Zilliqa- Dybdegående kryptovaluta gjennomgang

Så innovative og geniale som de fleste kryptovaluta-prosjekter er, er det fortsatt en stor utfordring de fleste av dem sliter med å overvinne, og det er skalerbarhet. Dette er et problem som de fleste komplekse og store kryptoplattformer for tiden lider av.

Skalerbarhet kan defineres som nettverkets evne til å behandle transaksjoner i en forhåndsdefinert (eller kortere) periode. To av de mest åpenbare eksemplene er Bitcoin og Ethereum. I Bitcoins tilfelle har det enorme antallet transaksjoner som må behandles økt så mye at nettverket rett og slett har nådd sine grenser. Derfor har Bitcoin en av de tregeste og dyre transaksjonshastighetene til ethvert kryptoprosjekt.

Mens saken til Ethereum er litt annerledes, er resultatene stort sett de samme, og problemet blir mer enn tydelig da hele økosystemet stoppet i nesten en uke da CryptoKitties-manen startet i slutten av desember 2017. Kort sagt, problemet oppstår på grunn av det faktum at når nettverket vokser, blir det vanskeligere å oppnå enighet.

Imidlertid er det en kryptoplattform som er designet fra grunnen av for å ta hensyn til dette problemet og for å faktisk fikse det på en veldig genial måte. Det prosjektet går under navnet Zilliqa (ZIL).

Hva er Zilliqa?

Zilliqa er et ambisiøst, nyaldert kryptokurrencyprosjekt som er avhengig av skjæring samt en teknologi som gjør at blockchain kan skaleres på en lineær, ubegrenset og effektiv måte når økosystemet vokser i størrelse. I teorien har Zilliqa ingen begrensninger på antall transaksjoner den kan behandle per sekund.

Det som sannsynligvis er mest imponerende med Zilliqa, er det faktum at det klarer å behandle titusenvis av transaksjoner per sekund (akkurat som alle tradisjonelle digitale betalingsløsninger), samtidig som det fortsatt er i stand til å kjøre smarte kontrakter på et skjørt nettverk.

Hvordan løser Zilliqa faktisk skalerbarhetsproblemet?

For å fikse skalerbarhet øker de fleste blockchain-prosjekter blokkstørrelsen. Dette gjør det mulig å bekrefte flere transaksjoner i hver konsensusrunde. En annen løsning er å flytte informasjonen til blockchain. Disse tiltakene, så effektive som de kan være på kort sikt, kan ikke løse skalerbarhetsproblemet.

Zilliqas løsning, derimot, løser skalerbarhetsproblemet ved å tillate at hele blockchain-arkitekturen redesignes. Dette betyr at nettverksstørrelse og nettverkshastighet ikke er direkte eller omvendt koblet.

Zilliqa sharing, DS Epoch og DS Committee

En enkel måte å tenke på det er at Zilliqas blockchain ombygger arkitekturen fra bunnen av. Plattformen bruker en hybrid konsensusprotokoll som øker gjennomstrømningen med 600 ekstra noder.

Derfor er en av Zilliqas kjennetegn det faktum at den er skalerbar, noe som betyr at når antall noder i nettverket øker, øker gjennomstrømningen med en nesten lineær hastighet.


Zilliqa bruker også en unik funksjon basert på begrepet sharding. Sharding kan defineres som prosessen som nettverket er delt inn i mindre konsensusgrupper kalt shards. Hver skjær er i stand til å behandle transaksjoner parallelt, slik at de til slutt kan behandle flere transaksjoner. Bare for å gi deg en ide om hvor effektiv denne teknologien er, registrerte Zilliqa en gjennomstrømning 250 ganger høyere enn for Ethereum, i de tidlige dagene av Testnet..

Hver skjær oppretter en mikroblokk med alle transaksjonene den behandler. Zilliqa-teamet kalte slutten på den parallelle prosesseringsperioden DS Epoch. DS Epoch betyr at mikroblokkene kombineres for å danne en full blokk, som samtidig legges til blockchain.

Et annet konsept som er verdt å diskutere, er DS-komiteens. I følge Zilliqa-teamet har DS Epoch et DS-utvalg. En DS-komité er en liten gruppe tilfeldig utvalgte noder som administrerer alle de andre skjærene – den bestemmer i utgangspunktet hvilke transaksjoner som blir tildelt hvilke skjær.

Zilliqas konsensusmekanisme

En av de viktigste egenskapene til Zilliqa er dens konsensusmekanisme. Den bruker en Proof-of-Work-mekanisme som bare er fokusert på å etablere gruveidentiteter. Mest interessant er at Zilliqa ikke stoler på en tradisjonell konsensusprotokoll. I stedet bruker den en byzantinsk feiltolerant (pBFT) konsensusprotokoll for å tillate mer effektiv styring av lagringskrav. For å forenkle konseptet så mye som mulig, gjør denne konsensusprotokollen det slik at hele transaksjonshistorikken ikke trenger å lagres på blockchain, noe som oversettes til mer effektive administrasjons- og lagringskrav.

Zilliqas skreddersydde programmeringsspråk

Det at Zilliqa også har laget et eget skreddersydd programmeringsspråk, burde ikke komme som en overraskelse, spesielt med tanke på hvor innovativ plattformen er. Det skreddersydde programmeringsspråket som heter Scilla har muligheten til å skille tilstanden og funksjonen til smarte kontrakter, noe som gjør funksjonell programmering mer sikker og standardisert.

Ulempen med dette spesielle programmeringsspråket er det faktum at det ikke er Turing komplett. Derfor kan den ikke brukes til å lage apper, spesielt apper som krever betingede uttalelser og forskjellige typer løkker.

ZIL-token

Som man kan forvente, har Zilliqa også sitt eget token, kalt ZIL. ZIL-tokenet har samme formål som de fleste tokens: det brukes til å stimulere gruvedrift, som et middel til å betale transaksjonsgebyrer, og det kan også brukes som gass for gjennomføring av kontrakten. ZIL er et ERC-20-token, som fortsatt kjører på Ethereum blockchain.

ZIL kan kjøpes, selges og handles på et stort antall børser som Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin og Huobi.pro. Selvfølgelig, når Zilliqa’s mainnet blir lansert, byttes token mot innfødte Zilliqa-tokens.

Testnet og Mainnet

Zilliqa har nylig lansert sin Testnet 2.0 og har gjort et stort antall forbedringer. Teamet jobbet med å forbedre stabiliteten i infrastrukturen og tilby bedre smart kontraktsstøtte. I tillegg kan brukere nå dra nytte av Scilla-lommeboken som gjør at de kan distribuere sine egne smarte kontrakter på testnettet.

#Zilliqa Testnet v2.0 – Kodenavn: D24 er her. Du kan lese den detaljerte oppskriften på blogginnlegget vårt her https://t.co/QoD6WEieCF

– Zilliqa (@zilliqa) 30. juni 2018

Selv om lanseringen av Mainnet var planlagt til andre og deretter tredje kvartal 2018, utsatte teamet lanseringen for å sikre levering av et høykvalitetsprodukt. Teamet jobber for tiden hardt for Mainnet-lanseringen som vil finne sted på slutten av året eller i januar 2019.

Når Mainnet er lansert, er det en god sjanse for at Zilliqa blir enda større enn det allerede er.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector