5 faktorer som vil utløse et Bitcoin-prisrally i 2020

Siden bjørnemarkedet tok tak i plassen i januar 2018, har Bitcoin-entusiaster hengt håpet på noen få faktorer. To år etter at prisene krasjet fra astronomiske høyder fra hele tiden, ser det ut til at alt endelig er på plass for disse faktorene å presse Bitcoin prisene høyere. Her er de 5 faktorene som vil utløse et Bitcoin-prisrally i 2020, og hvorfor du bør se nøye på dem.

  1. Halvering av Bitcoin

En av de mest misforståtte faktorene som kan presse Bitcoin-prisene opp, er halveringen. Bitcoins pengemengde styres av en algoritme. Selve systemet er satt til å ha bare 21 millioner mynter når det er maksimal pengemengde. For å incentivere gruvearbeiderne til å fortsette å gjøre sitt avgjørende arbeid, kommer hver blokk med en belønning av nye Bitcoins som gir nye penger til pengemengden. Et system som gjør at belønningene reduseres på en forutsigbar måte, er nødvendig for å opprettholde en viss stabilitet og tilfredsstille kravet på 21 millioner mynter. Det systemet er halvering.

Halveringen, som bremser tilbudet av nye penger, skyver prisene opp bare hvis etterspørselen etter Bitcoin fortsetter å vokse. Siden dette er en tilbudssidefaktor – den eneste slike faktoren i denne listen – er det viktig å forstå om etterspørselsfaktorer vil svare på begrensninger i tilbudet. Hvis de ikke gjør det, vil ikke halveringen kunne presse prisene av seg selv. Alle som tror at halveringen vil presse prisene av seg selv, leser historiske data feil. Prisen har gått opp etter hver halvering, som foregår omtrent en gang hvert fjerde år, fordi det var nok etterspørsel til å støtte den.

Eksogene trykk som driver etterspørselen

Når folk snakker om etterspørselssiden for Bitcoin i motsetning til tilbudssiden, snakker de om eksterne faktorer som påvirker Bitcoin. Hvis halveringen er bakt inn i Bitcoins algoritme og derfor er en intern faktor som påvirker tilbudet, blir etterspørselen drevet av både interne og eksterne faktorer. Siden dygdene til Bitcoin er velkjente og ofte ignorert, kommer det meste av etterspørselen fra eksogene faktorer.

  1. Geopolitiske risikoer

Den første slike eksogene faktoren som folk tenker på, som kan presse Bitcoin-prisene høyere, er geopolitisk risiko. Det vil si en risiko for krig eller handelskonflikter som kan skremme investorer eller på annen måte påvirke verdensøkonomien. Når geopolitisk risiko er høyere, flytter investorer en del av investeringene sine til trygge havner. Frem til 2009 var disse trygge havnene for det meste edle metaller – selv om amerikanske dollar også av mange anses som en trygg havn i usikre tider, overraskende nok. 

Siden 2009 viste Bitcoin at den kunne erstatte gull og tilby mange andre fordeler som:

  • Enkel lagring
  • Det er allment akseptert som en valuta
  • Enkel overføring
  • Sensurmotstand

Dette er grunnen til at eksperter, inkludert Bitcoin perma-bear Peter Schiff, har tilskrevet en nylig økning i Bitcoin-prisene til spenninger mellom USA og Iran. Selv om disse spenningene kan ha vært en del av grunnen til at Bitcoin-prisene begynte å klatre i etterkant av drapet på Soleimani, kan de ikke redegjøre for vedvarende økninger etter at spenningene mellom disse nasjonene ble lettere..

  1. Gjeld er Bitcoins venn

Geopolitisk risiko er ikke begrenset til muligheten for en krig mellom USA og Iran. Det er mange andre flammepunkter over hele kloden som kan antenne en krig. Enhver krig kan utgjøre en faktor som utløser et Bitcoin-rally. Men krig er kanskje ikke den viktigste eksogene faktoren som presser prisene høyere; verdensomspennende gjeld kan være mye mer betydelig.

På grunn av økende gjeld skylder verden nå rundt $ 253 billioner USD. Det er en heftig sum, spesielt hvis den økonomiske veksten stanser. Med renter som allerede er i nærheten av historiske nedturer, virker det å kjøpe mer gjeld i møte med bremsende økonomisk vekst altfor lett, så global gjeld bør fortsette å vokse til alt krasjer. På et eller annet tidspunkt vil långivere ha pengene tilbake, men hvis det ikke er nok å gå rundt, vil enten store standardinnstillinger eller farlige kausjoner finne sted. Den siste gangen en storstilt kausjon fant sted var året Bitcoin ble opprettet. Folk hadde ingen annen trygg havn enn gull. Nå gjør de det, så hvis du satser på en standard snart, satser du på en av faktorene som kan presse Bitcoin-prisene opp mest. Handle Bitcoin på pålitelige plattformer som eToro for å få foten inn i den desentraliserte døren før forventet prisoppløp.

  1. Inflasjon lover godt for Bitcoin-priser

I noen tilfeller vil lave renter og gjeld, kombinert med redusert produktivitet, utløse høyere inflasjon før en mislighold kommer. Inflasjon er også et tornet emne, fordi regjeringer har en tendens til å kirsebærplukke det de inkluderer i beregningene. Som et resultat kan reell inflasjon være høyere enn hva regjeringen rapporterer. Det mest ekstreme tilfellet av dette inflasjonsproblemet kan sees i Venezuela, et oljerikt land som ble forvaltet helt til total økonomisk kollaps.

I Venezuela veier folk pengene sine; de teller det ikke lenger. Det er så dårlig inflasjon der borte, og det hele startet med regjeringen over utgifter på grunn av mangelfull politikk og økte oljeinntekter. Produktiviteten falt jevnt og trutt, og da oljeprisen krasjet, gikk økonomien i umiddelbar hale. De som hadde Bitcoin klarte å beskytte seg mot utbruddet som resulterte i hungersnød og en massevandring av millioner av mennesker. Andre land som står overfor bekymringsfullt inflasjonstrykk og fallende produktivitet, som Argentina, kan godt presse etterspørselen etter Bitcoin høyt nok til å utløse et vedvarende prispress. Inflasjon kan også svekke en nasjonal valuta så langt at Bitcoin-prisene beveger seg høyere som standard, selv om det ikke er noen betydelig økning i etterspørselen etter den digitale eiendelen.

  1. Psykologiske aspekter ved markedet for små selskaper

Men utover inflasjonene og alle de andre eksogene faktorene som kan påvirke etterspørselen etter Bitcoin, kan prisene i markedet bevege seg som et resultat av rent psykologisk press. Dette er sannsynligvis den mest undervurderte faktoren i Bitcoin-markeder, spesielt fordi det i et marked med små selskaper som Bitcoin, som er verdt omtrent 1/800 av det gullmarkedet er verdt, lett kan flyttes. Det er her de såkalte “hvalene” spiller inn. Det tar bare en eller noen få individer som flytter en milliard eller to for å utløse et komplekst nett av kjøpsordrer på børser, presser spotprisene høyere og skaper forventninger om enda høyere priser i fremtiden..

Halvering av Bitcoin i sammenheng


Denne psykologiske faktoren, kombinert med geopolitisk risiko, gjeld og inflasjonstrykk, i et år der Bitcoin-belønningen vil halvere seg, øker definitivt et Bitcoin-prisoppgang. Bare tenk på det: prisene har steget i mer enn en uke, og viser at noen av disse fem faktorene kan utløse den neste. Hvis spenningen mellom USA og Iran startet oppløpet, har den forventede halveringen og sannsynligvis de psykologiske aspektene av markedet holdt det gående. Uansett hvordan du ser på det, kan disse 5 faktorene konvergere til enhver tid og utløse en vedvarende Bitcoin prisrally hele 2020. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector