3 ting du bør vurdere når du velger en gullstøttet stablecoin

Gullstøttede stablecoins er en relativt ny type stabile digitale eiendeler som støttes av fysisk gull. Disse kommer i en rekke smaker, siden det nå er rundt et dusin forskjellige gullstøttede stablecoin-leverandører, men bare en håndfull av disse har fortsatt å oppnå betydelig suksess. 

Siden gullbakstede stablecoins er støttet 1: 1 med fysisk gull, har deres pris en tendens til å følge gull spotprisen – selv om stablecoins vanligvis handler til en liten premie på grunn av forbedret likviditet, allsidighet og soppbarhet. Som et resultat av dette har de fleste gullstøttede stablecoins verdsatt i verdi de siste månedene, siden gull spot markedet lenser, og flere mennesker enn noen gang før ønsker å investere i gull som en hekk i en tid med stor økonomisk usikkerhet. 

Men ikke alle gullbakken stablecoins er skapt likt. Slik velger du en god. 

  1. Åpenhet

Uten tvil er det første du må passe på, gjennomsiktigheten til tokenutstederen. Tilbyr de et enkelt system for å kontrollere at sirkulasjonsforsyningen samsvarer med mengden gull som er lagret? Hvis ikke, kan dette være et advarselsskilt som garanterer videre etterforskning. 

Det nåværende utvalget av populære gullbelagte stablecoins har en noe variert tilnærming til rapportering og gjennomsiktighet. Noen plattformer som Perth Mint Gold Token (PMGT) og Tether Gold (XAUt) gir rett og slett periodiske oppdateringsnettsteder for å detaljere den sirkulerende tilførselen av tokens sammenlignet med dagens gullbeholdninger.

Bilde: CACHE

CACHE Gold, derimot, gir en innovativ løsning på gjennomsiktighetsproblemet med sin GramChain aktivitetssporingsplattform. Dette gjør det mulig for CACHE Gold (GCT) -holdere å sjekke nøyaktig hvor mye gull CACHE har i hvert av hvelvene, og se og se bilder av hver stolpe, og detaljer om raffinaderi, serienummer, gjeldende verdivurdering og mer. Fullstendig eliminering av bekymringer om at tilbudet ikke samsvarer med reservene. 

2. Minimumsbalanse og innløsningsverdi

Hvis du investerer i en gullstøttet stablecoin, er det viktig at du tar en titt på både det minste investeringsbeløpet og den minste innløsningsverdien.. 

Minimum investeringsbeløp kan beskrives som den minste overførbare enhetsverdien. For de fleste gullbakks stallmynter er det mulig å overføre så lite som en liten brøkdel av et enkelt token hvis ønskelig. Andre kan imidlertid kreve at transaksjoner fullføres som hele heltall, noe som betyr at innehavere må ha eller overføre minst ett helt token. Avhengig av token-prisen, kan dette bety at brukerne trenger å investere eller holde mer enn de kunne forvente.

Minimumsinnløsningsbeløpet spiller også inn når det er gullstøttet stablecoin brukere vil konvertere myntene sine til ekte gull. Brukere med små beholdninger kan oppdage at saldoen deres er under det minste innløsningsbeløpet, og i stedet må de utbetale beholdningen på en annen måte – for eksempel å selge tokens på tredjeparts utvekslingsplattformer.. 

En oversikt over minimumssaldoer og investeringsbeløp for de fem mest populære gullbelagte stablemyntene:

Minimumsbalanse Minimum innløsning (tokens) Minimum innløsning (USD) *
Digix Gold (DGX) 0.000000001 DGX 100 DGX (100 gram) $ 6894,10
PAX Gold (PAXG) 0.000000000000000001 PAXG 430 PAXG (430 gram) $ 840 409.
Perth Mint Gold Token (PMGT) 0,00001 PMGT Ikke relevant Ikke relevant
CACHE Gold (CGT) 0,00000000001 CGT 100 CGT (100 gram) $ 6894,10
Tether Gold (XAUt) 0.0000001 XAUt 430 XAUt (430 gram) $ 840 409.

* Verdiene er nøyaktige fra 20. august 2020. Minimumsinnløsningsbeløpet for PMGT er utilgjengelig.


Avhengig av størrelsen på dine forventede beholdninger og den planlagte utfartsruten din, kan noen gullstøttede tokens passe bedre enn andre.

3. Likviditet og ordreboksdybde

Som med nesten alle kryptovalutaer, kan gullstøttede tokens handles på både sentraliserte og desentraliserte utvekslingsplattformer. Dette er en av de viktigste måtene kundene kan få tak i disse tokens uten å kjøpe dem direkte fra utstederen eller prege dem ved å sette inn gull.

Imidlertid tilbyr ikke alle gullstøttede tokens samme likviditet og ordreboksdybde, noe som også betyr at noen er bedre enn andre til å opprettholde prisen så nær gullpris som mulig..

Av de fem beste gullbelagte stablemyntene har CACHE Gold (CGT) for tiden den høyeste likviditeten. (Bilde: Live Coin Watch)

En av de enkleste måtene å sjekke dette på er å se på et dybdekart over den gullstøttede stallen du har valgt. De fleste plattformer viser dette som et + 2 / -2 dybdekart, som viser størrelsen på kjøpsordren som trengs for å øke eiendelen med 2% (+2) og størrelsen på salgsordren som trengs for å senke prisen med 2%. (-2). 

En høy verdi for dette indikerer en tykk ordrebok, høy likviditet og dermed motstand mot markedsmanipulasjon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector