den totale markedsverdien på sfæren enormt.

Dette vil bety at Bakkt vil eksponere institusjonelle investorer for et marked verdt 270 milliarder dollar per år.

“Ved å bringe regulert, tilkoblet infrastruktur sammen med institusjonelle applikasjoner og forbrukerapplikasjoner for digitale eiendeler, tar vi sikte på å bygge tillit til aktivaklassen på en global skala, i samsvar med vår oversikt over å bringe gjennomsiktighet og tillit til tidligere uregulerte markeder,” – sa i uttalelsen Intercontinental Exchange grunnlegger og administrerende direktør, Jeffrey Sprecher.

For å oppsummere, hva er Bakkt: en krypto futures exchange som tilbyr en-dagers fysisk levert Bitcoin-kontrakter samt fysiske lagertjenester, som vil være forsikret av et garantifond. Plattformen vil gjøre det mulig for detaljist-, institusjonskunder og kjøpmannskunder å få tilgang til digitale eiendomsmarkeder på en helt sikker, effektiv og kompatibel måte.

I tillegg til disse nye fordelene, vil en tilstrømning av institusjonelle penger gi mer legitimitet til kryptomarkedet og videreføre prosessen med å oppnå vanlig aksept og adopsjon.


Bakkt tidslinje

22. juli begynte Bakkt å teste sin Bitcoin Futures-plattform. Prosjektet har forsinket lanseringen av futureskontraktene en stund nå, ettersom selskapet møtte mange regulatoriske og tekniske hindringer.

I september lanserte Bakkt endelig Bitcoin-futureskontrakten.

Våre kontrakter har allerede mottatt grønt lys fra CFTC gjennom selvsertifiseringsprosessen og testing av brukeraksept har startet. Med godkjenning fra New York State Department of Financial Services for å opprette Bakkt Trust Company, en kvalifisert depotforvalter, vil Bakkt Warehouse ta vare på Bitcoin for fysisk levert futures. Dette gir kundene enestående reguleringsklarhet og sikkerhet sammen med en regulert, globalt tilgjengelig børs i et marked som er underbetjent av institusjonell infrastruktur.

Men mens folk forventet at dette skulle øke Bitcoin-prisen, skjedde det motsatte. Etter lanseringen av sine BTC-futureskontrakter dumpet kryptomarkedene $ 10 milliarder dollar.

Da CBOE lanserte sine Bitcoin-futures tilbake i 2017, førte dette til en økning i Bitcoin-prisen, og drev verdien over $ 15.000.

Men den fulgte korreksjons- og bjørneperioden, som til slutt fikk CBOE til å trekke tilbake sitt Bitcoin futures-tilbud. Chicago Mercantile Exchange Bitcoin futures ble dermed den eneste leverandøren av Bitcoin futures på markedet.

Selv om Bakks fysiske futureskontrakt hadde en tregere start i forhold til CBOE, har volumet nylig begynt å vise noen forbedringer, med den månedlige futures som registrerte et handelsvolum på $ 120 millioner siden lanseringen.

bitcoin futures kontrakt

en.cryptonomist.ch

Bakkt handlet 71 Bitcoin-futureskontrakter den første dagen, og nå hadde den handlet 224 månedlige kontrakter siden lanseringen.

Mens påvirkningen på Bitcoin ikke har vært merkbar, har antallet Bitcoin-futureskontrakter som handles på plattformen økt betydelig, og registrerte en økning på 800% i daglige handler i første halvdel av oktober..

Nylig 9. desember, bare tre måneder etter lanseringen av sitt etterlengtede, fysisk avregnede Bitcoin-futuresprodukt, gikk Bakkt i live med sine Bitcoin-opsjoner og kontantavviklede futureskontrakter. Dette markerer også lanseringen av de første regulerte Bitcoin-opsjonene i USA.

