4 tips fra ekspertene om hvordan du administrerer din Bitcoin-lommebok

Hvis du er interessert i kryptovaluta, vil du være klar over at du trenger en egen lommebok for bitcoin og flere typer kryptovaluta. I likhet med en fysisk lommebok, må du også kunne sikre og administrere bitcoin-lommeboken din. Siden det er en digital lommebok, er det forskjellige måter å sikre og administrere bitcoin-lommeboken på.

Her er noen eksperttips for å administrere bitcoin-lommeboken riktig og ansvarlig. 

  • Lær om Bitcoin Wallet

Før du kan administrere bitcoin-lommeboken din, må du vite hvilken du skal bruke først. Det finnes forskjellige typer lommebøker som lar deg få tilgang til og lagre den digitale valutaen din. Typene kan klassifiseres som maskinvare, programvare og papir. Dette er bare noen av typene lommebøker du kan bruke:

  • Desktop – En desktop lommebok kan installeres på din bærbare datamaskin. Begrensningene med dette mediet er at lommeboken din bare kan være tilgjengelig fra en enkelt kilde, som er den bærbare datamaskinen eller datamaskinen der du installerte programvaren. Dette kan gi høyere sikkerhet. Imidlertid ligger risikoen i at datamaskinen din blir hacket eller et virus. Hvis dette skjer, kan du miste all bitcoin.
  • Online – En annen måte å lagre lommeboken på, er gjennom skyen. På denne måten kan du få tilgang til lommeboken din fra hvilken som helst enhet uansett hvor du er. Dette kan være et veldig praktisk valg. Imidlertid vil dine private nøkler kontrolleres av en tredjepart, noe som gjør deg mer sårbar for tyveri av online hacking.
  • Mobil – Hvis du derimot alltid er på flukt, kan en lommebok på en telefonapp være veldig nyttig for deg. Fordelen med denne typen er at du også kan bruke den i butikkene. Den er på en enklere programvare siden den er på en app og lettere å bruke.
  • Maskinvare – Du kan også lagre lommeboken din på en ekstern harddisk eller USB. Med dette lagres lommeboken din frakoblet, noe som er sikrere fordi hackere ikke får tilgang til den. Sørg imidlertid for at du ikke mister USB eller ekstern harddisk. Hvis du mister det, vil bitcoinsene dine gå tapt sammen med det.

Hvis du trenger flere valg før du bestemmer deg, kan du sjekke ut SmartBillions for noen anbefalinger.

  • Vær forsiktig med online tjenester

Online-tjenester er ikke alltid veldig pålitelige og pålitelige. På grunn av dette, bør du alltid være forsiktig med alle online-tjenester der pengene dine vil passere. Mange online lommebøker og børser har vært utsatt for sikkerhetsbrudd. Forsikre deg om at uansett hvilken online tjeneste du får, vil det være nok sikkerhet og forsikring til å lagre penger som en bank. Velg tjeneste med forsiktighet og gjør din egen undersøkelse. I tillegg til det vil det også øke sikkerheten din og legge til et nytt sikkerhetslag for å bruke tofaktorautentisering.

  • Sikkerhetskopier lommeboken

Som en form for sikkerhetsnett, bør du også ta en sikkerhetskopi av lommeboken din for å beskytte bitcoin-lommeboken din mot menneskelige feil og datamaskinsvikt. Husk at alt som kan gå galt, vil gå galt dårlig. Så det er best å være trygg. Hvis datamaskinen eller mobiltelefonen din blir stjålet også, vil en sikkerhetskopi tillate deg å gjenopprette lommeboken din enkelt. På denne måten mister du ikke pengene dine.

I tillegg til en sikkerhetskopi, må du også kryptere sikkerhetskopien. Sikkerhetskopier som er lagret på nettet, er veldig sårbare for hack eller tyveri. Kryptering av sikkerhetskopiene dine bør være en vane fordi selv datamaskiner som er koblet til internett allerede er svært utsatt for virus eller skadelig programvare. Best å holde alle grunner dekket når det gjelder sikkerheten til din bitcoin lommebok og ryggen opp.

Som en vanlig praksis bør du alltid sikkerhetskopiere lommeboken regelmessig. Dette for å sikre at alle endringene du gjør, fortsatt er intakte. Hvis noe skjer, får du den siste oppdateringen.

  • Hold programvaren oppdatert

Et annet tips er å alltid sørge for at programvaren din er oppdatert. Disse oppdateringene er ikke bare for å gjøre programvaren raskere, men den vil også installere ny sikkerhet oppdateringer som vil beskytte deg mot virus eller annen skadelig programvare. Du bør også regelmessig oppdatere programvaren på telefonen og datamaskinen – ikke bare lommebokprogramvaren.

Konklusjon

I likhet med hverdagen din, må du sikre deg. Blockchain gjør det mulig og praktisk å overføre verdi hvor som helst, men du må ha kontroll og beskytte bitcoin-lommeboken. Følg tipsene ovenfor for å beskytte pengene dine. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me