“Ved å starte med den fysisk leverte Bakkt Bitcoin (USD) Monthly Futures, har vi en referansekontrakt som gir grunnlaget for at vi kan utvikle komplementære produkter basert på kundenes behov,” sa blogginnlegget..

Bakks opsjonskontrakt vil bli priset i henhold til det eksisterende fysiske produktet, mens CMEs opsjoner følger deres proprietære Bitcoin-indeks.

Hva gjør Bakkt i Crypto Market?

Som et prosjekt lansert av New York Stock Exchange, bygget på Microsoft-teknologi, og støttet av institusjonelle investorer som allerede er om bord, hvordan kan Bakkt påvirke kryptomarkedet?

Selv om lanseringen av lovlige Bitcoin-futures er et fantastisk gjennombrudd for kryptoindustrien, er det fortsatt ganske vanskelig å forutsi implikasjonen av Bakks lansering.

Hvis Bitcoins pris igjen treffer $ 100.000 neste år, vil det være spekulasjoner om at dette skyldtes en tilstrømning av hundrevis av milliarder dollar fra institusjonelle investorer. Men selv da kunne en slik økning ikke bare tilskrives Bakkt alene. Du må utelukke alle andre faktorer som kan øke prisen. Man kunne imidlertid ikke fullstendig fornekte at Bakkt ville ha bidratt i noen andel til en økning i BTC og i forlengelse av kryptomarkedet.

I 2020 vil det også være en stor begivenhet for Bitcoin, siden gruvebelønningen vil halvere seg fra 12,5 til 6,25. Det har vært mange spekulasjoner og spådommer angående hvordan prisutviklingen på BTC og BTC-baserte finansielle produkter før en halvering vil se en økning.

COO for Bakkt har også vist seg å være forsiktige når det gjelder spådommer for futuresmarkedet i sammenheng med 2020-halveringsbegivenheten..

Bakkt i Crypto-markedet

criptotendencia.com

Vil Bakkt kjøre adopsjon?

Det antas at hvis Bakkt fikk ombord så mange sertifiserte institusjonelle investorer, vil det bare være et spørsmål om tid før andre større selskaper blir med på festen. Dette scenariet vil sannsynligvis utfolde seg hvis Bakkt fortsetter å være i samsvar med SEC-reglene og får godkjenning for alle sine fremtidige operasjoner og produkter.

Også hvis store investorer godkjenner Bakks virksomhet, kan det også tvinge små investorer til å involvere seg i plattformen, ettersom deres overholdelse vil inspirere tillit. Ettersom kryptomarkedet for tiden betraktes med mye skepsis på grunn av mange regulatoriske gråområder, kan legitim støtte og godkjenning lokke flere mennesker til å samhandle med krypto.

Også Bakks produkter fungerer som et trygt inngangspunkt i markedet ved å ta en mer konservativ tilnærming for å tilby Bitcoin som et investeringsmiddel.

Fra et teknisk perspektiv er Bakkt bygget på Microsofts skytjenesteplattform Azure, og siden Microsoft er en stor aktør innen personlig databehandling og generell programvaremarked, kan dette føre til at mindre utviklere integrerer Bakks valg i sine egne produkter.

Bedrifter er ikke kjent for å lage applikasjoner eller plattformer ved å bruke teknologi som ennå ikke er tilpasset i større skala. Med Microsofts godkjenningsmerke vil utviklere sannsynligvis ha større tillit til å integrere Bakkt.

Konklusjon

Nå som du vet hva som er Bakkt og hvordan det fungerer, har du kanskje en bredere ide om hvordan det kan påvirke kryptomarkedet. Som alle slags spådommer er det vanskelig å forutsi nøyaktig hvordan Bakkt vil påvirke året som kommer, så ta alle disse spekulasjonene med et saltkorn.

Utvalgt bilde: namecoinnews.com

Merk: Dette innlegget ble opprinnelig publisert 18. desember 2018 og har blitt oppdatert for fullstendighet og sannhet i innholdet 14. desember 2019.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector